Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 1042 / 150 / 0
Mnie się wydaje, że prawo dotyczy wszystkich po równo (Czechów i obcokrajowców). Jednak wykroczenie jest i jak sądzę pokuta będzie jeśli złapią kogokolwiek (zależy od sytuacji i funkcjonariuszy). W niektórych krajach arabskich tubylcy ćpają i nic im za to, ale jak złapią turystę to może dostać suuuuurową karę.
  • 853 / 56 / 0
Przed tą mityczną legalizacją policja miała wyjebane, mimo iż w teorii groziły kare pewnie takie jak u nas.Teraz jak to zmienili to moim zdaniem jest gorzej bo zostało to usankcjonowane.Inna sprawa że najpewniej policja inaczej traktuje Czechów a inaczej turystów(zawsze jakąś łapówkę może przyjąć albo zamiast udawać że się nie widzi to widzieć)

W tym roku w Czechach nie byłem, w zeszłym o tyle było mi gorzej że pozamykali kilka lokali gdzie normalnie kupowało się ale ogólnie jeśli się coś przez ten rok nie zmieniło to i tak w porównaniu do nas to jest to eldorado.
Jak ktoś będzie to niech zagada przy blancie z jakimiś Czechami(czy teraz jest lepiej czy gorzej, co w praktyce grozi itp) bo to będą wiarygodne opinie
  • 103 / 5 / 0
Jak z tymi RC, które w u nas są nielegalne od 1 lipca. Czy w Czechach 4-HO-MET jest legalny?

A jak sytuacja wygląda na Słowacji?
Nienawidzę wolności - zmusza do dokonywania wyboru. - Salvador Dali
  • 263 / 10 / 0
Ja pierdolę nie polecam cofików przygranicznych - pogonili mi po 10 niby zajebiste jaranie które okazało się pryskańcem i smakowało jak najgorszy dop. Z wyglądu 1 klasa towar. I to nie pierwszy raz się tam zdaża. Dobre palenie tam chycić to trzeba mieć szczęście.
  • 93 / / 0
Witam. Jaka jest sytuacja w Czechach z zakupem weedu? Chodzi mi o porownanie do NL. Zamierzam sie tam wybrac , na max 1 dzien , a nie chce dlugo bladzic ,a na tym forum dostane pewne info :) Tak sie sklada niestety ze mam w chuj drogi do tych Czech , wiec licze na wasze informacje. I jakbyscie mogli opisac no strategicznie najblizsze miasta , bo owszem Czechy nie sa duze , ale jak mam jechac gdzies przy granicy i jest juz gitarka to po chuj mam na drugi koniec popierdzielac po to samo.

Sorry za brak PL znakow , pisze z lapka i dzieki z gory za info :)

Bless
Na jednej z planet układu słonecznego
Siedzę z koleżką, kopcę blunta grubego
Co z tego, że niejeden widzi w tym coś złego
Rada - masz swoje życie, odpierdol się od naszego
  • 235 / 4 / 0
@Up
W Czeskim Cieszynie kupisz od razu koło granicy
  • 110 / 6 / 0
w czechach jest tolerancja na wszytkie narkolyki to co trzeba wiedziec to np ze za 2,5 g amf nie ma wyroku i sprawy a za 3 g juz jest a ziele mozesz miec do 15g ale jak masz 20g to masz wyrok itp trzeba sie poprostu poruszac w widelkach
Uwaga! Użytkownik totem500 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 321 / 1 / 0
xinkys pisze:
siddney pisze:
Nie polecam używać tam zwrotu: "szukam trawki";d
Czemu?
"im looking for something to smoke" będzie ok ? %-D

Jak to jest z tymi Czechami? czy jak usiądę w tym Chapeau, zawinę i spale to będzie to coś złego, nieporządanego, czy moge na chillu to zrobić?
T5t5y
gbu pisze:
Ja akurat w Chapeau widziałem tylko tabun najebanych turystów ale jak piszą że sprzedają to i pewnie jarać wolno.Ogólnie jest(a przynajmniej od wielu lat było)że właściciel ustala czy można czy nie można.
Obadaj CrossClub bądź Styksa, tam to z metrowym bongiem możesz zasiąść.
  • 321 / 1 / 0
xinkys pisze:
siddney pisze:
Nie polecam używać tam zwrotu: "szukam trawki";d
Czemu?
"im looking for something to smoke" będzie ok ? %-D

Jak to jest z tymi Czechami? czy jak usiądę w tym Chapeau, zawinę i spale to będzie to coś złego, nieporządanego, czy moge na chillu to zrobić?
T5t5y
gbu pisze:
Ja akurat w Chapeau widziałem tylko tabun najebanych turystów ale jak piszą że sprzedają to i pewnie jarać wolno.Ogólnie jest(a przynajmniej od wielu lat było)że właściciel ustala czy można czy nie można.
Obadaj CrossClub bądź Styksa, tam to z metrowym bongiem możesz zasiąść.
  • 235 / 4 / 0
szukać po czesku znaczy pierdolić, czy coś takiego. Możesz normalnie mówić po polsku, tylko unikaj słowa "szukać" :P

W czechach normalnie ludzie siedzą przy olzie, na przeciwko polskiej strony i palą zioło (tuż pod komisariatem). Nie wiem czy coś im za to grozi czy nie, ale bardzo dużo osób tak robi.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.