...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 247 / 26 / 0
Jest mi bardzo przykro jak i pewnie wielu osobom którzy śledzą Twój temat. Powodzenia i wszystkiego dobrego życzę.
%-D
  • 567 / 53 / 0
Trzymam kciuki, dasz radę!
Predzej martwy niz slaby
  • 8 / 1 / 0
Jesteście wspaniali, naprawdę pisząc post (tak szczerze mówiąc) myślałam, że napiszecie ja pierdole cztery dychy na karku narkomanka i to do tego brąz a tu taka miła niespodzianka. Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile to dla mnie znaczy. Teraz leżę i w sumie na sucharze bo te 20 tabletek było raniutko. Trochę mi zimno i nie mogę usnac. Najgorzej jest w pracy bo już nie ma tej "gadany" tzn jeszcze trochę jest ale tylko trochę więcej niektórzy zacierają ręce, że "mój" czas w firmie się kończy ale to nieważne dla mnie teraz najważniejsze znowu być sobą. Naprawdę za tym tęsknię...
  • 243 / 40 / 0
Nie kajaj się czasem tak jest i tyle.
Po prostu spróbuj jeszcze raz.
I nie martw się o Swoją inteligencję ;-) - też miałam problem z brązem i też wjebałam się w kodę- mimo że powinnam się czegoś nauczyć( ale wiadomo latka lecą i zaufanie do siebie rośnie)
Obecnie zeszłam do 16 tabl.= dawka głodowa rzekłabym.
  • 4603 / 2218 / 1
16 sierpnia 2018Lilianeczka_ pisze:
Jesteście wspaniali, naprawdę pisząc post (tak szczerze mówiąc) myślałam, że napiszecie ja pierdole cztery dychy na karku narkomanka i to do tego brąz a tu taka miła niespodzianka. Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile to dla mnie znaczy. Teraz leżę i w sumie na sucharze bo te 20 tabletek było raniutko. Trochę mi zimno i nie mogę usnac. Najgorzej jest w pracy bo już nie ma tej "gadany" tzn jeszcze trochę jest ale tylko trochę więcej niektórzy zacierają ręce, że "mój" czas w firmie się kończy ale to nieważne dla mnie teraz najważniejsze znowu być sobą. Naprawdę za tym tęsknię...
A dlaczego ostatecznie się nie udało? Musiałaś z domu wyjśc? czy samopoczucie tak spało, że nie wytrzymałaś?
  • 8 / 1 / 0
Musiałam wyjść z domu, pozałatwiać sprawy urzędowe takie tam zwykle jak co roku typu wypełnić ile osób w domu czy coś się zmieniło podpisać przepisy p/pożarowe itd bo jestem najemcą tego mieszkania no i nie dałam rady, weszłam do apteki. Później dziaciaki, mamo co z tobą czemu nie chcesz na rower, mamo jak ty źle wyglądasz co się tobą dzieje?! Starszy płakał (10 lat) że chyba coś złego się dzieje. To takie 2 sprawy niby normalne a mnie przerosły. Kochani jak ja sobie przypomnę kilkuletni ciąg heroiny wychodzenie z tego i to co działo się ze mną i z moim organizmem np (40 kg wagi) to rzygam tym. Ale wiecie tak szczerze to wszystko mi się przypomina nawet zapach perfum, zapach papierosa czy smak sera żółtego przypomina mi tamte lata. Nie wiem czy wiecie co mam na myśli? Zapachy, sytuację, ton głosu, zachowanie to wszystko tak i wyolbrzymiam, że sama się pogubiłam. Od soboty zero dziś tylko do pracy biorę ostatnie!!!! 10 sztuk i naprawdę próbuje. Bo tęsknię za samą sobą, za normalna Lilką, zawsze uśmiechnięta, wrażliwą i pomocną. Leniwą (tak, tak, taka jestem) i strzelająca fochy z byle gówna. Przepraszam za rozpisanie ale właśnie siedzę po wypiciu melisy gil z nosa. No i nie wspomnę o toalecie... Ale dam rade! Chcę i wiem, że mam problem i to ogromny. No i jeszcze raz powtórzę stara a głupia idealnie u mnie się sprawdza. Aaaaaa mam 3 sztuka Afobam 1 mg przyjaciółka mi dała brać?
  • 243 / 40 / 0
Jak masz tylko 3 tabl. to raczej się nie uzależnisz i przed snem możesz wziąć.
Ta melisa też nie zaszkodzi.
Ogólnie to staraj.się jeść coś wartościowego i pij dużo żeby się nie odwodnić( kawa herbata cola energetyki piwo się nie liczą bo odwadniają)
Koniecznie też uzupełnij potas i magnez
Loperamid - wiadomo-tylko w normalnych ilościach bo jednak warto usunąć z organizmu cały ten syf.
Myślę że jal dziś nie brałaś to w pon .dasz radę pójść do pracy.
Powodzenia

Fuzja - 909

( proszę o scalenie)
Mam nadzieję ,że ciemną stronę też pamiętasz. Ja tam pamięć mam dobrą : ćpanie w toi toi i na klatkach schodowych, to jak się bałam kiedy jakiś w sumie obcy chłopak podawał mi temat w szyję bo nigdzie indziej nie dało się znaleźć żyły, jak mój ukochany mnie zjebał za wezwanie pogotowia ( siny się robił) bo podali mu narkan,to jak dil do mnie dzwonił że temat jest już fajny,parę w której gościu sprzedawał swoją lubą, zaproszenia ( od nich) na imprezę " dla koleżanki znajdzie się jakaś emka albo coś ekstra- no fucking way.
Wisienka na torcie - otwieram oczy w jakimś syfiastym miejscu i widzę że mój naćpany facet płacze " kochana umarłaś"- a gdyby to było Twoje dziecko? Napewno nie chciałabyś żeby widziało Cię na granicy śmierci.

Wolę pamiętać tą ciemną stronę anie przyjemność żeby już nigdy do tego nie wrócić.
  • 12885 / 2513 / 0
^
Problem w tym, że uzależniony mózg bardzo szybko wypiera tą "ciemną stronę" i po jakimś czasie zostają tylko przyjemne wspomnienia.
  • 1106 / 221 / 0
Trochę ot. ale dziwi mnie, jak niektórzy w temacie piszą, że każdy kolejny skręt jest gorszy od poprzedniego, co jest oczywiście prawdą, ale chyba nie w przypadku 12 letniej przerwy, jak to ma miejsce w przypadku koleżanki. Tym bardziej, że porównujemy ciąg na kodzie, do ciągu na helu...Rozumiem, jakby to była kwestia miesięcy, nawet może tych 3-4 lat, ale nie 12. Oczywiście nie mam na myśli psychiki.
  • 927 / 139 / 0
A ja nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy walili brąz, majke, fenta, a potem zadowalają się kodą i na niej ciągną długo na dawkach, których teoretycznie nie powinni nawet poczuć.
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.