zamówiłem dzisiaj na allegro 5-htp
http://allegro.pl/show_item.php?item=2766076819
kierowałem się tym ze stezenie jest wysokie 98%, oraz tym że nie zawiera wit b6 którą kupiłem osobno razem z magnezem.
i teraz sam nie wiem czy mogę zażywać 5-htp razem z b6 czy nie, zauważyłem że ile osób się wypowie, tyle zdań an ten temat...
czytałem też ze rano można witaminki a wieczorem 5-htp...
kupiłem też tran oraz lecetynę ale to chyba nie bedzie kolidowało z zażywaniem 5-htp?
zakupiłem owe substancje gdyż mam problemy z koncentracją, pamięcią (podczas mówienia zdania zapominam o czym mówiłem na początku...), nauka wgl mi nie idzie, a wcześniej nie było z nią najmniejszych problemów... wcześniej miałem dużo myśli samobójczych, teraz ustały, ale to wpływ towarzystwa tak sadzę :) prosze o rady i pozdrawiam :)
Od wczoraj aplikuje 5-HTP firmy Swanson http://www.swansonvitamins.com/swanson- ... ps#reviews
Już po 1 pigułce, jakieś 30-60 min po podaniu poczułem efekt działania, wyciszenie i błogi spokój. Jednak pojawiły się efekty uboczne w postaci bólu jelit, dziś już jest biegunka i nudności. O ile w dzień dało się przeżyć to po wieczornej dawce mimo że powinienem mieć ułątwione zasypianie miotałem sięponad godzinę. Na wiki wyczytałem że jest to częsty skutek uboczny spowodowany wydzeleniem dużej dawki serotoniny w przewodze pokarmowym. Zastanawia mnie jedno, czy organizm może się do tego przyzwyczaić i problemy jelitowe ustaną. Czy ktoś z Was miał takie jazdy?
Czy można łączyć 5 htp z opipramolem?
Edit: 02 gru 2012, 16:12
Nikt nie wie?
mam jeszcze pytanko, co bardziej polecacie 5htp czy Ashwagandhe? :) mam problemy nerwicowe, objawy somatyczne, kołatanie serca i dudnienie w głowie. Czytałam, ze na problemy nerwicowe stosuje się antydepresanty a 5 htp jest takim słabszym zamiennikiem, czy to mi coś pomoże? Potrzebuję zarazem też poprawienia nastroju i wyciszenia. Narazie biorę opipramol pawie 2 tygodnie ale nie czuję pozytywnego działania,kusi mnie też ta Ashwagandha :) co o tym myślicie?
Scalono - Dzielnicowy
Zamierzam zamówić
http://allegro.pl/5-htp-5htp-5-htp-100- ... 46892.html
1) Czy jest to dobry wybór? ;)
2) Jeżeli będę jadł przez 20 dni 2 kapsułki (łącznie 200mg) 5-htp dziennie to odczuję maksymalne efekty 6-APB?
3) Jak stosować ten suplement w trakcie trwania samego tripu na substancji oddziałującej na serotoninę aby przedłużyć, wzmocnić działanie?
Przejrzałem ten wątek i nie znalazłem odpowiedzi na te pytania.
Redmina pisze:Witajcie :-)
Czy można łączyć 5 htp z opipramolem?
Edit: 02 gru 2012, 16:12
Nikt nie wie?
mam jeszcze pytanko, co bardziej polecacie 5htp czy Ashwagandhe? :) mam problemy nerwicowe, objawy somatyczne, kołatanie serca i dudnienie w głowie. Czytałam, ze na problemy nerwicowe stosuje się antydepresanty a 5 htp jest takim słabszym zamiennikiem, czy to mi coś pomoże? Potrzebuję zarazem też poprawienia nastroju i wyciszenia. Narazie biorę opipramol pawie 2 tygodnie ale nie czuję pozytywnego działania,kusi mnie też ta Ashwagandha :) co o tym myślicie?
Scalono - Dzielnicowy
Purtitan's Pride do 5-htp z tego co pamięam to dodaje walerianę a ta działa uspokajająco i nasennie.
Regulator Kwasowosci pisze:Witam.
Zamierzam zamówić
http://allegro.pl/5-htp-5htp-5-htp-100- ... 46892.html
1) Czy jest to dobry wybór? ;)
2) Jeżeli będę jadł przez 20 dni 2 kapsułki (łącznie 200mg) 5-htp dziennie to odczuję maksymalne efekty 6-apb?
3) Jak stosować ten suplement w trakcie trwania samego tripu na substancji oddziałującej na serotoninę aby przedłużyć, wzmocnić działanie?
Przejrzałem ten wątek i nie znalazłem odpowiedzi na te pytania.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.