Ziomek zakupił ,,49% CBD" zapalił trzy fifki i normalnie gały czerwone, mówi, że się czuje skuty, ale bez żadnych efektów psychoaktywnych. Poszedł spać o 20.
-Kurde, zaaplikowałem 4 psiknięcia bo to w sprayu i normalnie jebie skunem.
Ale to kurwa przekozak taki olejek, powinni w caritasie rozdawać, albo w psychiatrykach na codzienną terapię,
Ciekawi mnie czy będzie więcej badań i konopie wejdą do medycyny w większej ilości.
Na razie to jest na etapie "Wypiszę Panu Alprazolam i hydroksyzynę, nie polecam produktów zawierających CBD, mamy na oddziale pierwsze przypadki uzależnień od tych specyfików", gdzie gościu mi to bezpośrednio powiedział.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata