Przyjmowałem Brintellix od sierpnia 2022, na początku 10 mg, później po kilku miesiącach 15 mg. Działanie nie było jakieś spektakularne, ale mam wrażenie, że stałem się po nim spokojniejszy i rzadziej wpadałem w dość głębokie ruminacje i stany depresyjne. Dodatkowo bardzo uspokoiły się moje problemy związane z IBS. Na ostatniej wizycie ustaliliśmy z lekarzem, że będę schodził z tego leku i powiem szczerze, że nie spodziewałem się takich efektów. Wróciły ruminacje, łatwiejsze wpadanie w smutek i momentami dość spory niepokój. Przeczekam jeszcze tydzień i jak nie będzie poprawy to chyba wrócę do poprzedniej dawki.
Z ciekawostek to mam zdiagnozowane również ADHD i jeśli chodzi o czas przyjmowania Brintellixu to prokrastynacja jest u mnie na dużo większym poziomie.
02 stycznia 2024epiphone pisze: Szczęść Boże, już było kiedyś takie pytanie ale bez odpowiedzi: brał ktoś wortioksetynę razem z wenlafaksyną? Lub reboksetyną. Konkretnie chodzi o wysoką (20 mg) dawkę wortio i małą (75 mg) wenli
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.