Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
I’m medicated, how are you?
Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
dabek9744 pisze:Ostatnio często spotykam się ze zjawiskiem brania zmielonej gałki. Ja tak nie robiłem, bo podobno "To coś co działa wyparowywuje i nie ma bani. Moim zdaniem smak i w przypadku całych orzechów, i w przypadku mielonych jest ohydny, ale ta zmielona fabrycznie o wiele lepsza. A faza wcale nie jest taka słaba. Jeżeli ktoś jeszcze nie miał swojego pierwszego razu to polecam wybrać mieloną gałke. Peace
Jak już brać, to Ja jednak bym polecał kupić te orzechy i wpierdzielić. Zresztą to chyba nawet taniej wychodzi niż zabawa w proszki, ale głowy nie dam urwać.
pozdr.
Znów spotykam się z tym częstym błędem. Jest to gałka muszatołowa, nie muszkatałowa.
Na pierwszy raz od torebki do trzech. Przejrzyj ten dział i poczytaj, a nie powtarzasz pytania.
I’m medicated, how are you?
Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
enjoy69 pisze:@up
Znów spotykam się z tym częstym błędem. Jest to gałka muszatołowa, nie muszkatałowa.
Na pierwszy raz od torebki do trzech. Przejrzyj ten dział i poczytaj, a nie powtarzasz pytania.
Ok, sporo już czytałam ale jak zwykle niewystarczająco i niedokładnie.
Popiję giebla i już się biorę za lekturę, szczególnie się dowiedzieć muszę jak to rozdrabniać, a poprzez "torebkę' ile masz na myśli?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.