Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 459 / 2 / 0
Mam propozycję. Jak ktoś wyczai kopiący egzemplarz niech zacznie go uprawiać, aż wyda nasionka i zrobi ofertę np. na hyperrealu. Jakis tam dział sprzedawcy jest.
:*)

Póki legalne i w bezpiecznym miejscu (czyt. hyperreal.info) niech się krzewi.

Pokój i radość ofc.
Uwaga! Użytkownik Paoliusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 203 / 6 / 0
Telefon dogadał się z komputerem.

http://www13.speedyshare.com/QWKRZ/download/Coleus.jpg

To mój egzemplarz. Klepiący. Powoli przekwita ;-) Wyczuwam biznes życia xD

Ogłoszenia się pewnie wykupić nie będzie opłacało. Ale jakby co, to każdy będzie wiedział jak i gdzie. Także w sprawie innych artykułów ogrodniczych, chwastów i środków owadobójczych, wiem "gdzie znajduje się" ciekawy sklep ogrodniczy w którym mają różne wartościowe chwasty, ale to już raczej sprawa do prywatnej obmowy, w razie reflektowania z czyjejkolwiek strony.
Doktor Fiodorowski jest moim bliskim krewnym, a z niego naprawdę zaprawiony w bojach botanik który przemierzył bezkresne stepy Amazonii i dżungle Antarktydy, aby pozyskać wyjątkowe okazy.
Ostatnio zmieniony 02 września 2013 przez kacyk, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 357 / 2 / 0
Jak go rozmnożyć ? Po przez przycięcie czubka rośliny i wsadzenie go do wody?
I was made for lovin' you baby
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
  • 422 / 3 / 0
Może faktycznie jego nieklepanie lub mizerne efekty u nowicjuszy to kwestia odwrotnej tolerancji.
Uwaga! Użytkownik zWidzian nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 2 / 0
@Grap
Możliwe. Ewentualnie dodać troszke ukorzeniacza.

@zWidzian
Możliwe, możliwe. Ale cobyśmy nie sugerowali - to i tak tylko domysły. Nawet nie wiemy cokolwiek co w tym koleusie siedzi.
Nie wiecie, czy może Chr. Ratsch coś o nim nie pisał?
Uwaga! Użytkownik Paoliusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 118 / / 0
Czytałem jakiś raport naukowy o wyodrębnionych substancjach i wymienione było sporo ale niestety żadnych psychoaktywnych.
Na szczęście można by przyjąć teorie że badany egzemplarz był nieklepiący :>
  • 203 / 6 / 0
Jak przytniesz, to lepiej włóż go zaraz w dobrze podlewaną (Nie nabagnianą) ziemię, niż do wody, w wodzie lubi sobie chłopaczyna przygnić, w ziemi nie zaobserwowałem jeszcze.
  • 1513 / 26 / 0
Rozmnażałem w wodzie (2-3 dni) jak i ścięte końcówki (łodyga 3-4 większe listki i 2 małe) upychając obok "mamy" - zawsze bez problemu (w pewnym momencie miałem 4 rośliny w jednej donicy). Nie jest zbyt wymagający - łatwo się przyjmuje.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 684 / 154 / 1
http://oi42.tinypic.com/14159q8.jpg i http://oi44.tinypic.com/2dbpift.jpg Czy to jest Koleus Blumego ?

Mam nadzieję, że tak ... znalazłem go u siebie na parapecie %-D matka lubi różne roślinki %-D
  • 1513 / 26 / 0
Tak.

Coleuski potrafią być bardzo różnorodne. Mi się bardzo podobają takie z postrzępionymi liśćmi - pogoogluj - ogarniesz różnorodność.

Chodzą plotki (i domysły), że tylko niektóre działają psychoaktywnie (lub są mocniejsze od pozostałych).
mr_b∩ʁbꞁө
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.