Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 1343 / 18 / 0
goraczka + wzialem na impreze leki + do tego 2-4 piwa wypilem i energetyka ...
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 182 / 1 / 0
o ludzie. wczoraj dorwalem 10 letni afobam. mialem zjesc 2 mg. a mialem 30 tabletek po 0.25mg. zjadlem 8 tabletek, przepilem 4 piwami. obudzilem sie dzisiaj, po 24 godzinach, nie mam zielonego pojecia co sie dzialo od wczoraj od 16stej godziny. na podlodze jakas pizza zjedzona w 1/10, bog wie co moglem narobic w domu za przypalow. cale pudelko zjedzone. do tego cala fiolka rudotelu. nie wiem jak to sie moglo stac, straszne te benzo sa. boje sie spotkania z rodzicami :D jednym slowem fajna rzecz, tylko troszke dziwnie sie czuje nic nie pamietajac przez ostatnia dobe :D

dodam, ze przedwczoraj zjadlem 10 mg sedamu i nie poczulem absolutnie nic ;p
  • 825 / 14 / 0
Witajcie, jestem w trakcie odstawiania lekow ( to moja decyzja) obecnie zszedlem na 0,25 mg alpry dziennie w dwoch dawkach po pol tabsy, do tego odstawiam mozarin. Lekarz powiedzial ze alpre moge odstawic odrazu i nic mi nie bedzie, ale boje sie tego bo jak nie wezme to odrazu mi sie pogarsza smaopoczucie itd.. Mam 2 pytania:
1 jak sadzicie moge odstawic zomiren odrazu z dnia na dzien? i po ilu minie ten efekt odstawienia?
2 Odstawenie Mozarinu 15 mg mi rozpisal na 10 dni 7 dni po pol tabletki 3 dni po cwiartce.

Prosze o komentarze, ogolnie boje sie lekow i skutkow odstawiennych pozdrawiam
najpierw napisz ile brałeś tej alpry, przez jaki okres czasu.
  • 419 / 45 / 0
Odradzam kazdemu ten srodek. Dla mnie sam rekreacyjnie nie ma zadnego potencjalu, leczniczo tylko doraźnie. Za to bardzo uzaleznia.
Po przerobieniu ok 60mg w 1,5 miesiaca czyli stosunkowo niedużo, wyczuwam wiele przewleklych symptomów opisanych tutaj ( po 3 miesiacach od odstawienia )
http://www.benzo.org.uk/polman/bzcha03.htm#27

Za to dobrze sprawdza sie na wszelakich zejsciach, nasennie oraz do niektorych mixow.
  • 12692 / 2456 / 0
Alprę możesz odstawić z dnia na dzień - nie ma ryzyka ataku padaczki. Niemniej psychicznie jest to koszmar, który mało kto, jest wstanie wytrzymać. Ja swego czasu przerzuciłem się z bodaj 3mg / doba na 2mg klonazepamu i nie było problemu (tzn problem przyszedł później, kiedy przyszło do odstawiania klona).
Jeżeli nie będziesz wyrabiał "na sucho", to może pomyśl o zamianie na jakieś słabsze i dłużej działające benzo. Osobiście polecam klorazepat - zdaje egzamin i bardzo długo działa.
  • 158 / 6 / 0
Rozgryziony xanax sr zadziała jak zwykły?
  • 12692 / 2456 / 0
Rozgryziony zadziała nieco szybciej i działanie będzie nieco krótsze. Niemniej daleko temu do zwykłej wersji (nie SR), która jest kokainą wśród benzo : ).
Odnośnie różnych leków z alprą - na mnie najlepiej działał oczywiście Xanax, ale tuż za nim był mało wspominany tutaj Afobam. Alprox i Zomiren były wyraźnie gorsze.
  • 158 / 6 / 0
A jak rozpuszczę go w wodzie? Czy nie ma co kombinować?
  • 1709 / 11 / 0
Pisałem w wątku ogólnym ale napiszę też tutaj. Są jeszcze Zomireny SR 2mg ? I ile kosztują?

Wielkie dzięki za info.
  • 12692 / 2456 / 0
Oj kolego... odstawiać miałeś benzo, a już alpre kombinujesz %-D
Nie wiem czy jest. Jak ja brałem ten syf, to zawsze był problem z dostaniem 2mg (tyle, że ja kupowałem xanax).
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.