Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 225 / 9 / 0
martwicie sie o serce, a jak tak jecie takie ilosci tego tussipectu to chyba poza efedryna przez wasz organizm przechodzi cala masa innych tych srodkow - tzn potraktujcie to jako pytanie bo w sumie to nic nie wiem o tym tussim, no ale jesli mam racje to chyba watroba ma sie kiepsko po regularnym szamaniu tego?
To prawda- pierdoli wątrobe.
Nie radze zarzucać i zapijać browarem.
Jakiś czas temu zrobiłem tak z L.O.L'em i potem żałowałem, bo mi rozkurwiło system totalnie.
Popijałem browarem i zarzuciłem 20 tabletek.
poza tym jako total noob w sprawach efki chce zapytac tak ogolnie czy warto? tylko nie pisac ze co kto lubi, ciekaw jestem waszych opini :P pozdrooooo
Ogólnie raz możesz spróbować, góra 2 razy.
Więcej razy nie warto no chyba, że takie coś przypadnie Ci do gustu.

Jeśli masz obawy to jeśli raz, czy te 2 razy zarzucisz to moge Ci gwarantowac, ze nie bedziesz żałować.
Ogólnie tussipect to gówno, ale co tam..;)
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Kid »
Nie warto chyba, ze lubisz jak Ci jebie tymiankiem z mordy. Tussi to zabawka dla dzieci i zwariofanych zakofanych 15-stek szukajacych mocnych wrazen. Lepiej thermal pro. Fety nie polecam.
hahaha najlepiej tak podsumowac
powiedz mi jaki drag lubisz to tez ci powiem dla kogo on jest
po nicku widac ze zielone a wiec wypowiedz w twoim stylu: "jaranie jest dla blokersow co nasluchali sie hip hopow i lapsow co nie chca zarzucic czegos mocnego"
nie oceniaj pochopnie
  • 126 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: psychedrine »
To samo mozna powiedziec o efedrynie.
I co?Znajdujemy sie w punkcie wyjscia gdzie thermal znalazł sie obok tussipectu.Pewnie kolega thc nie zrozumie i tak :)
  • 291 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
cbr_raptus pisze:
A efedryna dożylnie ??
Jak dla mnie to efedryna jest zbyt mało rekreacyjna i zbyt mocno przyśpieszająca akcje serca by ją wstrzykiwać. Poza tym wstrzykiwanie tabletek dla tak marnego efektu to głupota. A jeśli już mamy czystą (pseudo-)efedryne to dużo lepiej pobawić się w syntezę metylokatynonu. Ten przynajmniej poza działaniem adrenergicznym wykazuje też dopaminergiczne, co znacznie podnosi jego wartość rekreacyjną w porównaniu z jedynie natrętnie stymulującą efedryną.
aree1987 pisze:
...po spozyciu czegoś słodkiego euforyczne dzialanie efedryny jest wydłużone.
Czy to jest wogole możliwe?
Tak, cukier dostarcza energii, przez co działa synergicznie z efedryną. W sumie wszystko by się zgadzało poza tym że nie ma po efedrynie efektów euforycznych. Jest tylko adrenalina i ciarki, które mogą być przyjemne.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2006 przez Nof, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 693 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: aree1987 »
Nof pisze:

Tak, cukier dostarcza energii, przez co działa synergicznie z efedryną. W sumie wszystko by się zgadzało poza tym że nie ma po efedrynie efektów euforycznych. Jest tylko adrenalina i ciarki, które mogą być przyjemne.
No nie wiem jak to jest u Ciebie Nof, ale ja po efedrynie mam optymistyczne myśli wszystko wydaje mi sie super- i wlasnie porownalbym to do euforii raczej.
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 291 / 42 / 0
No to jest dość dziwne, ja też niby się czuje ok, ale głównie jest to bardzo silne pobudzenie, głównie fizyczne. Efedryna działa głównie (jeśli nie tylko) adrenergicznie, a osobiścienie nie kojarze adrenaliny z uczuciem szczęścia. Dopamina i serotonina są odpowiedzialne za szczęście, empatie, przyjemność etc, ale sama adrenalina to tylko te ciarki i pobudzenie, chęć dziłania, energia. Niektórzy bardzo to lubią, dla mnie taki high jest płytki, nieciekawy i irytujący.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2006 przez Nof, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 42 / 0
Kid pisze:
a myslisz ze feta jest zdrowsza?
To jest całkiem możliwe. Efedryna naprawde dużo mocniej wpływa na serce.

A tak do wszystkich fanów efedryny - Zainteresujce się metkatynonem. Odczynniki banalne, synteza prosta i nie wymagająca, a można zrobić z (pseudo-)efedryny substancje dużo bardziej aktywną i prawdziwie rekreacyjną.
  • 1736 / 18 / 0
Odczynniki banalne, synteza prosta i nie wymagająca, a można zrobić z (pseudo-)efedryny substancje dużo bardziej aktywną i prawdziwie rekreacyjną.
no dobra nof tylko jak zdobyc w miare czysta efedryne? Dostanie takiego czegos graniczy z cudem a wytworzenie w tez ;P
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 126 / 8 / 0
Nof powieedz cos wiecej.Brales ten meta cos ?

Poza tym co do serca to sory ale jakie mac ie tetno na fecie a na efie?Watpie zeby bylo na korzysc tej drugiej...
  • 91 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pandzban »
sudafed raczej nie ok, poczytajcie na necie. do sudafedu swiadomie dodaja jakichs rzeczy, ktore utrudniaja ekstrakcje (robi sie taka mazia/glut). mysle ze lepiej z efedryny ten caly katynon (to polega na utlenieniu HO- do O= ? ).
katynon jest w KHATcie ?
Uwaga! Użytkownik pandzban nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.