Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 260 / 22 / 1
Yerba to napój prawie idealny. Prawie bo brakuje jej l-teaniny...
Z pomocą przychodzi zielona herbata!
Do naczynia 500ml wypełnionego w 1/3 yerbą dosypuję 3 (lub więcej w zależności od jakości herbaty) łyżeczki zielonej herbaty. Tyle wystarczy żeby poczuć synergię w działaniu tych dwóch niesamowitych ziół! W dodatku zielona herbata w jakimś stopniu niweluje gorzki smak yerby dodając od siebie charakterystyczną cierpkość więc mieszanka ta może przypaść do gustu osobą którym nie odpowiada smak mate.
  • 57 / 3 / 0
03 września 2020blurp pisze:
Nie mogę się doszukać, czy przy braniu 75mg do 150 mg Trittico XR i dorażnie 0,25 do 0.5mg Alprox picie yerby np. Yerba mate Taragui Sin Palo czy Yerba Mate Campesino Katuava może negatywnie wpływać na organizm ? Czy może osłabiać działanie tych leków lub wzmacniać ?
Yerba nie osłabi tych leków, możesz pić bez obaw.
  • 1974 / 523 / 0
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 4 / 2 / 0
11 listopada 2020NTM3689 pisze:
Yerba to napój prawie idealny. Prawie bo brakuje jej l-teaniny...
Z pomocą przychodzi zielona herbata!
Do naczynia 500ml wypełnionego w 1/3 yerbą dosypuję 3 (lub więcej w zależności od jakości herbaty) łyżeczki zielonej herbaty. Tyle wystarczy żeby poczuć synergię w działaniu tych dwóch niesamowitych ziół! W dodatku zielona herbata w jakimś stopniu niweluje gorzki smak yerby dodając od siebie charakterystyczną cierpkość więc mieszanka ta może przypaść do gustu osobą którym nie odpowiada smak mate.
Tego triku z zieloną herbatą nie znałem a brzmi ciekawie. Definitywnie przetestuję, dzięki byku :)
  • 2621 / 550 / 0
Super działa z zieloną herbatą, potwierdzam. Odkąd spróbowałem tak to samej yerby już nie piję.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 759 / 140 / 0
Pije właśnie Barao - brazylijska mate, dosyć mocna ale bardzo sypka, właściwie sam pył, zapycha bombille. Nie wiem jak to pić, pije normalnie jak pył opadnie na dno.
  • 1876 / 193 / 0
10 listopada 2020blurp pisze:
@oromasdes
Przepraszam, że z takim opóźnieniem odpowiadam, farmaceuta i lekarz nie wiedzieli. Test poszedł, małe dawki yerby ok, ale czystej, bez żadnych dodatków. Wystrzegać się dodatku zwanego żen-szeń.
Powody?
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 260 / 22 / 1
13 lutego 2021visitorQ pisze:
Pije właśnie Barao - brazylijska mate, dosyć mocna ale bardzo sypka, właściwie sam pył, zapycha bombille. Nie wiem jak to pić, pije normalnie jak pył opadnie na dno.
Do tego typu yerby jest specjalna bombila, ale przy odpowiednim przygotowaniu obejdzie się bez niej.
https://dobreziele.pl/poczytaj-o-yerba- ... -chimarrao Tu masz spoko artykuł na ten temat.
  • 1974 / 523 / 0
Mi sie juz nie chcę bawić w bombile, normalnie se pół kubka suszu zalewam, ze 3 razy I KURWA MIESZAM bo nie wiem czemu niby nie, jak wystygnie to cedzę przez zęby. Ale w sumie, bombilkę se kupie następnym razem, żeby móć pić kulturalnie.
13 lutego 2021LiquidStranger pisze:
10 listopada 2020blurp pisze:
@oromasdes
Przepraszam, że z takim opóźnieniem odpowiadam, farmaceuta i lekarz nie wiedzieli. Test poszedł, małe dawki yerby ok, ale czystej, bez żadnych dodatków. Wystrzegać się dodatku zwanego żen-szeń.
Powody?
Nie znam żadnych, piłem yerbę biorąć żeń-szeń i wszystko było ok, tzn. byłem dobrze wystrzelony. :krowa:
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 1876 / 193 / 0
Fajny patent z tą zieloną herbatą. Jednakże, wole smak yerby solo, mojej ulubionej, Amandy niebieskiej. Aczkolwiek szkoda faktycznie rezygnować z tego dobrodziejnego połączenia
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.