Dhc juz nie pomaga a melodyn mbie chyba uczula bo ciągle po nich mam jakieś chrosty, tam gdzie nakleje go swędzi i czasami szczypie i tak średnio mi pomaga. Lekarka mnie wysłuchała ale i tak wypisala te same plastry i kazała odstawić dhc. Czy jakbym wypisał u rodzinnego samo dhc albo dhc i melodyn to przy następnej wizycie ta z plb widziala by te recepty co u rodzinnego wypisałem?
P.s proponowała jakiś tapentadol, troche drogie to jest ale czy warto go brać ?
Za mocno za często wiało
Zielono-brązowo-biało
Istnieje coraz większe ryzyko, że przychodnia podstawowego wyboru widzi wszystko i zakręci kurek.
Reszta niekoniecznie.
edit: poza tym, nawet jeśli nie widzą, a któryś z lekarzy dobił do miesięcznej górnej granicy dla danej substancji, to nawet nie znając szczegółów z recept wystawianych przez poprzednika, wyświetli mu alert o przedawkowaniu i system zapyta go, czy chce wyjść z dawkowaniem poza zakres leczniczy.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.