Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 218 / 68 / 0
@GTB488 W ogolnym systemie P1 jest, jak wejdziesz w swoje IKP masz tam “Rejestr Zdarzen Medycznych” - tam beda m.in. Twoje wizyty u lekarzy i hospitalizacje, recepty.

Dostep z automatu ma tylko Twoj lekarz POZ. Resztę lekarzy normalnie musisz upoważniać do dostępu, ale… “medyczna” masz na mysli MM a nie “medyczna dokumentacje”? ;) nie brałam nigdy MM więc nie wiem czy chca wglądu.
Czy “jest poufna”, to przemilczę.

I tak, lekarz ma dostęp do tego systemu nawet ze swojej komórki (chyba przez przeglądarkę, ale nie jestem pewna). W nim wystawia np. recepty

Wszyatkie informacje masz już w tym watku - poszukaj.
lol [*]
  • 161 / 11 / 0
@OiOiOi

Tak. Słuszny trop, medyczną trawę chcę pozyskać. Znajomy polecił jakąś klinikę online, gdzie za poradę z góry płacisz 150zł plus ewentualnie kodzik złapiesz.
Moja historia chorobowa jest zapętlona, różne diagnozy, różne oddziały. Wpadałem tam po przedawkowaniu...
A te oszołomy zbadać mnie nie potrafiły, bo nie mam żadnych zaburzeń. Trafiałem często na dzbanów, po 3dniach już byłem wyzdrowiały. Prawie każdy, chciał mi dopisać jakieś F... i dopisywali zmyślone pseudo zaburzenia.
Tępe dzidy i dzbany. Jedyne na co choruje to narkomania, bo lubię podróże po umyśle i nie mam dolegliwości.
Policjanci i medycy to najbardziej ohydne osobowości i durne dzbany. Nie każdy, ale z tymi co miałem do czynienia.
Na wiedzy teoretycznej się opierają.
Gowno znają i wiedzą, mówię tu o sanitariuszach w psychiatrykach oraz ludziach tam pracujących. A z policjantami mialem spotkania jak z matołami.

Więc, szkoda wybulić na tą diagnostykę a potem usłyszeć odmowę, jeśli zajrzą w moją specyfikacje tożsamości.
Odradzu stwierdzą, że będzie rekreacyjnie buchana trawka.
Nie wiem, raczej pójdę do jakiejś kliniki osobiście i zapłacę dopiero po wypisaniu recepty.
  • 218 / 68 / 0
Wyjdzie raczej na to samo - a co jeśli będą chcieli dostęp do IKP tam? Znajdź taką, w której tego nie robią ew. zwracają pieniądze. Jest tu dział z polecajkami chyba, może i tu znajdziesz.
lol [*]
  • 161 / 11 / 0
@OiOiOi
Znaleziona klinika. Zaliczka wpłacona, opisana dolegliwość, jutro pewnie rozmowa zapoznawcza, jak dawkować. Mój status pacjenta z ipk, jest
dobrowolny, nie musiałem udostępniać.
A wybrałem szczepy Indica 20proc THC, aurora (pink) zbiornik 10gram. Jeszcze tam żuliłem, jeśli doktor nie ma zastrzeżeń. Poprosiłem o dwa pojemniki, na oddzielnych receptach, bo to cholerstwo drogie u mnie w mieście ponad 600zł. Jutro rozmowa kontrolna, wierzę, że conajmniej jeden kod otrzymam, jeśli go poruszyłem historią, może dostanę dwa kody, na oddzielnych receptach. Jutro pogadanka będzie, zobaczymy.
  • 39 / 10 / 0
Najnowsze wiesci odnosnie konsultacji ws projektu ograniczajacego dostep do opioidow
https://www.rynekzdrowia.pl/Polityka-zd ... 18,14.html
  • 3237 / 551 / 0
To da się jeszcze bardziej ograniczyć to jak i tak jest ściśnienie jąder u podstawowych lekarzy? Tylko chorzy na tym ucierpią.

Niech się odpierdala od mj chociaż.

Swoją drogą ciekawi mnie jak to jest w Czechach że tyle brudnych leków stamtąd pochodzi. Przeważnie zawsze Czechy.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1119 / 313 / 2
26 sierpnia 2024pawci0 pisze:
Najnowsze wiesci odnosnie konsultacji ws projektu ograniczajacego dostep do opioidow
https://www.rynekzdrowia.pl/Polityka-zd ... 18,14.html
nadal gnije z braku metadonu w tym wykazie xD powinna tam jeszcze kodeina wskoczyć - to jest największa plaga, jeśli chodzi o nasz kraj i nie tylko, wiele osób rozpoczyna od niej swoją przygodę z opioidami.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 43 / 5 / 0
J.P dalej pisze benzo? Oczywiście w normalnych dawkach czyli 3 opakowania jedynek, bo tyle zawsze zamawiałem
  • 1119 / 313 / 2
@Maatiik97 jeśli nie masz zajebanego ikp całego od benzo i nigdy nie nadużywałeś jego zaufania, to jak najbardziej.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 43 / 5 / 0
Ja mu zawsze udostępniam IKP w ten sam dzień i bez wglądu w stare recepty tylko dla picu i zawsze recka przychodziła %-D
Zablokowany
Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.