Dhc juz nie pomaga a melodyn mbie chyba uczula bo ciągle po nich mam jakieś chrosty, tam gdzie nakleje go swędzi i czasami szczypie i tak średnio mi pomaga. Lekarka mnie wysłuchała ale i tak wypisala te same plastry i kazała odstawić dhc. Czy jakbym wypisał u rodzinnego samo dhc albo dhc i melodyn to przy następnej wizycie ta z plb widziala by te recepty co u rodzinnego wypisałem?
P.s proponowała jakiś tapentadol, troche drogie to jest ale czy warto go brać ?
Za mocno za często wiało
Zielono-brązowo-biało
Istnieje coraz większe ryzyko, że przychodnia podstawowego wyboru widzi wszystko i zakręci kurek.
Reszta niekoniecznie.
edit: poza tym, nawet jeśli nie widzą, a któryś z lekarzy dobił do miesięcznej górnej granicy dla danej substancji, to nawet nie znając szczegółów z recept wystawianych przez poprzednika, wyświetli mu alert o przedawkowaniu i system zapyta go, czy chce wyjść z dawkowaniem poza zakres leczniczy.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.