Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3585 / 583 / 1
@DigitalDisaster
I ja również jechałem na informacji o czerwonych grejpfrutach. Skoro mowa o czerwonych to wszedłem w czerwone grejpfruty soki a także takie krople dostępne w aptece OTC, kurde zapomniałem jak się nazywały.
Okej mam- citrosept to była nazwa kropli.
Producent nie podaje koloru grejpfruta a wspomina jedynie o wykorzystaniu miąższu oraz białych części owocu czyli pewnie tego z zamszu między skórą a miąższem.

Ponieważ skoro coś było dobre, nie kombinowałem już z białymi.

I w tym miejscu przestrzegam bo grejpfrut jako inhibitor enzymów odpowiadających za metabolizm wielu leków może prowadzić do zwiększenia stężenia w organizmie zażywanej substancji.
Spoiler:
Aha- W mojej ocenie ten mix jest trochę przereklamowany.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 21 / / 0
Jak u was z cenami bo u mnie już po 16-17 zł kosztuje
  • 612 / 187 / 0
Biały najlepiej, najwiecej flawonoidów i innych cudów
https://pubs.acs.org/doi/10.1021/jf0516944#
  • 50 / 17 / 0
@Nautakosmo Ja jeszcze mam miejscówkę, gdzie za Tussidex kasują 12 zł, ale przeciętna to 14 zł.
"Zawsze myślałem, że moje życie jest tragedią, ale teraz wiem, że to komedia"
  • 52 / 4 / 0
U mnie 9,99 albo 10,99 za tussi we wszystkich aptekach
miłość %-D trzeźwość %-D pokora
  • 65 / 17 / 0
A ile najwięcej zapłaciliście za jedno opakowanie deksa? Mój rekord to bodaj dwadzieścia parę Ziko za acodin i to nie w całodobowej.
  • 1744 / 573 / 0
Tussidex najczęściej po 12 zł, maksymalnie 16. Acodin od 18 do 25 zł.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 356 / 2
Ja pierdole, co za czasy. Kiedyś 450mg kosztowało 4,50.... Wychodzi grosz za miligram. 25zł za 300mg to prawie 10x drożej. Jak żyć? Jak to sie ma w ogóle do wszystkiego?

Z apteline trzeba brać, bo wawie tussidex ~16, o aco nawet nie pytam. W Radomiu pół roku temu dało się tussi za 9zł kupić, a teraz nie wiem. W wielu miastach jak np. Bełchatów to nie widzieli Tussi w aptece nigdy. Serio przez 20 lat tussidex nie dotarł do Bełchatowa.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 65 / 17 / 0
Sprawdzajcie co jakiś czas naprzemiennie gdziepolek i ktomalek, bo u mnie na Pomorzu w powiatowym są 1-2 apteki gdzie tussi mają zawsze, ale jest coś takiego, że apteki w których bym się nie spodziewał, że może być, zamawiają w danym okresie jakiś nakład, a potem przez następne kilka miesięcy cisza. I tak różne apteki co jakiś czas.
  • 2534 / 599 / 0
10-11 zł za tussi brzmi zajebiscie.Tymczasem jak wyżej,w większości aptek w ogóle nie mogę go dostać..
Za aco z kolei słono trzeba zapłacić,ale trudno,cieszę się,że w ogóle jest.A co jakby DXM kosztował znacznie,znacznie więcej? Zobaczcie taki lean na zachodzie,na początku cpali to tam,bo był to tani sposób na fazę,dziś ta głupia kodeinka z prometazyną kosztuje tam grube tysiące i jest wyznacznikiem statusu.Substancja jak substancja,jest bezcenna,tymczasem o cenie decyduje to,jak się gwiazdy ułóżą.Czy taka kokaina naprawdę jest warta ceny za jaką jest sprzedawana? nie wydaje mi się.Jednak to,czego można doswiadczyc pod wplywem dekstrometorfanu moim zdaniem i tak wciąż mogło by być warte więcej niż jest obecnie.Trzeba myśleć pozytywnie!
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.