Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
Zaczelo mnie mocno syfic mimo braku wybitnie mocnego lojotoku - chyba sie oczyszczam.
Jestem zmeczony i spiacy, mimo ze moj dzien trwa dopiero 9 godzin.
Nalot na jezyku zszedl z jego czubka, czuje dziwne, przyjemne szczypanie. Zielen wystepuje glownie po srodku, reszta jest biala lub bialo-zielona.
Wielka bruzda na srodku jezyka rowniez nieco sie splycila. Najbardziej zauwazalny jest brak bolu gardla mimo chodzenia bez szalika i oslabienie nalotu - miejscami przeswituje rozowy jezyk, wczesniej mialem gruby dywan.
PS. Nalot na języku masz pewnie z jedzenia lub pasty do zębów.
Nie jest to sarkazm, gdyz swietnie pasowalbys do tej masy debili stosujacych leczenie objawowe bez wykonania nawet podstawowych badan.
Staram sie opisywac dosc szczegolowo oraz badac kazdy aspekt ewentualnej poprawy.
Podchodze do kuracji indywidualnie i sam ustalam co mi pomaga a co nie - lekarze sa bezradni a wiekszosc porad w internecie to po prostu kryptoreklama.
Poza tym nie wiem czy dolegliwosci dotycza tylko i wylacznie candidy czy tez innych pokrewnych pasozytow - dlatego staram sie na podstawie obserwacji stworzyc kuracje, ktora bedzie uniwersalna i efektywna.
Kilka osob z tego watku ma prawdopodobnie zrodlo problemow psychicznych rowniez na tle infekcji pasozytniczej - mam nadzieje, ze moja obszerne posty w jakims stopniu beda w stanie im pomoc.
W moim konkretnie przypadku sa to pasozyty i candida.
a nalot na jezyku, probowales po prostu ZMYC SZCZOTECZKA DO ZEBOW?
Zielono-bialy, kurewsko gruby nalot, czerwone kuleczki, bruzda, jakas narosl w ksztalcie paleczek - candida. To samo mam w jelicie i prawdopodobnie kilku innych narzadach. Biorac pod uwage moment, w ktorym zycie zaczelo mi sie sypac i nastroj spadac - rozwijalo sie to we mnie ladnych pare lat.
Forma nerwicy jest jednym z objawow candidy / pasozytow. Ogolnie rzecz biorac rozdraznienie, obnizony nastroj, zmeczenie to podstawowe objawy alarmujace, ze
z organizmem nie jest najlepiej.
Zalecam ostroznosc z woda utleniona. Wypilem 10 kropel na raz - rozcienczonych oczywiscie, cala noc zdychalem z bolu i nie moglem spac. Teraz nie moge sie nawet napic wody bo boli mnie brzuch :finger:
P.S.
Chcialbym, zeby to byla tylko nerwica. Jest tak beznadziejnie chujowo na kazdej plaszczyznie, ze nawet zaawansowana nerwica to przy tym pikus.
Mimo wszystko sadze, ze to tylko zaleczanie objawow problemu, ktory tkwi gdzies wewnatrz Twojego organizmu.
Na Twoim miejscu skupilbym sie na poszukiwaniu prawdziwej przyczyny jak chociazby zwykle braki zywieniowe, mineralne, niedobor ruchu, az po jakies schorzenia jak, niestety, w moim przypadku.
@JohnyHa wiesz coś na temat zależności między siłą głosu a receptorami nikotynowymi? na wellbutrinie mam zdecydowanie silniejszy głos,a np po kilkudniowej suplementacji lecytyną słaby i charczący, o co biega?
Najlepszy glos mialem po polaczeniu pseudoefedryny z alkoholem w umiarkowanych dawkach.
dalej temat zasyfiasz?
Tyler napisal Ci wyraznie, ze nikotyna sie kumuluje - daj je jej sie rozkrecic na malych dawkach i dokonaj obserwacji po tygodniu.
5htp jest ok jako najprostszy substrat serotoniny ,czekolada ogólnie podnosi samopoczucie - ale ty masz nadal problem podstawowy ze snem? z tego co rozumiem ,jeśli tak jest to 5htp rozłożył bym na 3dawki co ok 3h w ciągu dnia ,a melatoninę w dawce 10mg wieczorem ...czekolada raczej twojego problemu nie rozwiąże; ..i pamiętaj przy okazji o antagoniźmie rec. 5htp2 przy suplementacji 5htp; ...tak tak; wystarczy kilka/naście gram kurkumy dziennie.
Czekolada zawiera pewną ilość substancji wykazujących działanie psychoaktywne:
kofeina – ten sam stymulant, który zawarty jest w kawie, występujący jednak w czekoladzie w niewielkich ilościach (5–10 mg w tabliczce; dla porównania, filiżanka kawy zawiera 50–300 mg kofeiny)
teobromina – aktywna biologicznie pochodna ksantyny, główna substancja uzależniająca charakterystyczna dla czekolady. Gorzka czekolada zawiera jej ok. 1%, mleczna od 0,1% do 0,5%.
anandamid – psychoaktywny endokannabinoid
fenyloetyloamina
Bazuje na bialku z chudego miesa i ryb, mnostwo niezbednych nienasyconych tluszczy roslinnych, masa warzyw.
Jak juz pozwole sobie na wegle to tylko produkty pelnoziarniste, naturalne i w bardzo malych ilosciach.
Odstawilem choline, lecytyny biore 2400mg czyli tyle co nic.
Do tego 2-3g kurkumy + 100-200mg kurkuminy od tygodnia. Czuje wyrazna poprawe na bardzo wielu plaszczyznach ale nie wiem o ile jest to skutek samych suplementow i przypraw a o ile samej diety, ktora powoduje ze wszelkie pasozyty/grzyby nie wydzielaja toksyn do organizmu, przez co funkcjonuje mi sie o wiele lepiej.
kolejna kwestia, dawniej (przed braniem ssri) często na kacu czułem sie lepiej niz normalnie, byłem bardziej pobudzony , miałem wiecej energii, lepiej skoncentrowany, więcej mi sie chciało
poczytałem o biologii organizmu na kacu i znalazłem ingo że wtedy następuje spadek acetylocholiny
Niestety za cene funkcji kognitywnych :) Na kacu jeszcze pewna ilosc alkoholu po prostu wciaz krazy we krwi.
Z dodatkowych suplementow bede stosowal lecytyne, kompleks witamin, ALC, fosfatydyloseryna. Dodac dodatkowe zrodlo choliny?
Wyregulujesz sobie indywidualnym doborem dawki, cholina do tego mixu to juz przesada.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.