Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Moje Top5 jest naprawde randomowe, zwlaszcza, ze na normalu filmy te wydawaly sie potem sredniawe;
DOM wariatów (1984)
Knowing - Zapowiedź (2009)
Wojna Polsko-Ruska pod flagą biało czerwoną (2009)
Powrót
Batman Początek
Raczej ogladam seriale, poniewaz znajomosc bohaterow i ogolnej fabuly znacznie ulatwia ogar na duzych dawkach.
Napisy tylko i wylacznie angielskie, polaczenie dwoch jezykow wprowadza dysonans, sztucznosc i nie ulatwia wtopienia sie w swiat.
Niekiedy serial posiadajacy bardzo ambitne dialogi (Mad Men- specyficzne zwroty lat 60tych, Kompania Braci- żargon wojskowy, Boardwalk Empire- gangsterski język lat międzywojennej ameryki) całkowicie uniemożliwiają podążanie za fabuła- wtedy na DXMie ogląda się połowicznie, a następnego dnia można "doobejrzeć"- przeżyć dany odcinek jeszcze raz, odkrywając zupełnie inne jego oblicze, często zaskakujące.
Inną rzeczą jest zmęczenie kory wzrokowej, która potrafi płatać figle, czasami zupełnie podmieniajać obraz docierający z monitora na konfabulacje, np. związane z grą komputerową.
Dotyczy to ciągu i/lub obrazu w wysokiej rozdzielczości (z 720p nasz mózg ledwo sobie radzi nawet na normalu, nie mówiąc już o wyższych) czy zbyt daleko położonego ekranu.
Nie, fountain jej nie ma. Nie ma gdzie jej szukać nawet - to czysta forma, jak powiedziałem. Rozrywka po prostu. Jeśli oglądasz je nastawiając się na głęboką treść to faktycznie będziesz zawiedziony. Gdy jednak nie dopowiadasz sobie czegoś, czego tam nigdy nie miało być, można spojrzeć na to z zupełnie innej perspektywy i po prostu cieszyć się tym, co jest. Takie podejście sprawdza się też w życiu. Tu i teraz, yo!
i muszę przyznać, że byłem pod zajebiście wielkim wrażeniem :)
nie dość, że dialogi powtarzały się co 30 min i miałem wkrętkę, że film jest puszczany co godzinę od nowa, to na dodatek bohaterowie zmieniali swój wygląd w zależności od muzyki i akcji...
a scena gwałtu spotęgowana dość charakterystyczną muzyką - wbiła mnie w fotel :)
bmnenjoy pisze:ogladal ktos na dxm Pulp fiction?"
Ostatnio kawałek pierwszego batmana (z Jockerem-Jakckiem) fajnie wpłyną na trip, świetny wizualnie, ogólnie kultowy. Następny chyba Będzie pingwin.
Mam ochotę na coś lekko erotycznego na dxm, ogólnie wolę powtórki niż nowe filmy i zawsze wyłączam w połowie.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.