przekum pisze:Może starszy bajek ci na wkręcał żebyś się przestraszył i przestał jarać.
edit/ nie zauważyłem że Blu napisał to samo.
samtonazwij pisze:Monitoring to raczej mało prawdopodobna alternatywa, ale dobrze, że piszecie, może ktoś kiedyś będzie miał podobną sytuacje to mu się przyda takowa informacja. Też myślę, że ktoś mnie pomówił. Ale mam jeszcze jedno pytanko, tak czysto teoretycznie - mianowicie, czy pusta samara z odciskami palców to jakikolwiek dowód, jak owej torebeczce mogło znajdować się wszystko?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.