Zauważyłem w okresie, gdy 5-MAPB było powszechnie dostępne, że część osób miała podobne odczucia do moich, a część na takie opisy reagowała właśnie jak Ty. Myślę, że to kwestia różnego działania danej substancji na poszczególne osoby, jak i często korzystania z innych sortów 5-MAPB w tamtym czasie. Tak, jak napisałem wyżej, ani razu po zażyciu MDMA nie miałem tak intensywnych doznań, jak po 5-MAPB (oczywiście bywało lepiej i gorzej, w zależności od jakości, przy czym zdarzyło się kilka takich sytuacji, gdzie bylem niemal stuprocentowo pewien, że mam do czynienia z bardzo dobrym kryształem, ale aż tak rewelacyjnych wrażeń, jak po 5-MAPB nie uświadczyłem), a pod koniec działania zawsze pojawiał się niedosyt.
eliot pisze:Jeśli z tego postu ma wynikać że stawiasz wyżej 5MAPB niż MDMA to znaczy że świat się kończy. Dla mnie to po prostu Apokalipsa.
Do tej pory mam wspomnienia.. peak z https://www.youtube.com/watch?v=m4RvG3aaVFg był niewyobrażalny
ja pierdole... straszna szkoda, że już niedostępny
trza czekac albo szukać MDMA+mało fety
gidonalbo pisze:Chyba jedyna substancja...
.
Ale ktoś tam wcześniej pisał że 5mapb działa tak tylko przez pierwsze kilka razy więc wolę nie ryzykować i zadowolićsię MDMA lub w przyszlosci sprobować MDA, bo jednak MDMA zostawia niedosyt. Tak jak mówisz, zbyt krotki czas działania. Dla mnie po 2h nie czuję już prawie efektów "chmurki".
Teraz mam dostęp do pixów i nie czuję tego w normalnej dawce i to nawet po dłuższej przerwie od euforiantów.
Chociaż i tak MDMA będę stawiał jako ten klasyk. Niech będzie :)
Raz 300mg jednorazowo mnie wyjebało na ziemie i zostałem osaczony/zamknięty w jakiejś komorze :D ale chujówka za mocny trip/gorączka/nieogar przez peak itp.
believe pisze:No, alko nie dodawałem nigdy, (amnezja idzie strasznie w górę), może tam 1 piwko, a tak tylko 5teczka szła :D
Raz 300mg jednorazowo mnie wyjebało na ziemie i zostałem osaczony/zamknięty w jakiejś komorze :D ale chujówka za mocny trip/gorączka/nieogar przez peak itp.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.