Zauważyłem w okresie, gdy 5-MAPB było powszechnie dostępne, że część osób miała podobne odczucia do moich, a część na takie opisy reagowała właśnie jak Ty. Myślę, że to kwestia różnego działania danej substancji na poszczególne osoby, jak i często korzystania z innych sortów 5-MAPB w tamtym czasie. Tak, jak napisałem wyżej, ani razu po zażyciu MDMA nie miałem tak intensywnych doznań, jak po 5-MAPB (oczywiście bywało lepiej i gorzej, w zależności od jakości, przy czym zdarzyło się kilka takich sytuacji, gdzie bylem niemal stuprocentowo pewien, że mam do czynienia z bardzo dobrym kryształem, ale aż tak rewelacyjnych wrażeń, jak po 5-MAPB nie uświadczyłem), a pod koniec działania zawsze pojawiał się niedosyt.
eliot pisze:Jeśli z tego postu ma wynikać że stawiasz wyżej 5MAPB niż MDMA to znaczy że świat się kończy. Dla mnie to po prostu Apokalipsa.
Do tej pory mam wspomnienia.. peak z https://www.youtube.com/watch?v=m4RvG3aaVFg był niewyobrażalny
ja pierdole... straszna szkoda, że już niedostępny
trza czekac albo szukać MDMA+mało fety
gidonalbo pisze:Chyba jedyna substancja...
.
Ale ktoś tam wcześniej pisał że 5mapb działa tak tylko przez pierwsze kilka razy więc wolę nie ryzykować i zadowolićsię MDMA lub w przyszlosci sprobować MDA, bo jednak MDMA zostawia niedosyt. Tak jak mówisz, zbyt krotki czas działania. Dla mnie po 2h nie czuję już prawie efektów "chmurki".
Teraz mam dostęp do pixów i nie czuję tego w normalnej dawce i to nawet po dłuższej przerwie od euforiantów.
Chociaż i tak MDMA będę stawiał jako ten klasyk. Niech będzie :)
Raz 300mg jednorazowo mnie wyjebało na ziemie i zostałem osaczony/zamknięty w jakiejś komorze :D ale chujówka za mocny trip/gorączka/nieogar przez peak itp.
believe pisze:No, alko nie dodawałem nigdy, (amnezja idzie strasznie w górę), może tam 1 piwko, a tak tylko 5teczka szła :D
Raz 300mg jednorazowo mnie wyjebało na ziemie i zostałem osaczony/zamknięty w jakiejś komorze :D ale chujówka za mocny trip/gorączka/nieogar przez peak itp.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.