Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 785 / 120 / 0
ja z kolei dostałem w gratisie do isostarów sampel proszek polskiej produkcji marki NowMax i mnie pozytywnie zaskoczył, smakowo przebija isostara choć chyba jest więcej cukru, ale ma też ekstrakty z zielonej herbaty i taurynę w małej ilości, ogólnie ciekawa rzecz i następnym razem zamówię całą puchę, bo zwyczajnie lepiej smakuje (nie wspominając a isostarze żurawinowym, którego wziąłem na próbę ostatnio i śmierdzi perfumem ledwo da się to pić)
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 2978 / 256 / 0
Ostatnio odkryłem takie coś jak Active Life Energy Power Up, do kupienia chyba w każdym DOZ-ie. Ogólnie spoko, bo oprócz witamin i kofeiny ma także ekstrakt z yerba mate, ale najlepsza jest chyba guarana, w połączeniu działa to o wiele lepiej niż sama yerba, kawa to przy tym nic. I bardziej to wpływa na umysł niż na ciało (yerba vs kawa), razem tworzy to zajebistą synergię, której nie doświadczyłem po żadnych innych legalnych stymulantach (nie mam tutaj na myśli żadnych RC-ków).
  • 1 / / 0
Piłem kiedyś dużo oshee vitamin water w butelkach 1.1L. Były pyszne, a promki w Lidlu dobre.

Ale po kilku dniach strasznie mnie wypryszczyło. Ciągła suplementacja nie jest dobrym rozwiązaniem
  • 31 / 2 / 0
Ja zamiast kupować gotowych izotonikow to warto spróbować pić duze ilości wody z elektrolitami i zwracać uwagę, żeby to była woda mineralna a nie źródlana. Napoje Izo mają dużo cukrów, taki napój można przygotować samemu dodając trochę soku z cytryny i szczyptę soli, która dodaje jodu wspierającego tarczycę.
  • 31 / 2 / 0
Napoje izotoniczne moim zdaniem też są przereklamowane, a dodatki witamin czy minerałów są znikome. Zdecydowanie wolę wodę mineralną, właśnie nie źródlaną, bo to to samo co kranówa tylko w lepszym opakowaniu, a do tego dobrać elektrolity czy witaminy dopasowane pod swój organizm. Polecam zrobienie morfologii po ciągu (jakichkolwiek substancji) i właśnie uzupełnianie tego czego nam brakuje. Witaminy D, C i B nie zaszkodzą, a pomogą na wlosy, skórę, paznokcie, a B wspierają właśnie układ nerwowy. Warto też z rana przed posiłkiem wypić wodę z cytryną i szczyptą soli zawierającą jod, korzystnie działający na tarczycę.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.