Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 30 / 8 / 0
Ledzeppelin2. Pamiętam boją odstawkę synh na cold turkey. Kilka lat z czego ostatni rok czysty proch na fajce. Gram na tydzień. Gdyby nie zbanowali am2021 to pewnie bym się przekręcił bo już padaczki były. Zdychałem 2 tygodnie, łóżko wodne z potu. Schudłem 8kg.leb zjebany. 3 dni nie pamiętam w ogóle.jadlowstret depresja chodziłem jak 80 letni schorowany staruszek. Rok po tym miałem fake hash i na kości się skonczylo jak tylko sobie przypomniałem mordor w moim lozku
  • 2134 / 280 / 0
13 czerwca 2026ledzeppelin2 pisze:
Osoba odstawiająca syntetyczne kannabinoidy może doświadczyć niemal identycznego zestawu objawów fizycznych, jak przy odstawieniu morfiny [...]
Skąd pewność, że faktycznie z kanna tak jest? Takie informacje można spotkać nawet na konferencjach poświęconych substancjom. Moja wątpliwość polega na tym, że sam używałem kanna kilka lat, codziennie, w pewnym momencie paliłem kilkanaście razy dziennie. Nie miałem objawów odstawienia, nigdy. Nawet problemów ze snem, po prostu nic. Kolega palił hasana od dilera, produkowanego i dystrybuowanego przez grupy. Miał po tym normalnie objawy odstawienia. Jak przeszedł na moją recepturę, nie miał objawów absty, potrafił nawet zrobić przerwę jak znikałem, nie chciało mu się samemu za tym latać. Wcześniej dostawał szału gdy nie miał czego zapalić, miał objawy absty i mu odpierdalało, musiał załatwić palenie.

Jeśli do mieszanki z kanna dołoży się odrobinę opio, profil będzie kanna, lekko wyciszony przez opio, ale profil kanna. Objawy absty za to typowe dla opio. Nie mam zamiaru próbować obecnego hasana, nie sprawdzę czy czuć bardziej kanna czy opio, ale moim zdaniem opio tam jest.

Teraz pytanie, czy osoby na konferencjach słyszą o plastelinie i zakłdają, że to kanna, po którym są objawy absty, czy faktycznie ta plastelina była zbadana i wykryto tam same kanna i żadnych fentanyli czy nitazenów?

Inna sprawa, że czasami gadałem z ludźmi, którzy siedzieli w handlu lub w produkcji. Przykładowo 7 lat temu kilka osób umarło u mnie w mieście od hasana, dowiedziałem się, że poszła partia z kilka razy większą ilością fuf'a. Innym razem gadałem z osobą co produkowała fentanyl i pochodne, mówiła że sprzeda się wszystko co zostanie wyprodukowane, że popyt przekracza podaż. To było 10 lat temu. Te przesłanki przekonują mnie raczej, że w tych mieszankach są opio i głody opiopodobne nie są od kanna, tylko od opio.

Materiał od którego ludzie mają głody warto byłoby zbadać, pytanie czy ktokolwiek w naszym kraju to robi. Ja nic o tym nie wiem, a szukałem info.

Osoby, które paliły kanna z pewnego źródła też mogą się wypowiedzieć, czy miały po nich objawy odstawienne.
  • 2134 / 280 / 0
@Komiks paliłem głównie AM2201, w szczytowym okresie w tygodniu z pół grama mogłem skopcić, zwykle pewnie 2-3 setki. Z papierosa schodziło więcej, dużo się spalało strzelającym płomieniem. Maczanka była wydajniejsza. Za pierwszym razem bałem się odstawić, bo ludzie mówili o objawach absty, a ja wtedy wstawałem 2x w nocy żeby zajarać. Jak odstawiłem, nie miałem nawet problemów ze snem. Później jak przestawałem palić, po prostu przestawałem palić. Kanna wzmacniało mi alkohol, wzmacniało działanie toluenu, zabijało nudę i niestety resztki ciekawości oraz intelektu. Nigdy jednak nie byłem od nich głęboko uzależniony.

Jaka byłem na metadonie, ponad 10 lat temu, ludziom co palili hasana dystrybuowanego przez grupy, metadon szybko przestawał wystarczać. Tak samo działo się jak ludzie dobierali opio, też sam metadon przestawał wystarczać. Normalnie ludzie z programu jak odstawiali hasana, męczyli się chwilę na głodach.
  • 30 / 8 / 0
No ja byłem mocno wjebany. Gram am na początku na podkładzie z Damian. 1:50 później leciało lawinowo w dół z podkładem. Też się wybudzałem w nocy kilkukrotnie tylko po to, żeby zajebac. Nawet swoją żelazną zasadę złamałem, w pracy nawet bezalkoholowego piwa nie ruszę a co dopiero dragi. Nawet nie wiem ile lat na tym straciłem. Skończyłem jak jeszcze bez problemów można było gołębia zamawiać. Ur144 później jakieś florowce chimaci itp. Może taki organizm zjebany albo co na pewno pewne mocno przegiąłem. Co do odstawki opiatow ? Tyle wiem co poczytam. U mnie dwa razy w roku wleci koda albo makiwara. Ale to co ja wtedy przeszedłem to była nauczka na całe życie. Teraz tylko alko, które ograniczam i jaranko na jesień jak plony dopiszą. Zdrowia i opamiętania wam życzę jak i sobie. Nara
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.