Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji piątej – np. 5-MeO-DMT, bufotenina lub ibogaina.
ODPOWIEDZ
  • 413 / 10 / 0
witajcie, chciałem podzielić się swoimi woodstockowymi doświadczeniami z 5 meo, a były one kurewsko niesamowite.
miałem około 75 mg, z czegogo okolo 25mg, badź nieco więcej oddałem znajomym, których nie pokopało, stwierdziliśmy więc, że nie ma co sie rozdrabniać i zjedliśmy wszystko.
Nie chce się bawić w trip raporty, ale pierwsze działanie poczułem już po kilku minut, centralnie "jebało mi się przed oczami", coś jak by mega zmęczenie, jak by mroczki, coraz mocniejsze i mocniejsze. Skończyło się na tym,że byliśmy w stanie jedynie leżeć na ASP. Po raz pierwszy miałem taką kurwę w głowię, że widziałem wielkie pioruny na słonecznym niebie. Do tego nie mogłem słuchać muzyki - do moich uszu docierał jedynie bass i instrumenty dęte, jak by przyciszone (grał Leningrad i Soja).
wnioski: uwaga. bo potrafi rozkurwić (mimo różnych, dziwnych doświadczeń z psychodelikami 5meo był najmocniejszym gównem jakie w życiu próbowałem). Był to mój peirwszy psychodelik, który działa w tak małych dawkach.
podejrzewam, że wyszło po około 35mg na głowę.
pozdr
  • 757 / 31 / 0
trąpka pisze:
[...]Po raz pierwszy miałem taką kurwę w głowię, że widziałem wielkie pioruny na słonecznym niebie[...]
Ona ma chyba jakis wplyw na czesc mozgu zwiazana z burza bo ja po niej widzialem padajace i rozbryzgujace sie na szybie samochodu wielgachne krople deszczu :D
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 64 / / 0
Na I raz, jeśli bez tolerancji zadowalam się 50 mg 4-ho-met oraz 4-aco-dmt, a 4-ho-mipt 40 mg w jaką liczbę powinienem uderzyć? Jestem z tych 'lepiej żeby było kapkę za mocno, niż żebym czuł niedosyt'.
Uwaga! Użytkownik hahul nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 76 / 0
Imo 25 mg - jak lubisz psychodelicznie, a jak mniej pokręcone historie - to 20.
  • 413 / 10 / 0
5mg ma aż tak wielkie znaczenie?
  • 2881 / 303 / 0
trąpka pisze:
W końcu bierzesz wyższą o 25% dawkę, to trochę zmienia.
Ludzie już tu pisali że w dawkach 10-15 10-20 (zależy też od ludzi) jest w miarę łagodnie za to przy większych potrafi pokazać pazur
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 1444 / 76 / 0
trąpka pisze:
Ma - ja przy 25 miałem idealnie, 30 też było super, ale przez mniej więcej 20 minut najsilniejszego działania byłem przebodźcowany, wizualizacje zrobiły się natrętne/nieco przytłaczające. Moim zdaniem zależność pomiędzy dawką, a mocą nie jest wcale rekordowa - np. takie 2c-p robi zauważalną różnicę przy podniesieniu ilości o 0,5 mg (nawet jeżeli było to jedynie 5% dawki).
  • 64 / / 0
W takim razie wystartuję na I raz z 25 mg - uwielbiam psychodeliczne zabawy więc pewnie będę zadowolony.

@Scone jak przy takiej dawce z towarzyszami tripa (zawsze pochłaniamy takie same ilości)? Dobrze skomponuje się w grupie?
Uwaga! Użytkownik hahul nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 9 / 0
Moje 25mg było porównywalne w mocy do 15mg 4-ho-met z tego samego źródła i z tego, co się orientuję, nie jestem jedyny.
  • 1444 / 76 / 0
Ja zwykle tripuję sam*, raz tylko miptałem z kimś (homet), ale mam pewne spostrzeżenia odnośnie tej substancji:
- ma silne afrodyzjakalne działanie** (i dodatkowo wzrasta potrzeba afiliacji, oraz motywacja z nią związana) więc sprawdzi się w kontakcie z koleżankami (o ile mają w miarę mocną psychikę, bo mipt ma też nieco złowrogą stronę)
- jest dosyć podatna na negatywne sugestie (może to być kwestia osobnicza), ale osoby niedoświadczone mogą nie umieć szybko wyciszyć niepokoju - więc może Wam się trafić jedna osoba, która będzie zakłócać pozytywny nastrój

*nie znam prawie psychodelarzy, jedynie pojedyncze przypadki okazjonalnych eksperymentatorów
**w moim przypadku poczucie własnej zajebistości działało jak sprzężenie zwrotne wzmacniane przez pewną lisicę, aż resztkami rozsądku przerwałem rozmowę, bo się robiło za fajnie :-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.