Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 969 / 97 / 0
  • 70 / 2 / 0
dla mnie oglądanie filmów na deksie jest męczące
  • 207 / 2 / 0
Jeśli chodzi o mnie to zależy jaki film. Jak czekałem na wejście drugiej dawki dexa to miło oglądało się Las Vegas Parano, aczkolwiek gdy wejdzie już mocno faza to i tak wole iść do łóżka oglądać filmy nakręcone przez mój mózg. :D
Inną sprawą jest film typu Symetria. Oglądałem po DXM i czułem się jakbym sam był w tym więzieniu razem z głównym bohaterem. Nie było to zbyt przyjemne.

Jeszcze jedno. Najbardziej do dexa lubiłem oglądać filmiki typu "Miodowa Klata" (Jest na youtube) podkręcają mi znacznie bombe.
Jestem Dzieckiem Bożym objętym specjalną troską. :)
  • 1027 / 5 / 0
oglądanie filmów 'na deksie' to tylko pierdolenie fazy. raczej polecane na zjazd albo na wejście. chociaż ja na wejściu raz sie tak zapatrzałam na pewien film, że mi cała faza minęła, fail. ;)
  • 2235 / 8 / 0
Dla mnie oglądanie filmów na DXMie zawsze jest niesamowite, niezależnie od dawki, nawet gdy już fabuła filmu zostaje potłuczona, same podarte sceny znacząco wplatają się i oddziaływują w łańcuchu pozprzyczynowo-skutkowych urojeń.

Np kiedyś leciał jakiś western, lotnik stracił kontakt z logiką umysłu, animistyczne dusze-byty wypełniały każdą warstwę tynku ścian pokoju, w którym leciał... Była tam jakaś scena, w której indianin wycieńczony na ppustyni, chyba z przyjaciółmi rewolwerowcami wpada w mistyczne doświadczenie i zaczyna nucić pieśń przyzywającą duchy przodków, a duchy zjawiają się jako jakieś kryształowe jaźnie w moim własnym pokoju.

Jak widać zdarcie z filmu jakiejkolwiek fabuły, nie przeszkadza w niczym na deksie :-D
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1027 / 5 / 0
..::Abli::.. pisze:
duchy zjawiają się jako jakieś kryształowe jaźnie w moim własnym pokoju.
Sugerujesz darmowe 3D ? :D
  • 11 / 1 / 0
Ja polecam Electromę Daft Punk'a. Niesamowity klimat na deksie...
  • 73 / / 0
oglądanie filmów jest bezsęsu na dex, lepiej z ekipą polatać na miescie
  • 2235 / 8 / 0
Polatać??! Chyba się poczołgać?

Przepraszam, rozumiem, że mowa o dawkach nieprzekraczających 2.go pletau.

Wiesz, ale dla niektórych efekty jakich oczekują zaczynają się przy wyższych dawkach, gdzie Twoje "lepiej polatać po mieście" nie ma racji istnienia. Wówczas już lepiej pooglądać film niż toczyć swoje zwłoki po chodniku.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 70 / 2 / 0
ja się zmierzę z Ferdydurke w tvp2 po deksie, już za chwile - chyba że odlece
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.