Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 825 / 14 / 0
przekum pisze:
Może starszy bajek ci na wkręcał żebyś się przestraszył i przestał jarać.

edit/ nie zauważyłem że Blu napisał to samo.
  • 3 / / 0
samtonazwij pisze:
Monitoring to raczej mało prawdopodobna alternatywa, ale dobrze, że piszecie, może ktoś kiedyś będzie miał podobną sytuacje to mu się przyda takowa informacja. Też myślę, że ktoś mnie pomówił. Ale mam jeszcze jedno pytanko, tak czysto teoretycznie - mianowicie, czy pusta samara z odciskami palców to jakikolwiek dowód, jak owej torebeczce mogło znajdować się wszystko?
No cóż zawsze jakieś ślady substancji zostają więc najlepiej to wyrzuć albo spal... Takie moje zdanie
  • 111 / 1 / 0
Duzo zalezy od tego na jakiego proroka trafisz . jedengo dilla zamkneli za handel 2g8 haszu i 9 g fety na 4 miesiace .pozniej wysokie zawiasy 2 na4 i finansowa kara ok 8 tys pln. A drugi dostal dozor policyjny i poreczenie majatkowe za pol kilo fety i prawie stowe palenia ;) ani jeden ani drogi nie wspolpracowal z organami scigania
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.