Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 702 / 58 / 0
łapanie prawdziwych przestepcow wymaga nakładów pracy itp itd,
a idla nich statystka sie liczy i jebn iecie kogos na posiadaniu to jest najłatwiejsza robota
i dlatego zawsze milicjanty tak szukaja z pianą na ryju czegokolwiek, chocby okruchów bo znajdą pakiet i już mają wykazywalnośc.

nie zgadzam się na taki stan rzeczy %-D
i nie mam nic wspólnego z nielegalnymi rzeczami, bo nie mam głowy do tego i huj.
Ostatnio zmieniony 24 czerwca 2018 przez Thermoc, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 522 / 64 / 0
Zależy od Policjanta.
Uwaga! Użytkownik GL HF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 702 / 58 / 0
zależy od policjanta?

no weź to tak nie działa....bo kazdy chce miec wykazywalność, w szczegolnosci ci mlodzi.

ile razy miałem okazje miec doczynienia z milicjantami zawsze kurwa kazdy szukał jak pojebany. kurwa zawsze. ale ja chyba mam akurat takie szczescie jebane, ze zawsze tak trafiam.

kiedys wpakowali sie do domu, bo cos tam cos tam to otwierali nawet kurwa okna w zime i poza oknami szukali pod parapetami itp itd...

dla nich narkotyki/posiadanie to jest jedne z najbardziej pożadanych kąsków, bo znajdą i jest paragraf, czarno na białym, praktycznie bez wysiłku i łamania głowy.
  • 9700 / 1912 / 2
24 czerwca 2018Pfersho pisze:
Thermoc pisze:
zatrucia to jest huj,
gorsza sprawa ze milicjanty beda cieszyc sie z tego ze jebna kogos z 0.5g hexena na ulicy.
dla nich to jest łatwa robota, a taką własnie oni sa najbardziej zainteresowani.
a prawdziwych przestepcow, porywaczy, pedofilow itp itd nie ma komu łapac.
Wybacz, ale nie zgodzę się z tym co napisałeś. Wiesz dlaczego? Bo od takich osób z 0.5 zaczyna się robotę. Ludzie z taką ilością najwięcej sypią. Poda dane osoby od której ma temat, nr telefonu a i jeszcze wystawi. Po nitce do kłębka.
Prawdziwi przestępcy - jak to ująłeś- są ogarnięci. Wpadną wtedy, gdy ktoś ich wystawi.
No przeciez od tego zaczyna sie syf...
Tak wzywali klientow xxx na kilka tur.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1056 / 153 / 0
Zaczyna się od zatruć, a kończy na wezwaniach i kolejnych zmianach prawa w kwestii substancji odurzających.
  • 2097 / 514 / 0
19 czerwca 2018endother pisze:
Wszystko przycichnie będzie trochę trudniej ale może towar stanie się lepszy.
Stanie się jakościowo jeszcze groszy bo między innymi:
1) większe ryzyko -> mniejsza konkurencja. Mniejsza konkurencja -> słabsza jakość.
2) organizacje takie jak SIN będą miały utrudniony dostęp do vendorów. Brak monitorowania rynku -> brak motywacji do poprawy.
  • 581 / 78 / 0
Thermoc pisze:
zatrucia to jest huj,
gorsza sprawa ze milicjanty beda cieszyc sie z tego ze jebna kogos z 0.5g hexena na ulicy.
dla nich to jest łatwa robota, a taką własnie oni sa najbardziej zainteresowani.
Wybacz, ale nie zgodzę się z tym co napisałeś. Wiesz dlaczego? Bo od takich osób z 0.5 zaczyna się robotę. Ludzie z taką ilością najwięcej sypią. Poda dane osoby od której ma temat, nr telefonu a i jeszcze wystawi. Po nitce do kłębka.
Prawdziwi przestępcy - jak to ująłeś- są ogarnięci. Wpadną wtedy, gdy ktoś ich wystawi.
Serio, stary?

Czyli zatrzymywać każdego z nas, kto se idzie na/wraca z imprezy z połówką byle gówna?? Gratuluję podejścia.
Obyś był pierwszym złapanym z taką połówką.

edit: chociaż może nie, już lepiej niech chwycą np. mnie, niż jakiegoś leszcza, co się od razu rozpruje...
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 95 / 12 / 0
26 czerwca 2018MrMagnificus pisze:
Thermoc pisze:
zatrucia to jest huj,
Serio, stary?

Czyli zatrzymywać każdego z nas, kto se idzie na/wraca z imprezy z połówką byle gówna?? Gratuluję podejścia.
Obyś był pierwszym złapanym z taką połówką.

edit: chociaż może nie, już lepiej niech chwycą np. mnie, niż jakiegoś leszcza, co się od razu rozpruje...
Proszę Cię, czytaj ze zrozumieniem. Nie napisałem tego w sposób w jaki to odebrales. Nie pochwalam tego. Napisałem tylko jak to wygląda w rzeczywistości. Większość osób, które sprzedają innych to lamusy. A na takich najłatwiej jest się dorobić. I nie tylko chodzi o głupią statystykę osób zatrzymanych z towarem , a o to, że grubsi wpadają, bo jakiś lamus dostał od kogoś 0.5 tematu, zgarneli go a ten od razu sypie.. 🤔 Peace - i przede wszystkim zluzuj..
Jestem na tym forum, bo sam się bujam z tematem w kieszeni.. i nie zycz mi złego.
  • 581 / 78 / 0
Hm, no ok, jak przeczytałem drugi raz, to chyba faktycznie niepotrzebnie się spiąłem, sorry ;)

Ale z tego co widzę na stronie Sejmu, nadal ten projekt ( http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/Przebi ... sp?nr=1890 ) wisi jako wycofany, ktoś wie dlaczego?

Czy jakiś inny zaczęli szykować?
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2990 / 1653 / 35
Zmiany w Lipcu. Dopalacze jak narkotyki nawet posiadanie.

http://www.rynekaptek.pl/prawo/dopalacz ... 26657.html
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.