Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Inną sprawą jest film typu Symetria. Oglądałem po DXM i czułem się jakbym sam był w tym więzieniu razem z głównym bohaterem. Nie było to zbyt przyjemne.
Jeszcze jedno. Najbardziej do dexa lubiłem oglądać filmiki typu "Miodowa Klata" (Jest na youtube) podkręcają mi znacznie bombe.
Np kiedyś leciał jakiś western, lotnik stracił kontakt z logiką umysłu, animistyczne dusze-byty wypełniały każdą warstwę tynku ścian pokoju, w którym leciał... Była tam jakaś scena, w której indianin wycieńczony na ppustyni, chyba z przyjaciółmi rewolwerowcami wpada w mistyczne doświadczenie i zaczyna nucić pieśń przyzywającą duchy przodków, a duchy zjawiają się jako jakieś kryształowe jaźnie w moim własnym pokoju.
Jak widać zdarcie z filmu jakiejkolwiek fabuły, nie przeszkadza w niczym na deksie :-D
..::Abli::.. pisze:duchy zjawiają się jako jakieś kryształowe jaźnie w moim własnym pokoju.
Przepraszam, rozumiem, że mowa o dawkach nieprzekraczających 2.go pletau.
Wiesz, ale dla niektórych efekty jakich oczekują zaczynają się przy wyższych dawkach, gdzie Twoje "lepiej polatać po mieście" nie ma racji istnienia. Wówczas już lepiej pooglądać film niż toczyć swoje zwłoki po chodniku.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.