...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 181 / 4 / 0
ravez pisze:
Prawie wszystko, co wiemy o uzależnieniach jest błędne.
Polecam krótki (<5 min) filmik na ten temat: https://youtu.be/ao8L-0nSYzg

Może komuś pomoże znaleźć prawdziwy problem :)

Świetny filmik... aktualnie jestem treźwy od około 1,5 roku... nic nigdy nie brałem prócz alko i konopii... więzi społeczne są u mnie tak silne, że nie potrzebuję konopii...
ciągnie mnie troszkę do haszyszu, ale są też inne piękne środki odurzające, takie jak mirra... polecam wszystkim otworzyć się na ludzi... wyrażać siebie poprzez facebooka i dużo rozmawiać, pomagać i cieszyć się życiem.
Uwaga! Użytkownik moment nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1168 / 53 / 0
moment pisze:
wyrażać siebie poprzez facebooka
Nie chcę Ci ubliżać, ale to chyba najgłupszy pomysł jaki słyszałem w życiu.
3:33 w filmiku, który cytowałeś. Nie czaisz aluzji do facebooka?
Idąc tropem rad owego filmu, potrzebujesz dobrych ludzi wokół siebie.
"Wyrażając się poprzez facebooka" może Ci być trudno ich znaleźć.
Wiem, że to lekko offtopic, ale pewne rzeczy należy sprostować.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 181 / 4 / 0
Wyrażając się poprzez facebooka prawdopodobnie uratowałem pewną szesnastolatkę z Rosji od popełnienia samobójstwa... co Ty na to?
Uwaga! Użytkownik moment nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1168 / 53 / 0
To dwie różne sprawy. Siedząc w domu, wygodnie przed komputerem, na pulpicie mając odpalonego facebooka, wciąż można zażywać narkotyki. Powiem więcej. Narkotyki i komputer to świetne połączenie dla introwertyka!
Do czego dążę? A no do tego, że potrzebujesz PRAWDZIWYCH przyjaciół, którzy będą wspólnie z Tobą spędzać czas. Takich, dzięki którym będziesz szczęśliwy. Takich, dla których potrafiłbyś przestać ćpać. Więź pomiędzy dwiema fizycznymi osobami, które spotykają się w "real life", będzie o wiele mocniejsza, niż więź dwóch osób, które wzajemnie się "wyrażają" poprzez portal społecznościowy. Co do Rosjanki. Jeśli faktycznie ją uratowałeś, to chwała Ci za to, lecz tysiące innych szesnastolatek, przez facebooka (pośrednio) popełnia samobójstwo. Takie przypadki jak Twój i znajomej z Rosji zdarzają się, lecz rzadko.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 181 / 4 / 0
Uratowałem ją w dniu w którym ją poznałem, w ciągu 3 godzin...ale prawdą jest, że więź 'real life' jest mocniejsza... i prawdą jest że internet i narkotyki idą w parze...
tak chciał Bóg.

Poza tym spotkania facebookowe mogą prowadzić do realnych spotkań.
  • 4807 / 272 / 0
moment, skąd wiesz że ktoś nie nawciskał Ci kitu? My czytając Twoje posty też nie wiemy czy nie ściemniasz. Uratować czyjeś życie w 3 godziny po zawarciu znajomości, no ładnie. Masz pewność że to nie był 45 letni Siergiej który udaje samobójcę robiąc w chuja 150 naiwniaków miesięcznie bo go to bawi?

Kolejną sprawą jest uzależnienie od internetu i tutaj facebook bardzo mocno się kłania. Istnieją już terapie leczenia uzależnień od portali społecznościowych bo ludzie mają problemy psychiczne przez ciągłe śledzenie co się dzieje u innych, zawalają pracę, życie osobiste byle siedzieć na fejsie.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 181 / 4 / 0
Ona napisała mi, że (podobnie jak ja) posiada chęć czynienia dobra... i cała dyskusja jest z tym zgodna... Jeśli był to 45-letni Siergiej, który wcale nie chciał się zabić, to i tak poprzez rozmowę wywnioskowałem, że też chce czynić dobro... to się liczy.
  • 4807 / 272 / 0
Wszystko jasne. Pozdrawiam.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 181 / 4 / 0
Wyczuwam ironię... pozdrawiam...

Ja też, ale trzymajmy się wątku "Jak skończyć z ćpaniem" i nie offtopikujcie %-D
@Witkacy
  • 883 / 192 / 5
drumandbass pisze:
zastanawiam się dlaczego nie ma tu tak ważnego tematu
Temu zagadnieniu poświęcony jest cały dział "detoks" :rolleyes:
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
ODPOWIEDZ
Newsy
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia

W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.

FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.