CBD

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Czy CBD na Ciebie dziala?
1.Tak
203
29%
2.Cos działa
139
20%
3.Działa w dużej ilości
56
8%
4.Trochę działa
111
16%
5.Nie wiem sam.
101
14%
6.Działa w miksach.
35
5%
7.Nie nic .
64
9%

Liczba głosów: 709

ODPOWIEDZ
  • 58 / 12 / 0
Jak wam następnym razem jakiś lekarz coś powie o konopiach, to pierwsze co robimy, pytamy się go, czy przeszedł szkolenie w zakresie kannabinoidów, jakie ma doświadczenie w leczeniu kannabinoidami, czy prowadzi jakieś badania i na czym opiera swoje wnioski. 99% lekarzy guzik wie o cbd, thc, układzie endokannabinoidowym itp. bo na studiach ich tego nie uczą.
W ten sposób odsiejecie tych przemądrzałych konowałów. Jeśli was obrazi, nazwie narkomanem itp. od razu złóżcie na niego skargę i zażądajcie przeprosin. Bez takich działań komuna jeszcze długo będzie tkwić w głowach lekarzy.
  • 480 / 73 / 0
@kulitom Odnoszę wrażenie, że lekarze z epoki PRL nie chcą się rozwijać, uczyć, czytać nowych badań. Świat idzie do przodu, potrzeby się zmieniają, a medycyna ewoluuje.
Z chęcią posłucham, co o tym myślisz @DexPL i co myśli o konopiach w medycynie.
  • 3245 / 620 / 0
Kurde, zepsuł mi się atomizer i 3/4 buteleczki wypiłem od razy, miałem zawroty głowy myśląc że zaraz zemdleję, a dodatkowo napędzał mnie lęk że obudzę się w szpitalu, ale wpierdoliłem dużo czekolady i przezło, teraz jestem tylko lekko senny i lekko poszło na oczy. tzn były teżinne zioła i suplementy ale to dbd zwaliło z nóg raczej.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 665 / 173 / 0
08 maja 2023Pingwino pisze:
@lysy666 masz rację. Znalazłem info, że nasiono a kwiat, to co innego. Rozpuszczę kryształ CBD w oliwie z oliwek. Szkoda tylko, bo będę miał samo CBD bez terpenów.
Bez sensu szukać terpenów w oleju. Olej konopny ma wszystkie najważniejsze związki chroniące organizm ludzki przed stresem i rakiem. Skupiamy się tutaj na działaniu terapeutycznym oraz ewentualnie detoxie od MJ, a to wszystko oferuje z nawiązką!
Przecież terpeny to masz w suszu, na co komu w oleju. Olej ma działać terapeutycznie i tak też działa. Jeżeli faktycznie tak bardzo jednak zależy tobie na terpenach to bez problemu kupisz sobie na alledrogo, zarówno z indyjskich, jak i sativy. Wcale nie tak wielki wydatek wbrew pozorom i masz pełne pole do popisu, że cuda niewidy heh.
11 maja 2023Pingwino pisze:
Co tam musi siedzieć w tych suszach CBD? Nie mówię tutaj o takich normalnych 8% CBD.
Ziomek zakupił ,,49% CBD" zapalił trzy fifki i normalnie gały czerwone, mówi, że się czuje skuty, ale bez żadnych efektów psychoaktywnych. Poszedł spać o 20.
Nie no nic nie siedzi poza aromatami, terpenami i dowalonym w nadmiarze izolacie CBD. THC bym się tam nie doszukiwał, sprzedawcy bardzo dobrze wiedzą co i jak, i doskonale dbają o własne bezpieczeństwo.
Obawiałbym się czego innego. Wszystkie te susze to zwykła marihuana, odpowiednio jednak wypłukana z nadwyżek THC za pomocą bardzo szkodliwych rozpuszczalników czy innych substancji lotnych. Ich działanie może być w jakiś tam sposób nadal odczuwalne, gdzieś tam może i zbliżone to thc ale nim nie jest. Może występować nawet lekki stan odurzenia czy lekka euforia. Jeżeli spalisz tego bardzo dużo możesz mieć trzęsawki oraz skutki odstawienne jak po rozpuszszczalnikach. To samo tyczy się wszystkich suszy z hhc czy nasączonych innymi sztucznymi canna. Ogólnie nie polecam tych preparowanych suszy, a w sumie dostępne są wyłącznie same takie. Z prostego powodu, przymysłówka wygląda paskudnie jak jakieś chaszcze, nie pachnie bo nie ma sztucznych aromatów, tylko wali sianem więc nikt by tego nie kupił. Ewentualnie jeśli już to pewne i legitne w Auhan czy tam sklepie zielarskim za 19zl 30g albo z Kombinatu Konopnego. A jak MJ to tylko z apteki. Wtedy masz pewność, że nie wciągasz w siebie syfu i trucizny.
  • 3245 / 620 / 0
Kurde, nie polecam przedawkowywania olejków cbd, ale kupiłem sobie z melatoniną 5% i do kurwy nędzy po kilku aplikacjach zepsuł mi się atomizer, wypiłem pozostałość i to znaczną zawartości buteleczki, i zawroty głowy minęły mi dopiero po 2 tabliczkach czekolady, przez dłuższy czas ledwo utrzymywałem równowagę stojąc na nogach, wiem że już to pisałem, ale okazało się że oprócz 130 zł za buteleczkę której jużnie ma świetnie się czuję, zniknęła mi wszelka akatyzja adhd i tym podobne, lepiej się wysławiam, ogólnie tok myślenia jest logiczny i zrównoważony, adekwatnie do tematu sytuacji która akurat jest w danej chwili, jedyne co mnie męczy jak już mam się czego czepić, to bóle mięśniowe, ale też z kolei jak odpoczywam biernie po prostu leżąc bykiem, czuję się jak w hamaku na wyspie tropikalnej i pewnie te bóle niebawem miną.. Proszę potraktować ten post jako opis mojego przypadku, nie namawiam do przedawkowywania olejków CBD.
Screenshot 2023-05-15 at 20-42-52 NAT Szwajcarski Ekstrakt z konopi Olejek 5_ CBD melatonina 15 ml - NAT Medical - Sklep Konopny CBD Olejki CBD.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 480 / 73 / 0
co myślicie o izolacie CBD? Jest tańszy niż kryształ. 10g kosztuje 90 zł. Wtedy to by się opłacało robić samemu olejki.

Tak to mam na alledrogo 3000 mg cbd za 40 zł w olejku.
  • 1455 / 596 / 0
@Pingwino wlasnie zamowilem ostatnio 10g za jakies 35£ za poleceniem @RafalKoral (dzieki ziom) . Pierwsze wrazenie bardzo dobre , proszek mozna sobie mieszac z czymkolwiek ja akurat mialem resztke haszu cbd zvapowalem mala ilosc od razu rozluznienie i sennosc mruzenie obrazu kimalem jak aniolek . Smak neutralny na jezyk jak i podgrzewany . Cenowo i objetosciowo nie do pobicia .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 665 / 173 / 0
Spróbowałem nawet fuknąć ale chyba nie polecam %-D dziwne uczucie, lepiej normalnie zjeść albo masło zrobić. Super też są ciasteczka owsiane CBD z rodzynkami, prosty przepis w internecie i masz zawsze pod ręką. Pyszne słodkie i pożywne, a do tego działają jak trzeba. Długo się nie psują. Masło przykładowo trzeba trzymać w lodówce. Jakieś żelki widziałem CBD to trzeba dać 40zl za 10 sztuk.
CBD w takiej postaci jest idealne na detoxy, nie ma nawet śladowych ilości thc więc nie wyjdzie chyba na testach, a w działaniu sztos. Cenowo też nie do przecenienia. Lepsze to niż te dziwne preparowane susze z alledrogo. Lepiej już samemu spreparować. Kupujesz terpeny mała buteleczka 1ml, susz z Kombinatu Konopnego 50g i izolat 10g. Wszystko to razem mieszasz i masz takiego kocura że głowa mała, łącznie 50g faktyczne 60% CBD za jakieś 200zl. Starczy na długo.
  • 480 / 73 / 0
Ale jak to mieszasz? Chyba nie posypujesz suszu izolatem i nie polewasz tego terpenami?
Mówisz o zmieszaniu tego wszystkiego w maśle i do lodówki?
Pamiętaj, że jak robisz sobie detoks to z całego suszu 50g wyjdzie Ci ok. 200 mg THC, czyli tyle ile masz w 1g aurory 20%.
Mówię o tym, ponieważ niektórzy są nieświadomi i robi ktoś taki detoks ale wypija jak małpa cały olejek CBD gdzie ma np. 30 mg THC. Albo kupuje sobie tą dużą butelkę green out i na raz.
  • 665 / 173 / 0
Tak dokładnie, wrzucam wszystko do dużej misy i dokładnie mieszam, co w tym dziwnego? Masła nie robię choć można tylko wtedy kupujesz susz dekarboksyl. Masło jest tłuste tak samo jak olejki więc jaki sens?
Ten izolat perfekcyjnie nadaje się do wapo, podobnie jak terpeny. Możesz sobie dobrać takie jak ci aktualnie pasują, są zarówno sativowe jak i indyjskie z różnych odmian. Ogólnie polecam. Jak nie jesteś przekonany to na początek możesz te terpeny sobie odpuścić to będzie jeszcze taniej heh. Izolatu najlepiej wrzucić 20g na 50 suszu. Wtedy owo zawarte thc zapewnia wyłącznie terapeutyczne działanie bez uboków.
Tych green outów nie próbowałem, są stosunkowo drogie i przeczytałem zawierają sporo chemii konserwantów itd więc na co mi to? Szkoda hajsu na eksperymentowanie wolę pewniaki.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.