Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 83 / 5 / 0
Hejka wam mam pytanko dziś pierwszy raz zaparzyłam Yerba Matę chce ja zastąpić Redbulem i zrobiłem tak jak w instrukcji wsypałem pół kubeczka suszu i zalałem woda w temp 70 stopni i wypiłem i niestety wystąpiły skutki uboczne za duże pobudzenie lekki niepokój drżenie rak i lekki ból brzucha i gania mnie do kibla i teraz pytanko ile się może utrzymywać taki stan ? I ile tego parzyć mniej więcej by nie występowały skutki uboczne 2/3 płaskie łyżeczki do herbaty ? Z góry dziękuje za odpowiedz
Uwaga! Użytkownik pomarloko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1066 / 158 / 0
@up zacznij od 1/4 kubka, będzie za słabo zrób z 1/3. Pamiętaj pić mini łyczkami lepiej się wchłania. Jeśli jesteś odwodniony zadbaj aby pić w ciągu dnia te 3 litry wody niegazowanej, szklanka wody na 30 minut

Piłem jerbe 12 lat codziennie, super na mnie działała, książkowo - przyjemniejsza stymulacja niż po kawie.

Teraz niezależnie od dawki wypijając yerbe czuję się roztrzęsiony, zimne poty na czole, do kibla latam jedynkę co 20 minut.
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 83 / 5 / 0
@eiffel65
Ja dzisiaj pierwszy raz w życiu się napisem Yerby Amanda Niebieskie opakowanie wsypałem do polowe kubka suszy i wypiłem i czułem się przez 3 h jak bym był naćpany mega pobudzenie rozdrażnienie lekki niepokój i do kibla na 2 i 1 tak samo co 20 minut po jakiś 4 h ustąpiło można powiedzieć ze uczucie jak bym wypił no nie wiem jakieś 5 redbuli pod rząd
Uwaga! Użytkownik pomarloko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
na mnie yerba fajnie działa i stymuluje ale w połączeniu z mj tworzy nieprzyjemną tachykardie , kawa to samo a szkoda bo kiedyś tak nie było , ogolnie yerba jest spoko
  • 1066 / 158 / 0
02 czerwca 2021friendafterrehab pisze:
Ja bardzo polecam Pajarito elaboradę (espacial jeśli ktoś nie lubi zbytnio pyłu). Piję ją od lat i ani razu nie miałem sytuacji by smak mi się znudził. Chyba dzięki temu, że jest tak charakterystyczny i intensywny, że trudno go zastąpić. Jeśli chodzi o działanie to matero 350 ml yerby stawia mnie na nogi nieważne jak bardzo jestem zamulony.
W dodatku yerba to jak dla mnie najlepsza przedtreningówka jaka istnieje.

Spróbuj zrobić mix Różeniec Górski + yerba

Oszalejesz, na mnie zawsze to działało praktycznie jak kokaina.
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 19 / 1 / 0
Witam, czy codzienne picie Yerby wyrabia na nią tolerancje przez co z czasem zaczyna inaczej działać ?? Pytam ponieważ na ten moment w tygodniu pije tylko od jednej do dwóch kaw a Yerbe pije tylko weekendowo gdyż działa na mnie o wiele lepiej niż kawa czyli mega euforycznie, pobudzenie również o wiele większe niż po kawie, jestem po niej o wiele bardziej otwarty i rozmowny oraz humor po wypiciu mam poprawiony na cały dzień, daje mi na dobra sprawe wszystko co potrzeba. Czasem jestem po niej tak pobudzony i mam taki humor że nawet nie chce mi się pić alkoholu żeby tego nie zepsuć ^^. Zastanawiam się czy pijąc yerbe codziennie nie wyrobi mi sie na nia tolerancja i czy z czasem nie bedzie na mnie działać jak zwykła kawa, czego bym nie chciał, gdyż z efektów picia tylko w weekendy jestem mega zadowolony, ale jeśli działała by tak na mnie codziennie jak działa w weekend zamieniłbym kawe na yerbe.
  • 12 / 1 / 0
Ichigo, na swoim przykładzie powiem, że mi zawsze rośnie tolerka, gdy zamiast kawy przerzucam się na yerbe i żłopię ją codziennie.
To jest tak, że zazwyczaj na trzeci czy czwarty dzień picia pod rząd już nie ma tego super efektu "wow" a jeszcze dochodzi nadwrażliwość żołądka na takie ilości yerby, więc wtedy znów trzeba zrobić przerwę. No i to też zależy od ilości suszu, ja zazwyczaj sypię te 3/4 kubka i zalewam parę razy, ale potem jak wzrasta tolerka to potrafię w ciągu dnia jeszcze drugi raz nowy susz zalać bo już mnie muli.
  • 963 / 17 / 0
Jakie działanie wykazuje yerba mate chodzi mi czy przeciwdepresyjne ,pobudzające , zależy mi aby było pobudzające i przeciwdepresyjne?
  • 217 / 116 / 0
Tak, jest możliwe, że z yerba obie te rzeczy będą ci dane.
Mi przynajmniej były.
Niestety sraka też była w zestawie i przestałem, ale myślę, czy znowu nie zacząć :3
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1925 / 312 / 0
Nigdy nie miałem takich objawów po yerbię @bulku
Dzisiaj kupiłem w zielarskim obok yerba mate Prima-Tea.
Nigdy o tym nie słyszałem, ale wydaje mi się całkiem spoko po 2-gim zalaniu smakuje identycznie jak po pierwszym Przy 3-cim już nieco wodnista, ale smak wciąż intensywny. Niestety 100g w opakowaniu, więc ile to porcji nie wiem, ze 3 tykwy ? (ja sypię tak z pół tykwy a mam 12 cm-trową).
05 września 2021pauleta1987 pisze:
Jakie działanie wykazuje yerba mate chodzi mi czy przeciwdepresyjne ,pobudzające , zależy mi aby było pobudzające i przeciwdepresyjne?
Opis z opakowania:
Pomaga w kłopotach z przemianą materii (skąd te biegunki? gościu wyżej masz jakiś problem z jelitami może), oczyszcza z toksyn, odżywia, regeneruje oraz USPOKAJA, jednocześnie delikatnie POBUDZAJĄC UKŁAD NERWOWY.
Napój uznany za antydepresyjny i przeciw zmęczeniu i przeciwreumatyczny, wiele wit i minerałów jak sód potas magnez i wapń zawiera kofeinę bez barwników.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.