28 listopada 2023mastablasta pisze: @talkerio co brałeś i jak wrażenia?
Aczkolwiek jeszcze nie testowałem, ponieważ muszę do końca zużyć Trainwercka+ (a ta odmiana wgniata w fotel, że ja cię kręce. Pięć godzin relaksu i przyspania do kanapy).
Jak jest z HHC??
A zjarka mi się nie przebiła. Głownie kot. Może lekki chaos na wejściu ale sam keton też na wejściu powoduje chaos i euforię. Chore wkręty na pewno usunie, bo wjeżdża inna faza, skupienie, dopamina itp. Moim zdaniem śmiało można mieszać, tym bardziej że hhc to thc mocno zniwelowane cbd, dające lutę coś na kształt silnego indyka. Krzywych wkręt ni ma, chyba że srogo byś przedawkował, głównie zamuła, delikatna wolna rozkmina i senność, bez psychodeli.
Testowałem też wzięcie suszu na zjeździe z kota i działało wtedy zbawiennie. Zupełnie zniwelowało niepokój, i rozbicie, dało czill, coś w rodzaju wkręty po jaraniu i nawet szamałem ze smakiem. Zasnąć też można było, choć tu różnie, kot bez dorzutki usypiało elgancja + pakman, z dorzutą pakman pojawił się dużo później, a sen był krótki, mimo to nie wstałem tak zajechany i skromnie w domu dało się funkcjonować. wszystko zależy od ilości wiadomo. Jak do kota i pewnie innych stimków to dobre lekarstwo, gorzej jak masz następny dzień wymagający ciężkiej roboty w skupieniu i interakcji z ludźmi - wtedy zawsze jakiś ślad zostawi po sobie taki mix.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.