Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Ach... Po około miesiącu ciągu, od kilku dni odpuściłem. Ja jestem raczej pikuś, dziennie jakieś 150-300 mg. Ale nawet po tym miesiącu, pierwsze dwa dni są wkurzające. Mnie boli w okolicach lędźwi i ciężko zasnąć. W dodatku te chwilowe ataki kataru i słabe samopoczucie. A co dopiero pomyśleć jak Wy, ciężcy gracze sobie radzicie!? Zauważyłem, że z odstawienia na odstawienie coraz ciężej. Ciężko nazwać to skrętem, aczkolwiek jest to męczące. Kurde, szkoda, że trampek nie może być jak np paracetamol... Żeby nie uzależniał a odstawienie nie bolało... Ale, żeby dawał to przyjemne uczucie, chęć gadki, pobudzenie, spokojny oddech i fajne zasypianie.
  • 159 / 12 / 0
brałem tramdol jakiś czas temu 1 miesiąc w ciągu.Dawki 350 mg - 500 mg.
Odstawka była lekka, prawie nie odczuwalna.
Obecnie 2 lata bez Tramca. :patrzy:
Uwaga! Użytkownik Luzing jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 579 / 129 / 0
@DonRogalo kilka miesięcy na takich dawkach wystarczy, żeby poczuć coś gorszego. Szczególnie jeśli masz już w swojej historii abstę po innych opioidach. Pierwsze 2 dni są jeszcze lekkie. Potem robi się gorzej.
  • 3 / / 0
Panowie, pytanie mam. Brałem tramal ok. 3lata codziennie, dawka 300-400mg na dobę. W listopadzie miałem operacje na przepuklinę. Po operacji pobrałem doraźnie i mniejsze dawki(również w szpitalu) ale dostawałem pulsu i ciśnienia, w grudniu odstawiłem to wiadomo, biegunka, poty, ogólnie jakby pałą w łeb dostał przez jakiś tydzień. W nowy rok wziolem 50mg pogryzłem, znów puls ponad 130 i ciśnienie wysokie. Od nowego roku nic nie biorę. Mija ponad dwa mięsiace i dalej mnie wszystko boli, nogi, ręce i wql takie ogólnie oslabienie i nic się niechce.. Do tego nierówne bicie serca(takie mam wrażenie)/ kołatanie, roztrzęsienie ale nie cały czas. To może być po odstawieniu? Jeśli tak to jak długo może się to utrzymać? Ogólnie różne lęki też się pojawiaja
  • 1198 / 142 / 0
Nie, to nie jest od Tramalu tyle czasu. Zbadaj hormony i ogólnie idź do lekarza i powiedz wprost jak to wyglądało i co się dzieje, na pewno coś wymyśli.
  • 121 / 5 / 0
@Horios699 to na pewno nie jest po odstawieniu, nie może się aż tyle utrzymywać a co do mówienia w szpitalu o przyjmowanych substancjach psychoaktywnych to jest bez sensu. Oni tam od razu cie uznają za ćpuna...
  • 70 / 6 / 0
A ja znowu zaczynam detoks od tramka, mam nadzieję że ostatni. Ostatnie 3 miesiące brałem dzień w dzień do 1 grama na dobę. Obecnie jestem dopiero drugi dzień czysty i powiem że boję się następnego dnia, po tramka nie mam zamiaru już sięgać a po za tym zjadłem wszystko i nie kminie następnego
Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi;-))
  • 11 / / 0
Siemka . Otóż rok czasu brałam poltram combo końcowe dawki to 300 mg . Odstawiłam nagle miałam oobjawy odstawienne biegunka , ciepło zimno , brak apetytu , uczucie jakbym była chora , niepokój , ciepło mrowienie w rękach trwało to ok 9 dni przez ten czas nie miałam ciśnienia żeby wziasc tabletke . Po objawach fizycznych miałam kilka dni brak energi nic mi się nie chciało , uczucie niepokoju w klatce piersiowej. Nie brałam 6 tygodni . I znowu się wjeba... Biorę już 4 tygodnie 300 mg , ale tylko rano , później już nic nie dokładam przez resztę dnia . Chce z tym skaczyc raz na zawsze . Czy schodzenie z dawek zminimalizuje skręta ? W jaki sposób powinno się schodzić ? Nigdy nie odstawiałem w ten sposób tylko nagle . Mógłby ktoś mi rozpisać schodzenie z dawek ? Czym ewentualnie się wspomagać ? Najbardziej w tym wszystkim jest najgorsze uczucie niepokoju , leku . Mam hydroksyzynę , afobam i ketrel . Mam też escitalopram który planuje zacząć brać po odstawieniu tego gówna . hel me !.
Uwaga! Użytkownik Samaniewiem12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / 7 / 0
@Samaniewiem12 stopniowe zmniejszanie dawek jest dobre. Ja bym zmniejszał dawki o tabletkę / 3-4 dni, skręt się pojawi ale będzie mniejszy niż z dnia na dzień
Po zejściu na dawki z rzędu 100mg możesz trochę spowolnić bo skręt może się nasilić, np zmniejszać ale o ½ tabletki
Afobamu (alprazolamu) nie używał bym wjebanie się w benzo po wyjściu z opio to jak z deszczu pod rynnę, Ketrel (Kwetiapina) bardzo przyda ci się jakbyś nie mogła spać a hydroksyzyna na niepokój (osobiście za nią nie przepadam ale jak potrzebujesz to się sprawdzi).
Skręt przy takim zmniejszaniu (jeśli w ogóle będzie) powinien być znośny, tramadol nie jest tak silny jak oksykodon, morfina. Możesz mieć brain-zapps przez działanie na SNRI tramadolu możesz mieć objawy jak odstawienia tych leków, ale powinno wyciszyć się to jak odstawisz i będziesz brać escitaprolam.
W przypadku gdyby skręt jakimś cudem był nadal nie znośny, zwiększ liczbę dni między zmniejszaniem dawek bądź schodź ½ tabletki.

Życzę powodzenia w schodzeniu i trzymam kciuki, pisz jak się uda
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2026 przez kamex, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 11 / / 0
Zaczynam działać od jutra . Przemecze się a odstawie . A od jakiej dawki można dostać padaczki ?
Uwaga! Użytkownik Samaniewiem12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami

Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.