Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 10 / 1 / 0
Uroboros pisze:
Azuzu! Nie mogę się chujku z tobą skontaktować. Co tam ;)?

Z nowym albumem Furii nadchodzą nowe propozycje dla członków tego forum :).
Furia - Grzej
Grzej chociaż, grzej,
a zimą lżej,
lżej
przeszłość zajęczy,
wygnie plecy,
ducha umęczy,
Ja wszystko wiem,
milcz więc
i grzej.
Ech. Jazzy, ambienty, chillout trip-hopy - wszystko piękne, ale jednak... Jednak przy black metalu się najlepiej grzeje :*).
Urbo ouy u mnie znowu cieplo. Wszedlem dzis na dawke 300mg niezla histamina przy takiej dawce. W pompce czeka na mnie jjesscze 350

Odezwij sie do mnie na GG: 61426285
  • 1794 / 124 / 0
ununquadium pisze:
Hm, à propos opioidowego zeza, o którym rozmawialiście powyżej - zastanawia mnie, czy po zaprzestaniu przyjmowania opiatów po jakimś czasie ten zez zniknie?
Po opio nigdy nie miałem żadnych problemów z widzeniem. Ani poprawy też. Z kolei po dysocjantach czasami mi się zez robił, tzn. chyba zez, w każdym razie z każdego oka miałem osobny obraz, bardzo ciekawe doświadczenie xd. Za to co do poprawy, to w ponad 90% przypadków na afterze po dysocjantach mam tzw. przeze mnie "stan 100%". Wszystkie zmysły wyostrzone (zwłaszcza wzrok, bo normalnie mam -6 dioptrii i noszę soczewki, więc łatwo zauważam różnicę); mózg myśli szybciej (mam wtedy zajebiste riposty + dysocjanty zwiększają wyobraźnię (czy raczej - zmieniają), więc zawsze wtedy jak jestem w towarzystwie, to wszyscy leją z moich tekstów itp.); w dodatku pojawia się multitasking, czyli zwiększa się umiejętność robienia kilku rzeczy jednocześnie, słuchania np. mówienia 2-3 osób naraz, łatwiejsze rozumienie tekstu w piosenkach i rozkminianie go z miejsca (normalnie jak słucham jakiegoś ambitnego rapu typu Bisz, to żeby wyłapać wszystkie rozkminy i metaforu to potrzebuję przeczytać tekst, bo ze słuchu to może z połowę, a na after deksa bez problemu całą piosenkę rozpierdalam; albo rozumiem angielski tekst o wiele lepiej). Nawet uczy mi się wtedy lepiej ;) (pewnie przez wyrzut acetylocholiny).
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 1882 / 203 / 0
Ale się ładnie dzisiaj ugrzałem, hoho, same złote przeboje, nawet tytułowe radio wymięka

Obligowałby ktoś na wspólne cybernetyczne grzanie i dzielenie się gorącymi wrażeniami? U mnie drzwi zawsze stoją otworem, a numer GG podany jasno jak na dłoni

Wiecie, taki fetysz
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 1680 / 270 / 0
Tylko zawieszeni w czasie opiatowcy jeszcze korzystają z gadu-gadu...

Ja już ponad 100 dni bez opio i fajnie jest, nawet nie tęsknię.
Największy przegryw na forum
  • 1882 / 203 / 0
Z osobistych obserwacji zauważam, że z Gadu-Gadu korzystają ludzie indywidualni, interesujący jak i inteligentni. Elita dawnych czasów. Poza tym, nie potrafię sobie wyobrazić siebie prowadzącego jakąś bardziej rozwiniętą, osobistą czy też ciekawą konwersacje na dajmy na to Facebooku. Tam człowiek po prostu czuje się w chuj nieswojo. Na szczęście, nie jestem sam w tym przekonaniu

A noddowanie na Skypie też spoko
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
  • 694 / 70 / 0
11 stycznia 2017Uroboros pisze:
Po opio nigdy nie miałem żadnych problemów z widzeniem.
To chy a sie nigdy srogo nie ugrzałeś :D Mi zez siada zawsze rownoczesnie z pojawieniem sie noddow. A nastepuje to w moim przypadku nawet po 300mg kodeiny. Teraz to moze wygladac inaczej, bo lece ciąg na u47. Tutaj do noddow i zeza dochodzi jeszcze efekt agonizmu receptora kappa - rozjebany blednik, 'rozszerzony' zakres slyszalnych dzwiekow i oevy w postaci falujacych konturow.
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 1794 / 124 / 0
No to masz rację, mam wrodzoną tolerkę. Nigdy nie noddowałem (dwa razy jedynie straciłem przytomność po analogach fentanylu iv, ale to raczej overdosing był, bo byłem nieprzytomny jakieś kilkadziesiąt minut, po czym wstałem i już byłem przytomny do końca fazy), nawet po ~150mg (200, ale liczę straty) majki iv (3ml, więc na pewno się wszystko rozpuściło). Było wtedy fajniej o jakieś 50% niż na 600'tce kody (ale to była moja standardowa dawka). Po opio mam po prostu fajny kanapowy humorek, mega apetyt i chęć na zdobywanie osiągnięć (rozpierdalanie logicznych łamigłówek na tablecie (RIP); napierdalanie w gierki na kongregate.com i zdobywanie achievmentów itp.).

Po Tramalu za to (dawki 1g+, przy czym mój max żeby nie mieć padaki to 1.5g, a i tak nie jest wtedy jakoś specjalnie zajebiście, niewiele lepiej niż po kodzie) łapie mnie mega senność, ale wtedy po prostu lubię odpalić czillałtową muzykę i zasnąć przy niej. Jeśli nic mnie nie obudzi, to śpię po parę godzin, więc to też nie nodding. Ostatnio lubię wymuszać nodding na tramcu, gdyż nastawiam sobie budzik co np. pół godziny. Wybudzam się, stwierdzam, że fajnie się śpi i znowu sobie zasypiam (gdyż zasypianie jest wtedy najprzyjemniejsze, a nie samo spanie) :).
  • 694 / 70 / 0
Haha no rzeczywiscie, noddy to co innego niz staly sen. Rowniez jak ty, po opioidach, gdy nie przekrocze okreslonego zakresu, po ktorym zaczynaja sie noddy, bardzo dobrze wykonuje mi sie np. obowiazki domowe, pracuje - dawkuje ostroznie, 20mg u47 rano i do tego kawa/herbatka, na rozgrzanie w zimowe poranki idealne :), wykonuje hobby (obecnie duzo rysuje, ucze sie rysowac postaci ludzkie w stylu mangi, czytam i zwiedzam fortyfikacje, gram) czy wychodze z psem na spacer.
Gdyby opioidy nie byly przyczyna tak wielu skutkow ubocznych, bylyby wraz z niewielkimi dawkami stymulantow, idealnymi srodkami na poprawe jakosci zycia.
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 1794 / 124 / 0
Widziałem jakieś twoje rysunki na forum chyba, zapamiętałem właśnie, bo też lubię mangę, nawet mam skromną kolekcję na szafce :).
  • 1882 / 203 / 0
Mógłby ktoś polecić jakieś sprawdzone preparaty/sposoby/konfiguracje na porządne wypróżnienie się już na drugi/trzeci dzień zabaw?

Doraźnie z pomocą przychodzi mi Xenna Comfort, ale nie daje mi za zadowalających mnie efektów, czyli od razu fest sraki do czysta :-( %-D
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.