Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 251 / / 0
ostatnio na kacu naszła mnie ochota na winko - wybór padł na portugalskie, różowe wytrawne "MATEUS" - ładna butelka była i przystępna cena, spoko winko, nie jestem smakoszem bo generalnie win nie pijam, ale ten mateus był całkiem miły dla podniebienia.. :cool:
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
  • 44 / / 0
5kg pszenicy
5kg cukru
17l wody
paczka pożywki i drożdży
trochę rodzynek dla smaku i petarda murowana :P
Uwaga! Użytkownik HappyDay nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 251 / / 0
z ryżu i rodzynek - jest moc i walory smakowe!! :cool:
  • 251 / / 0
ostatnio znowu winko piłem-pogrzane całkiem dobre - Primavera Rose, 11% alko, ogólna ocena w skali od 1 do 5 - 4, :cool:
  • 395 / 36 / 0
Gruzja ma bardzo dobre wina: "MARANI"
  • 251 / / 0
jason666: słyszałem, że z tamtych rejonów winka są naprawdę dobre, więc może kiedyś zafunduję sobie buteleczkę tego "MARANI" :finger:
  • 55 / / 0
Gruzińskie wina są genialne, ostatnio mama mi przywiozła kilka butelek :D miały postać dłużej, ale są tak pyszne, że się nie da. co dziwne zajebiste są wytrawne, gdzie ja wytrawnych normalnie nie lubię.
"Przywieź mi obrazki ładne, książki mądre i słodycze albo landrynkową piękną śmierć... "
  • 251 / / 0
Gruzja piękny kraj do zwiedzania, nic tylko jechać na wycieczkę i delektować się miejscowym winkiem, ;]
  • 392 / 26 / 0
Jak nigdy nie lubiłam wina, tak się przekonałam po wypiciu Bulgariusa. Tanie i spoko, ogólnie preferuję pół-słodkie i słodkie, teraz zdecydowanie bardziej lubię się napić dobrego winka niż chlapać browary.
[ external image ] :heart:
  • 39 / / 0
Ostatnio miałem okazje spróbować hiszpańskiego sherry, które to w sumie można do win zaliczyć nazywało się Barbadillo, można je dostać w każdym Auchan. Niby 17,5% a poniewiera zdrowo.
Opiaty powodują globalne ocieplenie, potwierdzone info.
ODPOWIEDZ
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.