Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
13 czerwca 2026ledzeppelin2 pisze: Osoba odstawiająca syntetyczne kannabinoidy może doświadczyć niemal identycznego zestawu objawów fizycznych, jak przy odstawieniu morfiny [...]
Jeśli do mieszanki z kanna dołoży się odrobinę opio, profil będzie kanna, lekko wyciszony przez opio, ale profil kanna. Objawy absty za to typowe dla opio. Nie mam zamiaru próbować obecnego hasana, nie sprawdzę czy czuć bardziej kanna czy opio, ale moim zdaniem opio tam jest.
Teraz pytanie, czy osoby na konferencjach słyszą o plastelinie i zakłdają, że to kanna, po którym są objawy absty, czy faktycznie ta plastelina była zbadana i wykryto tam same kanna i żadnych fentanyli czy nitazenów?
Inna sprawa, że czasami gadałem z ludźmi, którzy siedzieli w handlu lub w produkcji. Przykładowo 7 lat temu kilka osób umarło u mnie w mieście od hasana, dowiedziałem się, że poszła partia z kilka razy większą ilością fuf'a. Innym razem gadałem z osobą co produkowała fentanyl i pochodne, mówiła że sprzeda się wszystko co zostanie wyprodukowane, że popyt przekracza podaż. To było 10 lat temu. Te przesłanki przekonują mnie raczej, że w tych mieszankach są opio i głody opiopodobne nie są od kanna, tylko od opio.
Materiał od którego ludzie mają głody warto byłoby zbadać, pytanie czy ktokolwiek w naszym kraju to robi. Ja nic o tym nie wiem, a szukałem info.
Osoby, które paliły kanna z pewnego źródła też mogą się wypowiedzieć, czy miały po nich objawy odstawienne.
Jaka byłem na metadonie, ponad 10 lat temu, ludziom co palili hasana dystrybuowanego przez grupy, metadon szybko przestawał wystarczać. Tak samo działo się jak ludzie dobierali opio, też sam metadon przestawał wystarczać. Normalnie ludzie z programu jak odstawiali hasana, męczyli się chwilę na głodach.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.