Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 596 / 1 / 0
Jeżeli kodeina na daną osobę by nie działa, to czym reszta opioidów będzie działała normalnie ?
  • 2878 / 21 / 0
Tak, powinny.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 611 / 133 / 0
Zarzuciłem dzisiaj PIERWSZY RAZ kodeine z Thiocodinu, jedna paczka czyli 150 mg.Przygotowałem według przepisu z howTo . Mineły dobre 2 godziny i nic nie czuje- jedynie lekkie zmęczenie i zawroty głowy.Jest to wina nie przystosowanych receptorów , czy sprawa związana z enzymem CYP2D6 ?
  • 422 / 5 / 0
hyber123 pisze:
Zarzuciłem dzisiaj PIERWSZY RAZ kodeine z Thiocodinu, jedna paczka czyli 150 mg.Przygotowałem według przepisu z howTo . Mineły dobre 2 godziny i nic nie czuje- jedynie lekkie zmęczenie i zawroty głowy.Jest to wina nie przystosowanych receptorów , czy sprawa związana z enzymem CYP2D6 ?
Przygotowałeś THIOCODIN wedle PRZEPISU ? Thiocodin się od razu zarzuca, nic nie trzeba z nim robić. Tylko straciłeś część kodeiny z tego powodu, że żaden proces nie jest w 100% wydajny.
  • 611 / 133 / 0
mówiąc według przepisu howTo z forum miałem namyśli bez ekstrakcji. W tym momencie mam cholerny bół z tyłu głowy. Rozpusciłem w kubku z woda niegazowana (zimna). Zalałem troche ponad dno.
  • 422 / 5 / 0
Następnym razem spróbuj popić Colą, jedna puszka na dwie paczuszki Thiocodinu wystarcza, aby znieść dolegliwości. Spróbuj, chyba że boisz się szkodliwości Coli ? :)
  • 611 / 133 / 0
Popiłem Sprite'm tak jak było napisane w poradniku.Spróbuję z colą następnym razem, ale na razie muszę dać trochę odpocząć żołądkowi bo ciężko to zniósł.
  • 596 / 1 / 0
Jeżeli koda nie działa na nas to branie jej i tak może uzależnić ?
  • 811 / 5 / 6
Może, ale po co?
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2334 / 9 / 0
Na mnie przestała działać. morfina również. Od pewnego miesiąca, w którym szamłem tramadol kilka razy. Przynajmniej się to czasowo jakoś tak nałożyło... nie wiem czy w tym doszukiwać się przyczyny. Właściwie potem jeszcze działała, ale za każdym następnym razem było coraz gorzej. Ostatni raz jak jadłem- 300mg to nie poczułem nic. Ze trzy miesiące temu (przedostatni raz z opio) 160mg morfiny sniffem podziałało jak dwie paczki antidolu dawniej. :huh:
Why are you wearing that stupid man suit?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.