Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 291 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Można powiedzieć że znam się na rzeczy. Co do wstrzykiwania tabletek to najogólniej ujmując nie jest to najlepszy pomysł. W tabletkach jest, poza substancją aktywną, masa różnorodnych utrwalaczy i dodatków. Część z nich jest rozpuszczalna w wodzie i na pewno nie pozostaje obojętna dla zdrowia. Przy podaniu dożylnym to co wstrzykujemy leci żyłami do serca, płuc i mózgu, a jeśli roztwór zawiera choćby minimalne ilości nierozpuszczalnych elementów to może namieszać dość nieprzyjemnie we wspomnianych organach. Szczególnie nieprzyjemny wydaje się wosk, na którym oparty jest mechanizm spowolnionego uwalniania leku (jak wycofane ostatnio MST Continus, M-Elson, wszelkie 'Retardy'). Przy niedokładnej filtracji takiej tabletki lub podgrzewaniu roztworu na łyżce narażamy się na wprowadzenie podczas iniekcji do krwioobiegu wosku. Ten moze się 'odkładać' w jakimś miejscu powoli tworząc wady, które wychodzą dopiero później. Jeśli już wstrzykiwać sobie jakiekolwiek tabletki warto zaopatrzyć się w filtry strzykawkowe 0,45 i 0,2 um. Niestety ja takich nie nalzałem więc jeśli już wale tabletki i.v. to używam zimnej wody z witaminą C i później kiljkukrotnej, dokładnej filtracji przez wacik.
Jeśli natomiast nie zależy Ci na kopie właściwemu podaniu i.v. to może lepiej się wogóle nie kłuj tylko zażywaj morfine doodbytniczo. Ten sposób jest praktycznie analogiczny w skuteczności i szybkości wchłaniania do iniekcji domięśniowej. Najlepszy sposób jakiego można użyć bez wchodzenia w świat strzykawek i igieł.
Uważaj na opiaty. Bodek od nich zaczynał.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 1 / 0
Nof wielkie dzięki za odpowiedź i za troskę -a kiedy ty zamierzasz sie wycofać z "klubu"?
Chyba zmieniam temat z morfy na odwyk sorry

Chłopaki w jakim kraju jest ten serwer -bo pisali ze trzeba było go pzrenieść? - w Hollandii?

Rezygnuje ze wstrzykiwania

mam bardzo zajebiście ważne pytanie czy jezli ktos wlazł w heroinę/morfinę i dodatkowo wszedł w np Amfe dożylnie to czy jak odstawi amfę to zażywaną herą nie złagodzi braku amfy?
Czy Mózg dopomni się o Amfe czy zadowoli się jedynie heroiną? - i odwrotnie .ktos bierze amfę, i here odstawia herę pozostając przy amfetaminie i co? - amfeta swoja drogą a organizm chce hery?

"Wiosenne" porządki pierwszych pięciu stron w wątkach ogólnych — CATCHaFALL, 2022
Uwaga! Użytkownik Chłopiec Królowej Śniegu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Chłopiec Królowej Śniegu pisze:
Nof wielkie dzięki za odpowiedź i za troskę -a kiedy ty zamierzasz sie wycofać z "klubu"?
Narazie wstrzykuje sobie tylko jak mam coś co jest tego warte.
Chłopiec Królowej Śnieg pisze:
Rezygnuje ze wstrzykiwania
Lepiej dla Ciebie.
Chłopiec Królowej Śnieg pisze:
mam bardzo zajebiście ważne pytanie czy jezli ktos wlazł w heroinę/morfinę i dodatkowo wszedł w np Amfe dożylnie to czy jak odstawi amfę to zażywaną herą nie złagodzi braku amfy?
Czy Mózg dopomni się o Amfe czy zadowoli się jedynie heroiną? - i odwrotnie .ktos bierze amfę, i here odstawia herę pozostając przy amfetaminie i co? - amfeta swoja drogą a organizm chce hery?
B
Mocniejszy narkotyk wypiera słabszy. Alkoholik, któremu zaczniemy podawać opiaty szybko straci zainteresowanie alkoholem. Podobnie jak ktos uzależniony od amfetaminy przezstanie się nią przejmować, ale głównym narkotykiem stanie się dla niego mak. Co nie zmienia fakyu że wyleczony narkoman nie moze popasc w slabsze uzaleznienie.

"Wiosenne" porządki pierwszych pięciu stron w wątkach ogólnych — CATCHaFALL, 2022
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2006 przez Nof, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: brk »
hmmm znowu wpadly mi w lapki 2 opakowania morfinki : )) tylko ze przeterminowana ponad 5 lat hmmm jesc czy nie jesc - oto jest pytanie..
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
Nom znalazlem naukowa kontre dla bredni CKŚ ktore padly w watku "jak zerwac z prostytutka kodeina" o wielkiej szkodliwosci opiatow na organizm ludzki a mianowicie "morfina konserwuje" oczywiscie nie tak doslownie lecz jest antyoxydantem i zabezpiecza niejako komurki przed wolnymi rodnikami szczegoly w pliku tutaj: http://rapidshare.de/files/18528941/In_ ... e.pdf.html

Btw. mam sporo tekstow o M co ciekawsze pewnie umieszcze na rapidzie. zreszta przyjme zamowienie na temat jaki kogos interesuje w zwiazku z morfa łączenie z lekami interakcje itd. wszystko z E-journali medycznych farmaceutycznych a nie "sciepki wiedzy" z forow zagranicznych;).
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2006 przez Micklen, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
hmm a jesli chodzi o podanie dodupne to jaka dawka jest odpowiednia na 1. raz? mysle ze ok. 30mg?
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 849 / 43 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Nie więcej niż 30mg.

You can always do more, but you can never do less.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 172 / 13 / 0
s
Nieprzeczytany post autor: wsburroughs »
morfina jest dziwna, po 1sze malo euforyczna po 2gie dziwnie ja dawkowac. ja jak raz huknalem 20mg IV to bylo fajne wejscie i jakies 20-30min. fajnego stanu a drugi raz huknalem 100mg i gowno poczulem, M nie dla mnie, poza tym malo euforii, jesli wogole jest. wole 100 razy 450mg kody niz M
Uwaga! Użytkownik wsburroughs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Przy i.v., wsburroughs ja zawsze czulem zajebiste dzialanie. Fakt, ze przy tabsach retard, to dzialanie bywalo czasem dziwne, nawet gdy sie tabsy rozgryzalo i M sie szybko uwalniala.
  • 640 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: sieka »
wsburroughs pisze:
morfina jest dziwna, po 1sze malo euforyczna po 2gie dziwnie ja dawkowac. ja jak raz huknalem 20mg IV to bylo fajne wejscie i jakies 20-30min. fajnego stanu a drugi raz huknalem 100mg i gowno poczulem, M nie dla mnie, poza tym malo euforii, jesli wogole jest. wole 100 razy 450mg kody niz M
Mi pomoglo na bole trzustki,to juz radosc,a ze pielegniarce mowilem ze dalej mnie boli,to jakas tam euforia byla,kilka daweczek dostalem,bo mamrotalem"oooooch....boli...kurwa....",a gdy wyszla:"ale jazda,jaaaciii..."
"Wszystkie istoty sa wbledzie:Biora za szczescie to,co prowadzi do nieszczescia i rozpaczaja z powodu nieszczescia,ktore nim nie jest"
Życie jest dziełem sztuki
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.