Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 218 / 68 / 0
@GTB488 W ogolnym systemie P1 jest, jak wejdziesz w swoje IKP masz tam “Rejestr Zdarzen Medycznych” - tam beda m.in. Twoje wizyty u lekarzy i hospitalizacje, recepty.

Dostep z automatu ma tylko Twoj lekarz POZ. Resztę lekarzy normalnie musisz upoważniać do dostępu, ale… “medyczna” masz na mysli MM a nie “medyczna dokumentacje”? ;) nie brałam nigdy MM więc nie wiem czy chca wglądu.
Czy “jest poufna”, to przemilczę.

I tak, lekarz ma dostęp do tego systemu nawet ze swojej komórki (chyba przez przeglądarkę, ale nie jestem pewna). W nim wystawia np. recepty

Wszyatkie informacje masz już w tym watku - poszukaj.
lol [*]
  • 161 / 11 / 0
@OiOiOi

Tak. Słuszny trop, medyczną trawę chcę pozyskać. Znajomy polecił jakąś klinikę online, gdzie za poradę z góry płacisz 150zł plus ewentualnie kodzik złapiesz.
Moja historia chorobowa jest zapętlona, różne diagnozy, różne oddziały. Wpadałem tam po przedawkowaniu...
A te oszołomy zbadać mnie nie potrafiły, bo nie mam żadnych zaburzeń. Trafiałem często na dzbanów, po 3dniach już byłem wyzdrowiały. Prawie każdy, chciał mi dopisać jakieś F... i dopisywali zmyślone pseudo zaburzenia.
Tępe dzidy i dzbany. Jedyne na co choruje to narkomania, bo lubię podróże po umyśle i nie mam dolegliwości.
Policjanci i medycy to najbardziej ohydne osobowości i durne dzbany. Nie każdy, ale z tymi co miałem do czynienia.
Na wiedzy teoretycznej się opierają.
Gowno znają i wiedzą, mówię tu o sanitariuszach w psychiatrykach oraz ludziach tam pracujących. A z policjantami mialem spotkania jak z matołami.

Więc, szkoda wybulić na tą diagnostykę a potem usłyszeć odmowę, jeśli zajrzą w moją specyfikacje tożsamości.
Odradzu stwierdzą, że będzie rekreacyjnie buchana trawka.
Nie wiem, raczej pójdę do jakiejś kliniki osobiście i zapłacę dopiero po wypisaniu recepty.
  • 218 / 68 / 0
Wyjdzie raczej na to samo - a co jeśli będą chcieli dostęp do IKP tam? Znajdź taką, w której tego nie robią ew. zwracają pieniądze. Jest tu dział z polecajkami chyba, może i tu znajdziesz.
lol [*]
  • 161 / 11 / 0
@OiOiOi
Znaleziona klinika. Zaliczka wpłacona, opisana dolegliwość, jutro pewnie rozmowa zapoznawcza, jak dawkować. Mój status pacjenta z ipk, jest
dobrowolny, nie musiałem udostępniać.
A wybrałem szczepy Indica 20proc THC, aurora (pink) zbiornik 10gram. Jeszcze tam żuliłem, jeśli doktor nie ma zastrzeżeń. Poprosiłem o dwa pojemniki, na oddzielnych receptach, bo to cholerstwo drogie u mnie w mieście ponad 600zł. Jutro rozmowa kontrolna, wierzę, że conajmniej jeden kod otrzymam, jeśli go poruszyłem historią, może dostanę dwa kody, na oddzielnych receptach. Jutro pogadanka będzie, zobaczymy.
  • 39 / 10 / 0
Najnowsze wiesci odnosnie konsultacji ws projektu ograniczajacego dostep do opioidow
https://www.rynekzdrowia.pl/Polityka-zd ... 18,14.html
  • 3237 / 551 / 0
To da się jeszcze bardziej ograniczyć to jak i tak jest ściśnienie jąder u podstawowych lekarzy? Tylko chorzy na tym ucierpią.

Niech się odpierdala od mj chociaż.

Swoją drogą ciekawi mnie jak to jest w Czechach że tyle brudnych leków stamtąd pochodzi. Przeważnie zawsze Czechy.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1187 / 326 / 2
26 sierpnia 2024pawci0 pisze:
Najnowsze wiesci odnosnie konsultacji ws projektu ograniczajacego dostep do opioidow
https://www.rynekzdrowia.pl/Polityka-zd ... 18,14.html
nadal gnije z braku metadonu w tym wykazie xD powinna tam jeszcze kodeina wskoczyć - to jest największa plaga, jeśli chodzi o nasz kraj i nie tylko, wiele osób rozpoczyna od niej swoją przygodę z opioidami.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 45 / 5 / 0
J.P dalej pisze benzo? Oczywiście w normalnych dawkach czyli 3 opakowania jedynek, bo tyle zawsze zamawiałem
  • 1187 / 326 / 2
@Maatiik97 jeśli nie masz zajebanego ikp całego od benzo i nigdy nie nadużywałeś jego zaufania, to jak najbardziej.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 45 / 5 / 0
Ja mu zawsze udostępniam IKP w ten sam dzień i bez wglądu w stare recepty tylko dla picu i zawsze recka przychodziła %-D
Zablokowany
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.