Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 766 / 136 / 6
chujkurwa pisze:
AnalogCzlowieka pisze:

A gdzie widzisz te metale ciężkie ? Bo chyba nie w spirulinie? Poza tym spirulina i chlorella (ta bardziej) wiąże metale ciężkie i pomaga je usunąć z organizmu.
Gdzieś mi się obiło o oczy, na tym forum i nie tylko, że chinole nastawiaja sie na produkcje mocno przez co jakośc oczyszczania jest chujowa i duży odsetek metali cieżkich zostaje w tej spirulinie. Myślę, że to kwestia źródła, ale weź tu teraz znajdź sklep który będzie posiadał dokumentacje laboratoryjne.
Rzeczywiście, spirulina może zawierać metale ciężkie, szczególnie ołów, rtęć i kadm - zdolność do ich wiązania działa w obie strony, dlatego algi wykazują również właściwości oczyszczające z tychże trucizn. Niemniej należałoby przyjmować duże dawki przez parę miesięcy, aby pojawiły się objawy zatrucia. Najlepiej zapytać producenta o certyfikaty/normy spełniane przez produkt, ja wysłałem maila do Magicznego Ogrodu i czekam na odpowiedź.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 236 / 19 / 7
Berig pisze:

Rzeczywiście, spirulina może zawierać metale ciężkie, szczególnie ołów, rtęć i kadm - zdolność do ich wiązania działa w obie strony, dlatego algi wykazują również właściwości oczyszczające z tychże trucizn. Niemniej należałoby przyjmować duże dawki przez parę miesięcy, aby pojawiły się objawy zatrucia. Najlepiej zapytać producenta o certyfikaty/normy spełniane przez produkt, ja wysłałem maila do Magicznego Ogrodu i czekam na odpowiedź.
A jak to wygląda tutaj? https://cdn.shopify.com/s/files/1/0173/ ... 1438699725 Czy ilosc metali ciezkich nie wykracza tu poza normę? Mozna bezpiecznie zamawiac? Ps. sprawdź meila Berig. ;-)
Uwaga! Użytkownik chujkurwa jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3205 / 176 / 0
Po prostu to tutaj zostawię; mam nadzieję, że się przyda poszukującemu naprawy mózgu:

http://www.longecity.org/forum/topic/70 ... c-neurons/ ~substancja rzekomo budująca neurony dopaminergiczne

pozostawiam do własnej konkluzji
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.