...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
13 września 2018dash pisze:
Na sen mirtagen może Ci pomóc, mnie przy dużej bezsenności ładnie ściął. Choć początkowo wywoływał nieprzyjemną nadpobudliwość i skurcz mięśni nóg.

A tak poza tym to witaj w klubie, takich jak Ty tutaj masa:) Uciekanie w alko to nie rozwiązanie, ale wiadomo jak to jest. alko nasila nerwice, stany lękowe. Szczególnie na kacu, i nie jest rozwiązaniem picie bez przerw;) Ile tego alko pochłaniasz? Masz stany depresyjne w sensie, że nie wyobrażasz sobie dalszego życia? Jest coś co Cię w życiu naprawdę cieszy (oczywiście poza używkami)?
alko
Hmmm, od młodego, ale tak chyba od 8 lat, narastająco do momentu picia co dziennie 4-6 piw. Wszystko było dobrze, choć wiem że to już jest duża przesada. No ale jakoś sobie radziłem, nie miałem kaców, problemów, dawałem radę ze wszystkim. Ten rok i związek doprowadził mnie i mój organizm do patologi nie jedzenia cały dzień i picia nawet do 8 piw dziennie. Niestety mam taki rodzaj pracy, że nawet w tygodniu mogę sobie "pozwolić" na takie łojenie. Nie dając sobie rady z problemami poleciałem po całości. To też świadczy o skali mojego problemu, lepiej zapić.
"Czy nie wyobrażam sobie życia dalej?"
Chyba sporo tu mogę napisać, ale taką sentencją myśląc o swoim życiu to chyba na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie, wręcz mnie przeraża.
Aktualnie nic mnie nie cieszy, a kiedyś było tego sporo.
Muszę przestać pić, piszę po 5 piwach a jest 22:30

Przenoszę do zupełnie innego działu, myślę, że tu jest lepsze miejsce na tego typu wynurzenia. misspill
Ostatnio zmieniony 15 września 2018 przez misspill, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Treść niepasująca do tematu.
  • 308 / 158 / 0
05 września 2018Mundial pisze:
Dziś planuje zaatakować solidny rok bez narko i trochę się boje, bo jestem w ciągu od 15 czerwca. Z drugiej strony udało mi się nie pić do dzisiaj, od grudnia i do czerwca nic nie waliłem. Będzie ciężko, ale jestem dobrej myśli...
Ja bym nie celowal od razu w rok bo wysoko sobie stawiasz poprzeczke.
Wytrzymasz miesiac i bedziesz sie meczyl z myslami "kurwa jeszcze 11 miesiecy"

Lepiej sobie stopniowo wyznaczac cele np. Nie bede cpal tydzien, pod koniec tygodnia bedziesz z mysla, no to teraz dwa tygodnie itd.
Mowie tak jak ja bym zrobil, bo jakbym mial w glowie ze jeszcze 10 miesiecy to bym zwatpil i przyjebal, a tak to w sumie troche mozna oszukac cpunski leb i mamy w glowie dwa tygodnie i calkiem inne nastawienie a nasz rok idzie w podswiadomosc i powoli coraz mniej go zostaje
#BLACKLIVESMATTERS #CZARNA SIŁA #CZARNA DUMA #LGBT
  • 182 / 29 / 0
POZDRO
Nieprzeczytany post autor: Mundial »
17 września 2018sfiksowany pisze:
Ja bym nie celowal od razu w rok bo wysoko sobie stawiasz poprzeczke.
Wytrzymasz miesiac i bedziesz sie meczyl z myslami "kurwa jeszcze 11 miesiecy"

Lepiej sobie stopniowo wyznaczac cele np. Nie bede cpal tydzien, pod koniec tygodnia bedziesz z mysla, no to teraz dwa tygodnie itd.
Mowie tak jak ja bym zrobil, bo jakbym mial w glowie ze jeszcze 10 miesiecy to bym zwatpil i przyjebal, a tak to w sumie troche mozna oszukac cpunski leb i mamy w glowie dwa tygodnie i calkiem inne nastawienie a nasz rok idzie w podswiadomosc i powoli coraz mniej go zostaje
Każdy ma inną główkę i swoje sposoby, ja z alko no próbowałem na własną rękę wielu sposób, 100 dni nie picia, picia tylko piwa, detox do końca życia i takie tam. W tym momencie sam nie wiem czemu, może mi się noga podwinie, albo i nie, nie rozstrząsam tego, ale po prostu wiem, że nie piję, no tak się zaciąłem z tym aż sam się zdziwiłem.

Wiem, ostatnio też po sobie, że takie próby odstawienia wszystkie od razu fajki, narko, cukry, kawa, słodyczne, napoje energetyczne to marniutko wychodzi. Walka cały czas trwa, a ćpanie z zamiłowania nie mam, ani okazjonalnego. Cieszy mnie to, że moi dawni normalni znajomi już praktycznie nie walą, pożegnali się z tym, ja niestety się odciąłem i wiem, że jedną z wyjść jest właśnie powrtów do tego towarzystwa, nawiązanie lepszych relacji, a pożęgnanie się z ćpunkami

Zdrówka wszystkim, tyle ode mnie na dzisiaj!
  • 3455 / 1124 / 0
17 września 2018sfiksowany pisze:
Lepiej sobie stopniowo wyznaczac cele np. Nie bede cpal tydzien, pod koniec tygodnia bedziesz [...].
To jest niewykonalne, czasem ludzie mają taki przebłysk, że może zastosują mniejszą częstotliwość używania, niestety w kwestii uzależnienia to nie działa.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 308 / 158 / 0
No ja tam sie nie znam na detoksach bo nie praktykuje ale po prostu jak juz bym musial to bym z gory nie zakladal roku
  • 182 / 29 / 0
Zarzucanie sobie zbyt wysokiego celu, przesadzenie sił nad zamiarami to potkniesz się i znowu, ale człowiek uczy się najlepiej na własnych błędach. Ja byłem w takim stanie, że sobie mini kroki robiłem np. 15 minut bez alko, godzina bez alko i plusiki, później dzień, 3 dni cel, tydzień, 10 dni, 2 tygodnie, miesiąc. Ważne jest by próbować co na Ciebie działa, a co nie, słuchaj głosu serca, poznawaj siebie bo na każdego działa co innego. Jednych wyciąga religia z gówna, drugich sport, trzecich terapia, czwartych rodzina, piąci sami wstają bez żadnej pomocy na sile charakteru, innym jakaś wszywka, kolejnym roczna terapia w ośrodku zamkniętym itd. Jednak w głowie musisz mieć cel - chce skończyć z tym gównem.

Ogólnie złotą zasadą przynajmniej w alko jest nie wyznaczanie sobie celi - typu rok nie piję, do świąt nie piję tylko po prostu - DZISIAJ NIE PIJĘ. Dzisiaj, dla głowy to jest bardzo mało i tak każdego dnia. A taka wizja roku potrafi mocno przytłoczyć że to aż tyle bez bomby na głowie.

Dobra ja zwijam z forum, bo zdecydowanie ostatnio przesadzam tutaj moralizując, a mundial skończył się przecież połowie lipca, a mamy połowę września. Pozdro!
  • 308 / 158 / 0
Pewnie siedzisz tutaj porobiony stad twe zaangazowanie i te tresciwe posty. Chyba swoj detoks zaczynasz od rozpisania wszystkich faktow czy tam domyslow, przypuszczen zeby oswoic sie z teoria %-D
  • 8103 / 914 / 0
Od dziś planuje ostry detox, rezygnuje z opio, alkoholu oraz benzodiazepin.
Chce czerpać radość z życia na trzeźwo.
Znikam z forum, trzymajcie kciuki.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 5358 / 978 / 0
I co, sam odstawisz sobie benzo ?
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 8103 / 914 / 0
^
Nie biorę dużych dawek, wiec powinno obejść się bez szwanku.
Jak będą nasilały się objawy depresyjne to przejdę na antydepresant.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.