Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 766 / 136 / 6
chujkurwa pisze:
AnalogCzlowieka pisze:

A gdzie widzisz te metale ciężkie ? Bo chyba nie w spirulinie? Poza tym spirulina i chlorella (ta bardziej) wiąże metale ciężkie i pomaga je usunąć z organizmu.
Gdzieś mi się obiło o oczy, na tym forum i nie tylko, że chinole nastawiaja sie na produkcje mocno przez co jakośc oczyszczania jest chujowa i duży odsetek metali cieżkich zostaje w tej spirulinie. Myślę, że to kwestia źródła, ale weź tu teraz znajdź sklep który będzie posiadał dokumentacje laboratoryjne.
Rzeczywiście, spirulina może zawierać metale ciężkie, szczególnie ołów, rtęć i kadm - zdolność do ich wiązania działa w obie strony, dlatego algi wykazują również właściwości oczyszczające z tychże trucizn. Niemniej należałoby przyjmować duże dawki przez parę miesięcy, aby pojawiły się objawy zatrucia. Najlepiej zapytać producenta o certyfikaty/normy spełniane przez produkt, ja wysłałem maila do Magicznego Ogrodu i czekam na odpowiedź.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 236 / 19 / 7
Berig pisze:

Rzeczywiście, spirulina może zawierać metale ciężkie, szczególnie ołów, rtęć i kadm - zdolność do ich wiązania działa w obie strony, dlatego algi wykazują również właściwości oczyszczające z tychże trucizn. Niemniej należałoby przyjmować duże dawki przez parę miesięcy, aby pojawiły się objawy zatrucia. Najlepiej zapytać producenta o certyfikaty/normy spełniane przez produkt, ja wysłałem maila do Magicznego Ogrodu i czekam na odpowiedź.
A jak to wygląda tutaj? https://cdn.shopify.com/s/files/1/0173/ ... 1438699725 Czy ilosc metali ciezkich nie wykracza tu poza normę? Mozna bezpiecznie zamawiac? Ps. sprawdź meila Berig. ;-)
Uwaga! Użytkownik chujkurwa jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3205 / 176 / 0
Po prostu to tutaj zostawię; mam nadzieję, że się przyda poszukującemu naprawy mózgu:

http://www.longecity.org/forum/topic/70 ... c-neurons/ ~substancja rzekomo budująca neurony dopaminergiczne

pozostawiam do własnej konkluzji
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.