Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1259 / 11 / 0
w filmach na DXMie bardzo dużo zależy od szczęścia, trafić idealnie z euforycznym nieogarem na pierwsze pół filmu, jednak z dawką na granicy, żeby jeszcze przeczytać napisy.
Moje Top5 jest naprawde randomowe, zwlaszcza, ze na normalu filmy te wydawaly sie potem sredniawe;
DOM wariatów (1984)
Knowing - Zapowiedź (2009)
Wojna Polsko-Ruska pod flagą biało czerwoną (2009)
Powrót
Batman Początek

Raczej ogladam seriale, poniewaz znajomosc bohaterow i ogolnej fabuly znacznie ulatwia ogar na duzych dawkach.
Napisy tylko i wylacznie angielskie, polaczenie dwoch jezykow wprowadza dysonans, sztucznosc i nie ulatwia wtopienia sie w swiat.
Niekiedy serial posiadajacy bardzo ambitne dialogi (Mad Men- specyficzne zwroty lat 60tych, Kompania Braci- żargon wojskowy, Boardwalk Empire- gangsterski język lat międzywojennej ameryki) całkowicie uniemożliwiają podążanie za fabuła- wtedy na DXMie ogląda się połowicznie, a następnego dnia można "doobejrzeć"- przeżyć dany odcinek jeszcze raz, odkrywając zupełnie inne jego oblicze, często zaskakujące.
Inną rzeczą jest zmęczenie kory wzrokowej, która potrafi płatać figle, czasami zupełnie podmieniajać obraz docierający z monitora na konfabulacje, np. związane z grą komputerową.
Dotyczy to ciągu i/lub obrazu w wysokiej rozdzielczości (z 720p nasz mózg ledwo sobie radzi nawet na normalu, nie mówiąc już o wyższych) czy zbyt daleko położonego ekranu.
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 8 / 0
@kefir: Szukanie "głębi" to też próba zaspokojenia ego, zauważyłeś? ;-)
Nie, fountain jej nie ma. Nie ma gdzie jej szukać nawet - to czysta forma, jak powiedziałem. Rozrywka po prostu. Jeśli oglądasz je nastawiając się na głęboką treść to faktycznie będziesz zawiedziony. Gdy jednak nie dopowiadasz sobie czegoś, czego tam nigdy nie miało być, można spojrzeć na to z zupełnie innej perspektywy i po prostu cieszyć się tym, co jest. Takie podejście sprawdza się też w życiu. Tu i teraz, yo!
  • 22 / / 0
ogladal ktos na DXM Pulp fiction?"
Uwaga! Użytkownik bmnenjoy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 246 / 11 / 0
ja ostatnio na wejsciu 9.5mg/kg postanowilem obejrzec "ghost in the shell". wytrzymalem jakies pol godziny, bo juz mnie mocno porobiło zanim odpaliłem, ale kurwa, malo kiedy tak sie podniecam kinem. muzyka, chór, kreska, cyberpunk, atmosfera. az mi sie łezka w oku kreci jak wspomne pierwszy kwadrans tego filmu. gorąco polecam, na trzezwo lub nie!
“We are not entitled to our opinions; we are entitled to our informed opinions. Without research, without background, without understanding, it’s nothing. It’s just bibble-babble. It’s like a fart in a wind tunnel, folks.”
  • 111 / / 0
ja ostatnio po 2 porcjach 15x30 (czyli łącznie 900mg) zabrałem się za dziewczynę z tatuażem

i muszę przyznać, że byłem pod zajebiście wielkim wrażeniem :)

nie dość, że dialogi powtarzały się co 30 min i miałem wkrętkę, że film jest puszczany co godzinę od nowa, to na dodatek bohaterowie zmieniali swój wygląd w zależności od muzyki i akcji...

a scena gwałtu spotęgowana dość charakterystyczną muzyką - wbiła mnie w fotel :)
  • 418 / 2 / 0
Dziewczyna z tatuażem to ogólnie zajebisty film byłem pod wrażeniem oglądania go na trzeźwo, jeden z najlepszych thillerów jakie dane mi było obejrzeć :)
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2012 przez Mateo017, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1513 / 26 / 0
bmnenjoy pisze:
ogladal ktos na dxm Pulp fiction?"
Do momentu zastrzyku w serce - zrobiło mi się niemiło i wyłączyłem.
Ostatnio kawałek pierwszego batmana (z Jockerem-Jakckiem) fajnie wpłyną na trip, świetny wizualnie, ogólnie kultowy. Następny chyba Będzie pingwin.
Mam ochotę na coś lekko erotycznego na dxm, ogólnie wolę powtórki niż nowe filmy i zawsze wyłączam w połowie.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 1027 / 5 / 0
Ja tam zawsze oglądałam telezakupy mango jak sie faza ładowała/schodziła ;) ewentualnie na zjazd dobre są My Little Pony %-D
  • 137 / / 0
na dex dobry film to Adrenalina sporo akcji i ogólnie na trzeźwo też polecam :P
Uwaga! Użytkownik Pastelo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 354 / / 0
Adrenalina?
Spoiler:
Ten film masz na myśli?
Gwiazd, sięgnąć gwiazd.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.