Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 834 / 17 / 0
"Ciągły, przewlekły stres chociażby może prowadzić do powstawania omamów. "
to prawda ale wtedy to nie jest nerwica z omamami tylko inna jednostka diagnostyczna bo czegos takiego nie ma jak nerwica z omamami, z tego co mi wiadomo
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 5135 / 891 / 0
po mj w klubie slyszalem jakby ktos cos mowil na moj teat i kumpla . Myslalem ze omam, ale on slyszal to samo wiec watpie ze obaj mielismy omamy, nie schizujemy aczej.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 14 / 1 / 0
Też mi się wydaje że musi to być po ziole. W najbliższej rodzinie mam osobę która miała urojenia prześladowcze bez głosów ( olanzapina pomogła).
Tylko pytanie co z tym zrobić. Nie chce brać psychotropów do końca życia tym bardziej że próbowałem i nie mogłem z łóżka wstać i ta świadomość, że ładujesz w siebie taki syf. Próbuje zaakceptować te głosy i to jest dobra droga. Ale cały czas w tle te głosy no ile można ?? I tak jak tu napisał kolega słyszysz to czego nie chcesz usłyszeć czyli tak jakby twoja podświadomość chciała wyrzucić na ciebie największe gówno żebyś sobie z tym poradził.
Większość rzeczy już przerobiłem dlatego teraz już mnie nie rusza ten gwar ale samo to że cały czas ktoś tam gada denerwuje , powoduje napięcie i jest depresyjne :wall:

Na pewno pomogło by coś żeby organizm wyluzował wtedy ten mechanizm obronny nie czepiałby się tak tych głosów.
  • 834 / 17 / 0
@up jak masz psychoze to mozna podleczyc sie neuroleptykami i odstawic ale miec nalezy swiadomosc ze psychoza moze powrocic
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 2278 / 276 / 3
Było mówione już o neuroleptykach w tym temacie. Nie pomogły.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 164 / 3 / 0
latajacypisuar pisze:
Uhuru ostatnio odkrył Efylon, możliwe, że Ciebie też postawi na nogi. %-D
(oczywiście żartuję :D )
Serio szukasz tutaj lekarstwa?
Schizofrenia... wielu by chciało z nią tańczyć w parze.
Zaufaj lekarzowi.

5 lat temu - f19.2+f31.9+f60.9
4 lata temu - f61
3 lata temu - zespol lęku uogulnionego+uzaleznienie
3 miesiace temu - full zdrowy prowadzi wędrowniczy tryb zycia,bimba z sadem(skierowanie na zK)

nie dostalem nigdy papierowej schizofremi, glosów nie slysze
  • 5792 / 1188 / 43
Ty, a weź posłuchaj tych głosów.
Idź za głosem serca.
Może to ojciec święty, albo maryja.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 14 / 1 / 0
Dziękuje wszystkim za rady. W listopadzie zacząłem brać witaminę B3 nazywaną też niacyną. Minęło prawie 2 miesiące i jestem pełen nadziej że po 4 latach w końcu pozbędę się tych głosów . Teraz jest dużo lepiej i mimo że nadal słyszę głosy powoli one zanikają .
Ciekawe czy miał ktoś doświadczenia z witamina B3 , w dużych dawkach. Ja biorę teraz po 3g trzy razy dziennie czyli razem 9 gram.
Czuję się dużo lepiej i polecam wam poczytać o tej witaminie, ludzie stosują na depresje , schizofrenie i inne problemy psychiczne.
Jednym z lekarzy który promował leczenie duzymi dawkami B3 był Abram_Hoffer. Są dostępne książki na ten temat.
  • 834 / 17 / 0
@up powodzonka w zdrowieniu
  • 14 / 1 / 0
Dzięki Huk. Ma ktoś doświadczenie z olejkiem konopnym CBD. Jaki i gdzie kupić?
ODPOWIEDZ
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.