Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
Branie klonów 2x w tygodniu może jakoś wpłynąć negatywnie na terapie? Bo biorę to dwa miechy, najpierw 150 miesiąc, potem 300(plus agomelatyna 50 i promazyna 100 na noc), nie czuję żadnego działania terapeutycznego ani nasennego. Tylko jak dorzucę klony mogę w miarę normalnie zasnąć.
  • 32 / 1 / 0
bupropion może powodować problemy ze snem,nie ma żadnego działania nasennego wręcz przeciwnie
  • 16 / / 0
Trafiałem na nieliczne opinie że klony mogą osłabiać działanie antydepresyjne i napędzające bupropionu, ale nie wiem czy uzasadnione, mam nadzieje że przez to sporadyczne branie benzo nie osłabiłem potencjału leku, bo jednak to nie tania kuracja.

Jeszcze jedno pytanie, jak się ma picie alko do tego leku, dzień/dwa po odstawieniu można się napić spokojnie(nie chodzi o picie do upadłego, ale tez nie jedno piwo)?

Co do działania nasennego chodziło mi o agomelatynę i promazynę.
  • 431 / 23 / 0
Ktos stosowal agmatyne lub memantyne do stymulantow? Podobno niweluja te leki tolerancje przy stymulantach i mozna dluzej miec efekty... ktos cos slyszal o tym?
  • 16 / 3 / 0
Hello,
bupropion się chyba wkręca, już dawno tak się nie czułem.
Widocznie moje problemy wynikają z zerowej dopaminy bo zaczynam czuć różnicę 3 tygodnie 150mg.
Lęki stają się silniejsze uwaga. Nie wkręcać się w to bez jakiegoś wsparcia może to powodować ataki paniki.
Ale w końcu coś mi się chcę, mega ważny znak dla mnie bo nie wiedziałem jaki brak u mnie występuje.
Teraz to nawet jak lek przestanie działać będę się skupiał na boostowaniu dopaminy innymi środkami, miksem ziół np.
  • 152 / 21 / 0
Mi pomaga tyrozyna.
  • 100 / 18 / 0
Brał ktoś z Lurazydonem? Mam problemy z Anhedonią.
Uwaga! Użytkownik CiekawskiJeden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 204 / 30 / 0
@pomasz życzę Ci aby działanie trwało. Znam ten piękny stan, gdy wkręca się bupropion. Jest zajebisty. A jak pięknie kawa to wszystko podkręca;)
  • 3574 / 582 / 1
Kurcze, dlaczego ten lek nie ma refundacji i kosztuje 300 zł? @_@
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 961 / 176 / 0
@Retrowirus zamiennik Welbox jest znacznie tańszy
ODPOWIEDZ
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.