Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 806 / 188 / 0
@LeszekSmieszek

Coś Ty. Ta reakcja przechodzi w ciele. Stąd pierdy o sile ciekłego H2S bądź tioacetonu. XD Sam gwajalol nie jest szczególnie uciążliwy. Natomoast sulfogwajakol spożywany w bardzo dużym nadmiarze lub z alkoholem bądź innymi drażniącymi substancjami (ostra kuchnia, niektóre leki), może drażnić przewód pokarmowy w ostateczności nawet wywoływać wrzody.
  • 71 / 3 / 0
To prawda z tymi podrażnienami. kodeinę popiłam raz piwem (o tym, że tak mnie zmroczyło, że bałam się o trafienie na sor to nie wspomnę), a inny raz dzień przed i po braniu się napiłam drineczka wieczorkiem to i tak mi poryło układ pokarmowy. Mój żołądek i jelita zaczynają mnie miec dosyć. Momentami boję się, że to co własnie zjadłam za chwilę wyrzygam, bo mi tego nie przepchnie z żołądka. Dodatkowo zaburzone odczuwanie głodu przez anoreksje nie pomaga. Tak czy tak nie polecam sie tym wszystkim tyrać i gnębić, nawet jeżeli myślicie, że jesteście mocarni
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 806 / 188 / 0
Wiem. Ja się naciąłem też tak z dwa razy i kolejny raz nie zamierzam. Albo Thiocodin, albo etanol. Wybór jest chyba prosty. Rozpuszczalników prócz H2O lepiej nie pić.

Przykro mi, @Poluska.
  • 111 / 6 / 0
Bez kitu. Kiedyś w pijackim ciągu od rana do nocy zjadłem se pake thio żeby było milej i flaki bolały tak, że można by się zesrać. A normalnie zero dolegliwości po thio, no może sraka taka troche. Nie róbmy tego by nie skończyć jak Camel.
  • 65 / 11 / 0
Sa tu osoby, ktore mieszaja prege z kodeina i pomoga? W sensie ogolnie mam problem. Jak juz niejednokrotnie tutaj pisalem mixuje prege z kodeina i ostatnio co sie dzieje to jakis istny meksyk xd Przez moja glupote zwiekszylem dawke kody do 630mg i tyle przyjmuje juz od lekko ponad miesiaca. No aktualnie zamierzam przystopowac by zjechac z dawki. Do tego zre prege. Rano przed praca i zalezy jak wstane bo przyjmuje miedzy 450mg-750mg, pod wieczor podobnie. Ostatnio po przyjeciu 630mg kody i 450mg pregi+ czesto jebne sniffem 300mg pregi dodatkowo i potrafi mi sie urwac film. XD Serio. Siedze przy biurku i jestem, a nagle mnie nie ma. Tak na oko o 22 urwie mi sie film i budze o 2 w nocy...Totalnie wtedy nie wiem co, kiedy i jak. Ogolnie mnie to bawilo, az do ostatniej sytuacji w piatek. Urwal mi sie film kolo polnocy i przebudzilem az o 6 rano i wszystko byloby w miare ok, gdyyb nie to, ze bedac w pozycji 'narciarza' na fotelu nagle sie z niego wyjebalem zachaczajac o kant biurka. Biurko ogolnie nie jest ciezkie i nie ma masywnej konstrukcji-zwykle takie bez zadnych szafek etc. Tak polecialem, ze caly interfejs audio, klawa, myszka, maly subwoofer z glosnikami(logitech) szarpnalem/zahaczylem. No wyladowaly na ziemi razem ze mna. Na szczescie laptop tylko lekko sie przesunal. Biedny juz przezyl wystarczajaco ze mna. Pare razy go troche zalalem, ale udalo sie odratowac, mimo, ze nawet na plycie glownej potrafilo sie znalezc troche wody/soku. Biurko, ktore jest proste w swej konstrukcji prawie rozpieprzylem. Moze 100kg nie waze, a jedynie 70 niecale, lecz wystarczyly by biurko sie wygielo w jedna strone(tez chujowo je zlozylem, ale to lata temu) i tam gdzie kolki klejone to puscily. No to sie posmialim. Rowniuez dodac moge ze wykonuje prace fizyczna i czesto wracam do domu zjebany, ale bez przesady. Mial ktos take sytuacje? Ja tego totalnie nie kontroluje, probuje wieczorem sie na czyms skupic, azeby uniknac takiej sytuacji, ale to nic nie daje.
aaa zdarzylo sie tez po samej predze miec sytuacje, ze nagle tracilem swiadomosc.
Tez juz pisalem kiedys, ze w kiblu mnie odlaczylo stojac i wyladowalem na glebie.
W lazience siedzac na tronie tez potrafi mi sie zdarzyc cos takiego i budze po 15-30minutach z calymi odretwialymi nogami.

Ktos cos? Da sie temu jakos zaradzic>? Tylko nie piszcie bym przestal brac obie substancje, lub chociaz jedna :fuj:
  • 183 / 65 / 0
@TakiSobieJa ja tak miewałem, tylko zamiast kodeiny wlatywał oksykodon. Powód najbardziej prozaiczny - za dużo pregabaliny i odcinało do snu %-D Teraz jak mieszam jedno z drugim to pregi nie więcej jak 150-300mg, wystarczy żeby lekko podbić opio a przy tym nie przespać całego działania. Czasami jeszcze sobie kawę zrobię jak czuję że za mocna sedacja wjeżdża i też pomaga nie zasnąć za szybko.
  • 806 / 188 / 0
Dokładnie. Łap karmę.

Nawet nie chciało mi się na to odpowiadać. Typek narzeka, że po wzięciu opio z gabaergikiem odcina go i teleportuje sie w czasie. Na szczęście nie miejscu xD. I nie załapał, że to kwestia dawki xDD Jakbyś obudził się bez tchu łapiąc powietrze czując że na klacie siedzi Ci duży pies, albo szczupła kobieta to też byś był tak naiwny? Nie dziwie się, że co chwile opiowraki umierają skoro tak podchodzą do swojego życia.

Nie obudzisz się kiedyś. @TakiSobieJa
  • 1643 / 557 / 0
Ja to jak napierdalałem trzy lata dzień w dzień Thiocodin to zawsze szły browary albo wódka max godzinę po, jak już mijala iluzja pod tytułem "tym razem klepnie". Nigdy z żołądkiem nic się nie stało, a nie oszczędzałem się. Jelita wracają do normy od kilku lat po tym, ale tylko to. Ja chyba naturalnie mam jakąś lepszą barierę żołądka, bo nawet kilka tabletek deksketoprofenu 25mg bez IPP nie zawsze mi sprawia ból, a niektórzy to i zwykły ketoprofen 50 mg muszą łączyć z omeprazolem żeby im się krzywda nie stała. No ale ja to zawsze czołgiem byłem jeśli chodzi o takie rzeczy. Tak czy siak żołądek to nie jest największy problem przy Thiocodinie nawet u kogoś kto czołgiem nie jest.
  • 11 / 2 / 0
wziąłem od 9 rano (teraz jest 12:37) 720mg kodeiny bez tolwrki z podkladem 300mg DXM i mialem ostre noddy i sie zrzygalem
  • 806 / 188 / 0
A masz więcej niż 16 lat?

Ja jak miałem pierwsze próby własnie w takim wieku to wiedziałem ile chce spożyć, 150mg, nie mieszam (ew antyhistamina) i potrzebowałem 2 paczek thiocodin 10 tabl. Jedna na test, druga na 3 dniowe wcześniejsze rozruszanie receptorów systemem 1 + 3 + 7. Mam nadzieje, że to pokazuje Twoją teraźniejszą dojrzałość. Ja będąc dokładnym to nawet miałem 15 lat.
Szkoda że nie zajebałeś się w kolano tak, żeby ból istniał nieprzerwanie przez pół roku. Żeby nawet jebany Difortan Ci nie pomógł. Na chuj DXM do tego mieszać? Rozumiem, że normalnych agonistów NMDA nie było?

@bathree.
ODPOWIEDZ
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.