cut
Wycięto część niezgodną z regulaminem działu — CATCHaFALL
Przez pierwszy tydzień brałem samą worio i pozytywnym efektem był lepszy rozruch, mam wrażenie, że mniej snu potrzebuję. Paradoksalnie - anhedonia nadal występuje mimo tego, że jest wiecej energii - czyli np. idę na trening, ale kompletnie mi to radości nie sprawia, to samo dotyczy pracy = taki tryb robota / zombie.
Liczę, że z czasem wpadnie trochę dopaminy, która zaleje mi mózg, póki co - susza.
Mechanizm działania wortioksetyny nie jest w pełni poznany. Na podstawie wyników badań na zwierzętach uważa się, że wortioksetyna moduluje aktywność receptorów serotoniny i hamuje aktywność jej transportera, przez co wpływa na neuroprzekaźnictwo w kilku układach (serotoniny, noradrenaliny, dopaminy, histaminy, acetylocholiny, GABA i glutaminianu).
Sama worioksetyna raczej cudów nie zdziała, testowałem w różnych konfiguracjach - z reboksetyna, litem, sulpirydem, flupentyksolem (oczywiście nie na raz).
Biorę ponad 2 miesiące, daję jeszcze szanse i ostatnie combo robię z trazodonem 300 mg.
Plusem worio jest to, że nie ma skoku masy ciała i obniżenia libido.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.