Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 1683 / 126 / 0
Wyobrazilem sobie ludzi z hyperreala w koszulkach ze swoim nickiem z forum wypstrykujących thiocodin do jakiejs miski na czas xD
  • 1509 / 223 / 0
'Dzie do miski ? Potłuczonyś ?! Do ryja drugiemu kaszlodynozjadaczowi.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 423 / 12 / 0
Nie no poprawia mi humor, takie wyobrazanie sobie tego co Drevolt napisał i caly jego post :D A tak poza tym tematem, to probowal ktos sobie z was zastapic kode czyms innym przez te najgorsze dni na odstawce czyli od 3-4 do ok 10 ? Probowalem alko i idzie niezle ale do 4 dnia, bo potem, juz kichy siadaja, i na drugi dzien po chlaniu, nie ma kaca a nudnosci i tak sa.Fizyczny skret a zwlaszcza bezsennosc to straszna sprawa, ale ten psychiczny to jest dopiero przejebane, ogladasz tv co chwile myslisz kiedy przyjebiesz, chociaz zeby skreta zabić, jesz czy sluchasz muzyki myslisz kiedy przyjebiesz, nawet jak spisz, to Ci tego brakuje bo o niej czasami śnisz, kurwa mam dosyc, a niestety brak kasy zeby wpadac w ciagi niestety, moze dlatego ze jak mam kase, to biore po 12 paczek dziennie a czasami wiecej.
  • 138 / 1 / 0
12 paczek dziennie, to sie juz mija z celem zamiast doprawiać świat szczyptą koloru purpurowego to opierdalasz gówno w sosie własnym, weź zajaraj Marię powinno pomóc a jak nie to zmień priorytety w życiu, nie ma nic za darmo
Uwaga! Użytkownik nierozumiem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1509 / 223 / 0
magister2222 pisze:
Nie no poprawia mi humor, takie wyobrazanie sobie tego co Drevolt napisał i caly jego post :D A tak poza tym tematem, to probowal ktos sobie z was zastapic kode czyms innym przez te najgorsze dni na odstawce czyli od 3-4 do ok 10 ? Probowalem alko i idzie niezle ale do 4 dnia, bo potem, juz kichy siadaja, i na drugi dzien po chlaniu, nie ma kaca a nudnosci i tak sa.Fizyczny skret a zwlaszcza bezsennosc to straszna sprawa, ale ten psychiczny to jest dopiero przejebane, ogladasz tv co chwile myslisz kiedy przyjebiesz, chociaz zeby skreta zabić, jesz czy sluchasz muzyki myslisz kiedy przyjebiesz, nawet jak spisz, to Ci tego brakuje bo o niej czasami śnisz, kurwa mam dosyc, a niestety brak kasy zeby wpadac w ciagi niestety, moze dlatego ze jak mam kase, to biore po 12 paczek dziennie a czasami wiecej.
Zależy do czego masz dostęp i/lub co jesteś w stanie skołować. Ja miałam dostęp do bupry, więc waliłam buprę. Raz na 3-4 dni wystarczało chyba z tego, co pamiętam. Nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby substytutem kody był alkohol, please. :*)
A co do snów o zabiciu skręta, marzeń na jawie o zabiciu skręta czy choćby późniejszym depresyjnym stanom emocjonalnym to pamiętam, że to było dla mnie najgorsze chyba. Że siedziałam i nie wiedziałam co robię, bo myślałam o przywaleniu opio. Jak wychodziłam z domu to nie raz wracałam, żeby upewnić się, że zamknęłam drzwi, bo nie pamiętałam czy to zrobiłam, ponieważ moją głowę zaprzątały myśli o skołowaniu jakiegokolwiek opio, itp., itd.
No i przede wszystkim 12 paczek dziennie mija się z celem jakimkolwiek. I to gruba przesada. %-D 12x150 mg daje nam 1800 mg, a nie sądzę, by prawie 2 g kody organizm był w stanie 24 h "przemielić" na majkę, która to w zasadzie klepie. Poza tym ile sulfobadziewia Ty sobie aplikujesz ?! 8-( Stary, to zakrawa na jakieś próby samobójcze. :*)
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2016 przez Hexe, łącznie zmieniany 1 raz.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 2883 / 303 / 0
magister - sprawdzone dobre polecane - kurkuma, melisa, mięta, imbir, z używek to jakieś lekkie benzo można na sen ale to z deszczu pod rynnę. Z opio czasami małymi dawkami Tramalu można się poratować. Na mnie noopept antydepresyjnie działa
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 423 / 12 / 0
12 paczek to i tak nie jest zaden rekord, zdarzalo mi sie brac po 20 ponad, wiem ze to brzmi niewiarygodnie i jak przechwałki ale niestety tak było i to wcale nie jest tmeat do chwalenia sie dla mnie tylko do wstydu.A co do sulfo to jak biore kode to nie czuje zadnych boli brzucha itd, dopiero jak przestane to po kilku dniach pobolewa.Jakis miesiac temu bylem w szpitalu bo mialem zapalenie pluc i robili mi rozne rpzeswietlenia i powiedzieli ze wszystkie organy sa w porzadku, a nie wiedzieli ze cpam, wiec raczej wiekszych krzywd mi nie wyrzadzil po ponad trzech latach cpania.
  • 138 / 1 / 0
Nie no, suabo to brzmi, sprawia Ci to przyjemność w ogóle? Taka 8 paczka w ciągu dnia dajmy na to? Bo po przerwach to Ty musisz rzygać tęczą ze szczęścia :)
Uwaga! Użytkownik nierozumiem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 423 / 12 / 0
Pewnie ze sprawia, ale co raz mniejsza chyba.A gdy powiedzmy po 16 paczkach dziennie, na noc bralem jeszcze 6, to czulem sie lepiej, ale juz ten wjazd nie istnieje dodatkowy, i co raz slabiej czuc roznice miedzy dodanymi tymi 6 paczkami a pomiedzy np poprzednimi, zanim je dodalem do poczatkowej dawki 10 paczek.Kiedys mialem okres ze 10 pak bralem dzien dzien o 8 jak otwierali wszystkie apteki w moim miasteczku, potem po 14 powiedzmy kolejne 8, i po tych pierwszych 8 czy 10 czulem zaleczenie skreta i lekką faze, teraz na szczescie 6 paczek mnie dobrze grzeje, ale rzadko tyle biore bo pare lat, dawania na maksa, zrujnowalo mnie finansowo.
  • 1683 / 126 / 0
Szczegolnie teraz gdy mozna kupic jedną paczke na apteke musisz sie niezle nalatac
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.