Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Pytanie ankiety zawarte jest w nazwie tego wątku
Grejpfrut podbija działanie kodeiny
17
28%
Grejpfrut nie podbija działania kodeiny
6
10%
Nie wiem czy grejpfrut podbija, jeszcze nie sprawdzałem
6
10%
Pieprz podbija działanie kodeiny
8
13%
Pieprz nie podbija działania kodeiny
4
7%
Nie wiem czy pieprz podbija, jeszcze nie sprawdzałem
20
33%

Liczba głosów: 61

ODPOWIEDZ
  • 1195 / 223 / 32
@LiquidStranger @g3no Weryfikujcie ;D
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1876 / 193 / 0
Jak będę miał okazję, to chyba faktycznie kupię grejpfruta i zweryfikuję :D

A do innych chciałbym zaapelować, że jak grejp, to tylko naturalny prawdziwy owoc. Nie żadne pseudo soki Tymbarki czy inne gówna. Nie chce mi się weryfikować etykiety, ale jeżeli jest tak jak myślę, to u praktykujących takie soki działa chyba po prostu placebo xD
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 963 / 81 / 0
10 g pieprzu odmierzyłem na wadze, rozbełtałem z małą ilości cieplej wody, wyszedł powiedzmy shot. Po 2 godzinach udało mi się wypić PST, minęło już kilka godzin i nie odczuwam różnicy. Subiektywnie zrobiło mi się ciepło po tej ilości przyprawy.
  • 65 / 11 / 0
@LiquidStranger
Sok z tymbarku zawiera 50% zagęszczonego soku grejpfrutowego(kiedyś sprawdzałem) i ma litr obj. czyli 500ml zagęszczonego soku grejpa. Jeśli się nie mylę „zagęszczony” oznacza „odparowalismy trochę wody” czyli jeszcze więcej esencji z tego owocu. Obrany grejpfrut wazy Ok 250g więc trochę tam tego jednak jest.

@g3no mi tez się robiło cieplutko po samym wpieprzeniu tego pieprzu. Jednak jeśli pół grama rozpali ci ryj, to 10g ze spokojem resztę organizmu hehe
"Dosis facit venenum"
  • 963 / 81 / 0
W pewnym momencie czułem, że mój orgazim jest przeciążony tą ilością pieprzu. Jak się strawiło zrobiło mi się lżej. Może kiedyś spróbuję jeszcze z kodeiną, ale to raczej nieprędko...
  • 65 / 11 / 0
Mi na drugi dzień jeszcze lekko organizm o tym przypominał.. Raczej się będę skłaniał ku sokowi z grejpa
"Dosis facit venenum"
  • 1195 / 223 / 32
Ja pieprz odpuszczam
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1619 / 552 / 0
Ja bym ze swojej strony chciał dodać, że to gówno prawda i mit, że kodeina sama nie jest aktywna. Wszystkie enzymy można sobie zużyć deksem, do tego cały czas dorzucać grejpfruty, pieprz i czosnek, a i tak kodeina podbita deksem klepnie mocniej... Zresztą empiryka to jedno, druga sprawa, że każdy kogo znam ze środowiska medycznego mówi to samo — oczywiście, że jest aktywna. To, że ulega szybkiemu metabolizmowi to inna sprawa, ale ta jedna grupa metylowa różniąca ją od morfiny wcale nie odbiera jej całego działania. Głupota i tyle, popularny mit.

Edit: jeszcze jedna uwaga, enzymy się przeładowują i to wcale nie tak powoli. Zjadanie gigantycznych ilości pieprzu czy grejpfruta dzień PRZED kodzeniem nic nie da, bo przez noc wątroba zdąży się zregenerować. Nie wiem dokładnie jaki to ma być czas, ale na 90% między 30 a 120 minut przed kodzeniem powinno się ten pieprz przyjmować (jeśli ma działać).

W przypadku deksa pieprz zauważalnie zwiększa konwersję do DXO, więc powinno działać. Teoretycznie jednak powinno działać BARDZO MOCNO, bo naturalnie większość deksa przechodzi w DXO, a naturalnie kodeiny w morfinę przechodzi mniejszość. Więc na papierze blokując CYP3A4 działanie powinno się bardzo wzmocnić. W praktyce po prostu wątroba nie będzie wyrabiać z konwersją.

Kolejna sprawa, CYP3A4 nie blokował czasem dziurawiec? Bo może wtedy lepiej sobie pierdolnąć dwie herbatki, zamiast żreć tyle pieprzu... Jadłem nie takie ilości pieprzu i żyję, dodam też, że mocno rozgrzewa sam w sobie i może wydawać się, że to spotęgowane działanie kodeiny.
  • 1876 / 193 / 0
01 września 2021TraktOor pisze:
@LiquidStranger
Sok z tymbarku zawiera 50% zagęszczonego soku grejpfrutowego(kiedyś sprawdzałem) i ma litr obj. czyli 500ml zagęszczonego soku grejpa. Jeśli się nie mylę „zagęszczony” oznacza „odparowalismy trochę wody” czyli jeszcze więcej esencji z tego owocu. Obrany grejpfrut wazy Ok 250g więc trochę tam tego jednak jest.
Chyba że tak. Aczkolwiek zostaje pytanie, czy taki sok ma wartości odżywcze porównywalne do świeżego grejpfruta. Jeżeli jednak wypróbowane i działa, znaczy, że sok z kartonu może być dobrym zamiennikiem. Nawet lepszym, bo przy jedzeniu grejpa to zbiera mi się na bełty %-D
27 sierpnia 2021LiquidStranger pisze:
Z mojej strony zaprezentuję teorię, ponieważ nie sprawdziłem tego w praktyce, ale jest to wynik swego rodzaju obserwacji i analogii do innej używki - DXM
DXM is O-demethylated into Dextrorphan (DXO / D-3-hydroxy-N-methylmorphinan) by the CYP2D6 enzyme.
Codeine is not itself centrally active, and must first be converted via first-pass metabolism into morphine by the cytochrome P450 enzyme CYP2D6
A więc o co chodzi. Jestem jednym z tych nieszczęśliwców, na których kodeina po prostu nie działa. Z kolei DXM ładuje mi się 2-3 godziny, a nie tak jak u reszty, 30-60 minut. Widocznie mam coś zjebane z tym Cytochromem P450. Natomiast po uprzednim zjedzeniu grejpfruta, DXM wchodził po 30 minutach

Musiałbym przetestować to w przypadku kodeiny. Być może osoby, u których metabolizm przechodzi "normalnie", nie odczują wzmocnionego działania. Natomiast u osób, u których ten proces jest upośledzony, różnica będzie zauważalna

Aczkolwiek są to luźne dywagacje, wymagają weryfikacji
Sprawdziłem, na mnie podziałało. Dwa grejpfruty zjedzone około 40 minut przed zarzuceniem Thiocodinu (16 tabletek). Pogrzało wyczuwalnie (W sumie jak nigdy prawdopodobnie), nawet przeciwbólowo, bo plecy przestały mnie napierdalać. Do tego 0.5mg klona porobiło również mocniej. Także jeżeli na kogoś nie działa koda, może spróbować. Chociaż, czy warto, trip się zamknął w około dwóch godzinach (Nie licząc klonazepamu który działał dłużej). Flaki odczuwam cały czas od soboty, także pierdolę tą kodeinę %-D aczkolwiek dla dobra nauki warto było się poświęcić

Z pewnością spróbuję Grejp+tramadol. Liczę, że przykuje mnie do łóżka pławiąc się w przyjemności, bo tak to z niego też odczuwam głównie speed+lekkie ciepełko
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 1619 / 552 / 0
No, dziurawiec powinien działać o wiele lepiej niż pieprz, grejpfruty i inne czosnki. Właściwie to wydaje się do tego idealny.

No więc, sprawdzę za jakiś czas i stworzę temat.
ODPOWIEDZ
Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.