A jak nie to pisz pisma na uciążliwośc postępowania komorniczego.
Tez jezdzilem trochę bez prawka :-)
@dasa: 3 lata, tak, ale obiło mi się o uszy że dług przedawniłby się tylko i wyłącznie w przypadku, jeśli przez ten okres czasu nie dostawałoby się żadnych upomnień. Miną 2 lata, przyślą pismo i 3 latka lecą od początku.
Nie prawda 3 lata od wystawienia mandatu dlatego zawsze pisałem o umorzenie bo oni tego sami nie zrobią tylko muszisz miec datę wystawienia mandatu, a jak nie to sie przypierdol do obojętnie czego, Często nawet nie stawaiają pieczątki w tym miejscu co powinna byc, albo zrobią gdzies literówkę. Pisz obojętnie co żeby tylko ruszyc machine naszą biurokratyczną i pani w biurze będzie miala co robic :-D
W sumie sprawa ciągnie się od prawie dwóch lat już, pozostał tylko rok z hakiem....
Tylko gdzie mam kierować te pisma i "zażalenia"? Ogólnie pod adres działu egzekucyjnego US, czy swojego komornika?
Pomysłów mam dużo, ogolnie zawsze jest się do czego przyczepic zobaczymy jak wygladają tytuły egzekucyjne i będziemy myślec dalej :-) Zawsze cos można wymyślic żeby te trzy lata przeciągnąc :-D
W zeszłym roku listonosz przywlaszczyl sobie mój zwrot podatku (ja bylem wtedy za granicą), gdy zjechalem do pl (ciagle czekajac na zwrot) poszedlem do Urzędu Skarbowego gdzie powiedziano mi, iż podatek został przezemnie odebrany. Napisalem do Poczty Polskiej, przyszedl naczelnik ze zwrotką gdzie widniał podpis z moim nazwiskiem, lecz nie był to mój podpis i takie tez oswiadczenie im zlozyłem. Sprawdzili w raportach kto w ten czas roznosił poczte i wyszło na nazwijmy go pana L. Jednak gdy ubiegałem sie o wyjasnienie nie pracował on juz na poczcie gdyż go zwolnili. Poczta wniosła sprawe na policje (twierdząc że nie mogą panu L. nic zrobić gdyż juz nie pracuje jako urzędnik poczty), gdzie bylem przesluchany oraz został wezwany grafolog, który po miesiacu stwierdził, że owy podpis nie jest ani mój ani pana L. zatem sprawa została umorzona ze wzgledu na brak wykrycia sprawcy. Poszedłem po bezpłatną porade prawną, napisalismy odwolanie do prokuratury iż Listonosz jako urzędnik panstwowy nie sprawdził torżsamości tego komu wypłacił pieniadze (jest to ich obowiazkiem), ale dostalem pismo od prokuratury gdzie postanowione zostało tylko przechowywac dowody rzeczowe sprawy aż do momenu przedawnienia karalnosci czynu z uwagi na umorzenie postepowania z powodu niewykrycia sprawcy przestepstwa.
Kwota to 450 pln.
No kurwa mać czy to ja jestem jakis pojebany czy te pierdolone urzędasy tak mają wszystko w dupie ? Musze sie oczywiscie znowu odwoływac, ale do kogo ? Gdzie uderzać, ide na dniach pogadac ze znajomym prawnikiem, ale może tu znajdą sie dusze które mają jakieś wyjscie z tego gówna.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.