Przyjmowałem Brintellix od sierpnia 2022, na początku 10 mg, później po kilku miesiącach 15 mg. Działanie nie było jakieś spektakularne, ale mam wrażenie, że stałem się po nim spokojniejszy i rzadziej wpadałem w dość głębokie ruminacje i stany depresyjne. Dodatkowo bardzo uspokoiły się moje problemy związane z IBS. Na ostatniej wizycie ustaliliśmy z lekarzem, że będę schodził z tego leku i powiem szczerze, że nie spodziewałem się takich efektów. Wróciły ruminacje, łatwiejsze wpadanie w smutek i momentami dość spory niepokój. Przeczekam jeszcze tydzień i jak nie będzie poprawy to chyba wrócę do poprzedniej dawki.
Z ciekawostek to mam zdiagnozowane również ADHD i jeśli chodzi o czas przyjmowania Brintellixu to prokrastynacja jest u mnie na dużo większym poziomie.
02 stycznia 2024epiphone pisze: Szczęść Boże, już było kiedyś takie pytanie ale bez odpowiedzi: brał ktoś wortioksetynę razem z wenlafaksyną? Lub reboksetyną. Konkretnie chodzi o wysoką (20 mg) dawkę wortio i małą (75 mg) wenli
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.