Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 68 / 12 / 0
@powerade33 powtórzę się - daj sobie czas na rozkrętkę. Czy suplementujesz kwasy omega-3? Postaraj się też o naturalne źródła tryptofanu w diecie.
  • 92 / 5 / 0
@Hanalena
Dzięki za odpowiedź - tak suplementuje różne suplementy .
Ale jak myślisz że to się rozkręci w tą stronę że teraz mnie zmuliło a da mi to z czasem powera ? No dam sobie czas nie mam innego wyjścia z miesiąc to pobiorę na tej dawce 30mg , fakt że napięcie i lęki zniwelowało , no ale ta okropna anhedonia i niechęć do wszystkiego , ale wiem że i tak jest to lepsze od tego napięcia psychicznego że aż bania bolała , dołożyłem tiantepine która powinna trochę działać na polepszenie humoru i antydepresyjnie , ale biorę ją 2 tyg w dawce jak w ulotce 3x1 ale narazie nie czuję żadnego działania 🥴 jak wezmę xanax dopiero humor się poprawia itp , ale wiadomo to droga do nikad 🥴
  • 68 / 12 / 0
@powerade33 jak widzę, stosujesz też pregabalinę, a ta zmniejsza uwalnianie neuroprzekaźników, takich jak glutaminian, noradrenalina (zakładam, że znasz ich rolę w organizmie). Coraz częściej (i na szczęście) zwraca się też uwagę na potencjał uzależniający pregi (m.in. ze względu na efekt euforyzujący). Podsumowując, nie wymagaj od Esci cudu i pozostań cierpliwy.
  • 92 / 5 / 0
@Hanalena
Dziękuję że ze mną rozmawiasz . No tak dam sobie czas tymbardziej że teraz na tej 30 mg nie powiem ale lęk wycięło i napięcie nerwowe a to chyba było gorsze od tego stanu anhedoni i depresji co jest teraz. Dodałem jeszcze tiantepine z myślą że trochę właśnie humor mi się poprawi . Wiem że teraz kazdy ma depreche bo wiadomo i taka pogoda na wiosnę będzie lepiej mam nadzieję to i zejdę z tego esci do niższej dawki bo w tamtą wiosnę i lato byłem na 10’mg i było fajnie , na jesień wróciło napięcie nerwowe i dorzuciłem do 30 mg bo ja i kawal chłopa 110 kg wagi . No co pchamy ten wózek dalej , a ty masz jakiejś dolegliwości coś bierzesz jak można spytać ?
  • 68 / 12 / 0
@powerade33 moje dolegliwości ograniczają się do problemów ze snem (podłoże organiczne). Obecnie poprzestaję na suplementacji i rygorystycznym przestrzeganiu higieny snu. Tianeptyna, powiadasz... masz chyba słabość do tych euforycznych wyskoków.
  • 92 / 5 / 0
Cześć , niewiem o co chodzi z tą euforią po tiantepinie skoro biore jej 3x1 inic nie czuje ?
  • 955 / 174 / 0
@powerade33 stosujesz dawki terapeutyczne to jaka euforię chcesz czuć?
  • 92 / 5 / 0
A to ona ma właściwości euforyczne , nawet nie widziałem ? 🤩 w jakich dawkach. ?
  • 1402 / 224 / 0
@powerade33 zjedz całą paczkę to się dowiesz:)
Co do napięcia, kumpel dostał na to escitalopram, arypiprazol i trazodon, mówi że jest dużo lepiej.
  • 92 / 5 / 0
@zburzony a powiedz mi ile kumpel bierze tego esci i trazadonu , ja trazadon dostałem teraz do esci właśnie ale ja biorę 30 mg esci i dalej te napięcie siedzi lęki jakby wszystko elegancko wykasowane a napięcie psychiczne jest niemożność relaksu . Biore jeszcze tianeltyne ale ona słabo działa czuję .
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.