Dhc juz nie pomaga a melodyn mbie chyba uczula bo ciągle po nich mam jakieś chrosty, tam gdzie nakleje go swędzi i czasami szczypie i tak średnio mi pomaga. Lekarka mnie wysłuchała ale i tak wypisala te same plastry i kazała odstawić dhc. Czy jakbym wypisał u rodzinnego samo dhc albo dhc i melodyn to przy następnej wizycie ta z plb widziala by te recepty co u rodzinnego wypisałem?
P.s proponowała jakiś tapentadol, troche drogie to jest ale czy warto go brać ?
Za mocno za często wiało
Zielono-brązowo-biało
Istnieje coraz większe ryzyko, że przychodnia podstawowego wyboru widzi wszystko i zakręci kurek.
Reszta niekoniecznie.
edit: poza tym, nawet jeśli nie widzą, a któryś z lekarzy dobił do miesięcznej górnej granicy dla danej substancji, to nawet nie znając szczegółów z recept wystawianych przez poprzednika, wyświetli mu alert o przedawkowaniu i system zapyta go, czy chce wyjść z dawkowaniem poza zakres leczniczy.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.