...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 182 / 29 / 0
Zauważyłem też że odkąd pojawił się towar na imprezach, a później go nie było to widać było taki brak tego gdzie wcześniej o tym się nie myślało wystarczyło alko i do domu spać najebanym. W ogóle to najebanym się łatwo skusić na towar, człowiek głupieje do reszty. Wyobraźcie sobie party i jesteście dobrze wstawieni i ktoś wyciąga nagle towar i jak tu nie zajebać.

Też swego czasu miałem okres taki w życiu że dużo jarałem am 2201 i ur 144. Teraz nie mam do tego dostępu i nawet nie ciągnie mnie do palenia syntetycznych kanabinoidów. Syf totalny, raz się wjebałem w am chyba w 2012 gdzie jarałem jakiś cały tydzień bez przerwy i nie mogłem po prostu przestać, dziewczyne olałem i tak się skończyło to. Wolałem jarać maczanki niż pojechać do kobiety i tam się z nią pomiziać jak cywilizowany człowiek.

Tak samo kilka lat temu jakoś chyba 2014 czy tam 2015 gdzie mefa byłą u mnie modna to też dużo jadłem. Z tym nie piciem to masz w 100% racje, że się myśli żę skoro nie wale alko to tam mi przecież noska można i tak to się skońćzyło na 2,5 miesiącach. Człowiek nawet się nie obejrzał, a tyle czasu mu spierdoliło nawet nie pamiętając gdzie a przecież tyle się wydarzyło, tyle akcji, sytuacji dziwnych itd.
  • 6 / / 0
to może nie odstawiaj ćpania całkowicie, tylko pracuj nad kontrolą ciągów, żeby móc brać tylko spontanicznie, na przykład na imprezach i nie lecieć później ciągu.

u mnie działało nawet jakiś czas, ale niestety przerósł mnie raz zjazd, poleciałam i straciłam pracę, bo nie byłam w stanie iść tam na koniec ciągu.

trzymam kciuki, żeby tobie szło lepiej niż mi
  • 102 / 6 / 0
Nie da sie tego szajsu kontrolować... Owszem sa tacy co twierdzą, że kontrolują cpanie ale tylko w swoim mniemaniu, a nawet jeśli ktoś to naprawdę kontroluje to jest to tylko wyjątek od reguły...

Nasz autor tematu nie wyglada na ten wyjatkowy przypadek, tak samo jak ja i 99% forum.

Fajnie, ze gość ma wyrzuty sumienia ja tez je zawsze miałem dzięki czemu chociaż czlowiek próbuje z tym zerwać...

Radzę uważać z alkoholem bo po odstawieniu dragow bardzo latwo wrócić do picia a później z picia do dragow... Taka niekończąca sie opowieść...

Co pomaga? Wsparcie bliskich... Ja w końcu sie przyznalem swojej kobiecie i kamień spadł mi z serca.

Czasem sobie żartuje i mówię, że umre z pewnością przez któryś z moich nałogów mimo, ze obecnie nawet nie slodze 😂
  • 31 / 2 / 0
Zgadzam sie z kolega wyzej wsparcie bliskich.
Oraz profesionalna pomoc medyczna. Idziesz do prywatnego psychiatry najlepiej babki i mowisz ocb. Mi to strasznie pomoglo do tego dostalem obstawe nieuzalezniajacych lekow na nastroje wiadomo jakie.
  • 182 / 29 / 0
Ostatnią pręgę fety przyjebałem o 23:59, wcześniej chyba 23:57 zjadłem bombkę, wcześniej od koło 20-21 zjadłem tak 65% ja fety z kolegą na spóle.

Dziś nosiło mnie czy nie przyjebać mefedronu ostatni raz przed 1 wrześniem, jednak miała pręga nosa być ostatnia wczoraj i tak też się stało. Całe szczęście jaranie sobie ogarnąłem i wybiło mi to durny pomysł tej mefy "ostatni raz".

Na razie przy odrobinie szczęścia pomogło. Jutro detoks z używek, zobaczymy jestem dobrej myśli bo naprawdę te chwilówki uświadomiły mi, że jest naprawdę źle.

Brudny fajnie napisałeś w 100%, "kontrolowanie ćpanie" no widzę jaka to jest kontrola, tylko towar towar towar. Od wielu lat i te oszukiwanie siebie, że jest wszystko git, a tu jakieś problemy z prawem itd.
  • 102 / 6 / 0
Chwilowkami sie nie przejmuj bo co Ci moga zrobić? Troche podzwonia, moze nawet kogoś przysla - wyganiaj, nie odbieraj.

Niech ida do sądu, w sądzie polowe ich absurdalnych kosztów obalisz.

Długi trzeba spłacać i je splacisz ale w pierwszej kolejności musisz sie ogarnąć i nie przejmować bo przez takie przejmowanie szybko znów przyjebiesz żeby oderwać sie od problemów.

Splacaj ile dajesz rady i tyle...
  • 182 / 29 / 0
Wsparcie...

[ external image ]
  • 102 / 6 / 0
Widocznie ten ktoś Cie zna na tyle i wie, ze jestes na tyle wjebany, ze Twoje slowa sa nic nie warte.

Powoli i ja tak myślę. Chyba jeszcze nie jesteś na swoim dnie... Oby tylko nie okazalo sie za glebokie jak go siegniesz...

Pozdro
  • 15 / 2 / 0
31 sierpnia 2018Mundial pisze:
Wsparcie...

[ external image ]
Jak ja to znam :cheesy: :cheesy: "No co Ty pie*dolisz, jakie deto, dawaj posypie, melanż jest!"
Jakbyś przestał ćpać to odwrócą się od Ciebie albo Ty odwrócisz się od nich, bo skończą się łączące Was tematy (czego Ci nie życzę, ale 90% narkotykowych przyjazni tak się kończy :D)
Staraj się spędzać czas z bliskimi, dziewczyną jeśli jesteś w związku czy ludzmi, którzy nie biorą i nie gadają o tym (jeśli nie masz takich znajomych to ciężko będzie, bo ja tak właśnie miałem :-D :-D )
  • 182 / 29 / 0
31 sierpnia 2018brudny pisze:
Widocznie ten ktoś Cie zna na tyle i wie, ze jestes na tyle wjebany, ze Twoje slowa sa nic nie warte.

Powoli i ja tak myślę. Chyba jeszcze nie jesteś na swoim dnie... Oby tylko nie okazalo sie za glebokie jak go siegniesz...

Pozdro
Jakoś pod koniec czerwca naćpany wszedłem na czaterię o 5:00 i poznałem taką dziewczynę. Zajebiście się pisało, miała przyjechać mieszkała 130 km ode mnie, gorące fotki i tematy, pełne zaangażowanie z dwóch stron, ja też na bombie byłem cały czas i miałem dobre gadane, dzwoniliśmy do siebie, widać że nam zależało. Prawie nikt z moich bliskich znajomych nie wie, że tak dawałem po nosie, jej się zwierzyć mogłem ze wszystkiego i ze śmierci bliskiej osoby, ja jej naobiecywałem że nie będę i już ma tak na mnie wyjebane totalnie na te moje obietnice od 1, bo ja jej gadałem już tak samo.

Na razie weeda ładuje, zaraz pójdę się położę pewnie, jakieś 2 wbitki mi zostały.

Czym polecacie się interesować, nawet na siłę? Minęło 22 godziny bez pręgi, spałem od jakoś 13-14 leżałem, 15-20 spałem. Wcześniej interesowałem się trochę sportem, tenisem ziemny, kupiłem sobie książkę o treningu Neavy SEALS komandosów którzy przechodzą rekrutację podobno najtrudniejszą na świecie, by być zdyscyplinowanym w życiu. To było 17 lipca, przeczytałem pół strony. Wątpię żebym mógł się skupić na czytaniu w sobote i niedziele, ale spróbuję.

Wiecie jaki jest jeden duży plus nałogowców? Że oni potrafią też przesadzać w drugą stronę, czyli np. jakbyście postanowili biegać i rzucić dragi, to bardzo prawdopodobne by było to, że weszlibyście na całość typu bieganie już poważnych maratonów, wyścigi, mierzenie czasu, dbanie o formę. A nie takie 2 razy w tygodniu po 6 km.
ODPOWIEDZ
Newsy
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.