zbysiu667 pisze:To jest w aptekach, ale podobno nie we wszystkich, poza tym pozmieniali przepisy kilka lat temu i teraz jest ponoć tak, że musisz sam o to spytać farmaceutę, bo nie jest nigdzie na półce wystawione, musisz podać nazwę (tzw. behind the counter zamiast OTC - over the counter). Tyle wyczytałem na zagranicznych forach. Przez net można zamówić tylko jedną butelkę, ale nie wiem na jaki czas (czy np. można zamawiać jedną na dzień). Tak czy inaczej, jest tam czysty związek kodeiny bez żadnych paracetamoli i sulfochjomoli, right? Ktoś to pił? (wg. szczątkowych info z for to tak, no ale pewnie ktoś z polskich userów H przebywających w Anglii musiał tego probować, bo 600 mg czystej kody za 2,50Ł to najlepsza opcja w tym kraju).
Takie 600mg tabletki powinny być w thiocodinie. Dla świeżaka - ćwiarteczka, jak klona, 300mg dla lekko wprawionego, a na skręcie calak, albo półtora i jedziem.
Thank you for your recent order. Unfortunately there is a LEGAL RESTRICTION on the medicine you have bought and we are ONLY ABLE TO SUPPLY 1 PACK of either the Co-Codamol or the Codeine Oral Solution per person at a time. For your reference, some drugs that also contain pseudoephedrine, codeine, dihydrocodeine and laxatives would be provided on a limited supply.
pomyslalem zeby zamiescic te zdjecia z podpisami
dziendobry tu 2 paczki cocodamolu kazda zawiera 32tab 8/500mg kodeine/paracetamol (producent tesco koszt £1.25szt)
[ external image ]
pozbywamy sie lupinek a 64 krazki do mozdziezyka
[ external image ]
i siup do smieci
[ external image ]
nastepnie krazki za pomoca mozdziezyka
[ external image ]
ucieramy na make
[ external image ]
nastepnie dolewamy wody (okolo 40ml + 10ml na wyplukanie)
[ external image ]
ucieramy tak zeby nie bylo zadnych grudek paracetamolu
[ external image ]
czas na filtry i lejki
[ external image ]
bardzo wazne zeby zagiac w ten sposob filtr do kawy inaczej poleci paracetamol i bedzie bialy/metny syfiasty roztwor pelen parcha
[ external image ]
umieszczamy zgiety filterek ostroznie w lejku (np. moze byc kawalek butelki plastikowej) i zwilzamy woda
[ external image ]
teraz przelewamy sobie zawartosc mozdziezyka prosto na filterek za pomoca strzykaweczki
[ external image ]
kap kap
[ external image ]
kap kap
[ external image ]
kap kap
[ external image ]
suche znowul zalewam okolo 20 ml wody
[ external image ]
natomiast z kapu kapu wyszlo
[ external image ]
...
jesli przelejecie 2x 20 ml wody to lacznie zuzyjecie tylko 90-100ml na 500mg kody ;) = bardzo malo paracetamolu = zdrowsza watroba
pozdrawiam
nie jestem fanem kody, ale dla mnie to rozwiazanie, konczy mi sie trampek :-/
OBRAzki sa na jakims anonimowym picwizz ale u mnie ladnie je widac ??? ktos ma jeszcze klopot z wyswietleniem zdjec ?
ooo pisze:zrobilem zdjecia (fotoreportaz) jak dobrze przygotowac kodeine z tabletek (ja nawet pokusilem sie o im i nic zlego sie nie stalo ale prosze nie brac ze mnie przykladu)
pomyslalem zeby zamiescic te zdjecia z podpisami
tesco chyba nie produkuje cocodamolu? :cheesy:
no i na polkach przy kasach tez raczej nie lezy, tylko w aptece, prawda? :cheesy:
wiec jak to?
ale że jak to producent tesco? nie wiem jak to rozumiec
angor animi pisze:Tesco chyba niczego nie produkuje.ale że jak to producent tesco? nie wiem jak to rozumiec
Będąc w UK, rozjebały mnie produkty z serii Tesco Value (takie dla ubogich). Całe etykiety białe i chyba czerwone znaki. Rozumiem, że nie ma co reklamować i rozpisywać się, ale gdy zobaczyłem Vodka Tesco Value (tylko biała nalepa, i czerwony napis Vodka), to mnie rozjebało.
(to jest w syropie 200ml)
Kaolin Light (Grade A1) BP 1g Kaolin Light (klasa A1) BP 1g
Sodium Bicarbonate Powder BP 250mg Wodorowęglan sodu Proszek BP 250mg
Morphine Hydrochloride BP 0.458mg per 5ml dose. morfina chlorowodorek BP 0.458mg za 5ml dawki.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.