Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 800 / 67 / 0
Dłużej będzie się wchłaniało. A znając czas wchodzenia gałki, to możesz nawet przespać samą fazę. Jak chcesz tak ładować, ja osobiście, radzę z rana/południa.
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 7 / / 0
wlasnie rezygnowalem z kapsulek i chcialem metoda zimna woda ale przy polowie sie poddalem bo juz blisko bylo kibla :(
  • 56 / 1 / 0
Ostatnio często spotykam się ze zjawiskiem brania zmielonej gałki. Ja tak nie robiłem, bo podobno "To coś co działa wyparowywuje i nie ma bani. Moim zdaniem smak i w przypadku całych orzechów, i w przypadku mielonych jest ohydny, ale ta zmielona fabrycznie o wiele lepsza. A faza wcale nie jest taka słaba. Jeżeli ktoś jeszcze nie miał swojego pierwszego razu to polecam wybrać mieloną gałke. Peace
  • 684 / 154 / 1
dabek9744 pisze:
Ostatnio często spotykam się ze zjawiskiem brania zmielonej gałki. Ja tak nie robiłem, bo podobno "To coś co działa wyparowywuje i nie ma bani. Moim zdaniem smak i w przypadku całych orzechów, i w przypadku mielonych jest ohydny, ale ta zmielona fabrycznie o wiele lepsza. A faza wcale nie jest taka słaba. Jeżeli ktoś jeszcze nie miał swojego pierwszego razu to polecam wybrać mieloną gałke. Peace
Ta wyparowuje %-D .... Dwa opakowania po 10 g, czyli 20 g i trzy dni wyjęte z życia . To była właśnie moja ostatecznie ostateczna próba ;] . W smaku to według mnie syf, nie powiem, że działanie było aż takie złe, bo przez parę godzin odbiór muzyki był bardzo ok, ale fizycznie było ciężko dość. Jak próbowałem wstać, to zbierało się na bełty ... i tak przez trochę ponad dobę, potem przeszło, ale przymulenie trwało dość długo. Heh, najlepsze jest to, że dowaliłem pierwsza pakę bez popitek, czy przegryzek, do drugiej użyłem wody i napoju.

Jak już brać, to Ja jednak bym polecał kupić te orzechy i wpierdzielić. Zresztą to chyba nawet taniej wychodzi niż zabawa w proszki, ale głowy nie dam urwać.
  • 151 / / 0
Dzisiaj o 21:50 zarzuciłem pakę 10g Prymatu mielonego i nic... zero efektów do teraz ( 01:41 ) - po 4h, ale nie wiem tylko dlaczego co niektórzy się tak męczą z tym piciem/jedzeniem tego... ja zrobiłem z tego kulki i połykałem jak tabletki - ani przez sekunde nie czułem żadnego smaku :P Robienie tych kulek przypominało mi pirotechnike amatorską, która jakiś czas temu się zajmowałem haha - jak robienie gwiazdek : D Nastepnym razem zarzuce ze 3 świerze gałki i zobaczymy czy poznam działanie mirystycyny.
pozdr.
  • 11 / / 0
Wszamałem ostatnio 2 orzechy nie pamiętam jakiej firmy. W sumie nawet mi to posmakowało, z mlekiem mógł bym jeść to na śniadanie. Na początku było dziwnie a wyprawa poza DOM w nocy przy ciężkiej mgle była co najwyżej stresująca. Słupy wyglądały jak zombie. Jeżeli taka faza ma być dla takiego zjazdu jaki był dnia następnego to ja dziękuje...
  • 56 / 1 / 0
Powiem tak. Zjadłam, wchodziło kilka godzin. Dwa dni wyjęte z życia. Pamiętam tylko jak co kilka godzin budzilam się i nosiło mnie na wymioty, ale dzielnie oddychałam ustami wypluwając ciągle gromadzącą się ślinę. Weszło jak kakałko, jeszcze się śmiałam że przy benzie to pikuś. Później zmieniłam zdanie. Obrzydliwość tego smaku pamiętam do tej pory. Nie wiem, czy spróbuję drugi raz. Pierwsze wrażenie bywa mylne?
  • 401 / / 0
ejże, przyjaciele, 2 gałki (tej muszkatałowej :lol: )= 1,50 pln i powiedzcie mi jaka ilość na pierwszy raz do skonsumowania?!
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 800 / 67 / 0
@up
Znów spotykam się z tym częstym błędem. Jest to gałka muszatołowa, nie muszkatałowa.
Na pierwszy raz od torebki do trzech. Przejrzyj ten dział i poczytaj, a nie powtarzasz pytania.
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 401 / / 0
enjoy69 pisze:
@up
Znów spotykam się z tym częstym błędem. Jest to gałka muszatołowa, nie muszkatałowa.
Na pierwszy raz od torebki do trzech. Przejrzyj ten dział i poczytaj, a nie powtarzasz pytania.
Skoro już tacy skrupulatni jesteśmy, to też nie muszatołowa, tylko muszkatołowa no ;-)

Ok, sporo już czytałam ale jak zwykle niewystarczająco i niedokładnie.
Popiję giebla i już się biorę za lekturę, szczególnie się dowiedzieć muszę jak to rozdrabniać, a poprzez "torebkę' ile masz na myśli?
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.